- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rivaul
addikt
válasz
Rivaul #14188 üzenetére
Sziasztok!
A válaszolt projektemet kicsit elvitte az ünnepek meg egyebek. Lehet aryes-nek lesz igaza és ballagási ajándék lesz belőle
Szóval vagy 3x át olvastam amit a kérdésem után írtatok, végül ezeket ollóztam össze:
[ESP32] vezérlőnek
[TSSP4038] infra vevőnek
[VSLB3940] infra led vagy [VSMY2853G] (erre nem érkezett ajánlás csak kerestem valamit, nekem az utóbbi masszívabbnak tűnik)
[WS2812B] programozható led szalagEzek lennének a kapu alapjai ha minden igaz. A legolcsóbb fellelhetőséget még keresem amennyiben rá bólintotok. Most csak össze ollóztam hogy lehessen látni.
-
Rivaul
addikt
Nyomon követem az eszmecseréteket. Igyekszem kihámozni hogy mire is lenne akkor szükségem
És nagyon köszönöm még egyszer hogy foglalkoztok vele. Lassan 15 éve vagyok a PH-n de még mindig meg tud lepni hogy mennyire segítőkészek az itteniek az általánossal ellentétben
-
Rivaul
addikt
-
Rivaul
addikt
Wow! Nagyon sok alternatívát ajánlottatok ilyen rövid idő alatt is, ezt köszönöm. Aryes-el már váltottunk pár sort, ő ajánlott titeket hogy több szem többet lát, ami be is igazolódik ahogy látom. (egyébként igen, a másik 2 gyerek leányzó, bár ők már nagy culák 15, 17).
Szóval átnéztem gyorsan az ajánlatokat. A legelső amit gyapo11 ajánlott egy szinpatikus árazású dolog, pont amiatt ahogy Janos250 mondta, nem egy darab kellene. Pedig a kész megoldás szimpatikus de biztos vagyok benne lesz majd rokon aki kitalálja hogy neki is kell
Amit az olcsó PIR-be problémának látok hogy van ugyan egy fix állíthatósága és közvetlen kapcsolná a ledet, de az ahogy nézegettem őket ilyen cca 6 perc. És nem váltana színt.
Jó ötlet a dupla fal beépítés miatt. Úgy is marha nagy egy OSB, simán ketté tudom vágni így többe sem kerülne.
A telefonos elérhetőség kényelmes lenne viszont. Az tetszik. Amit ajánlotok én beszerzem és utána fárasztanálak a how to know-al
-
Rivaul
addikt
Sziasztok!
A Hobby elektronika topicba indultam ahol nagyon segítőkészek voltak, de a kérdésembe komolyabban belemerülve, inkább ide irányítottak hozzátok.
Van nekem 2 kisfiam. Nagyon szeretnek focizni és az alábbiakban láthatóhoz hasonló lyukas focikapuval "versengeni" egymással. Viszont a kis simlisek folyton a könnyebbik végét fogják meg és ott szereznek pontot ahol a legkevésbé megerőltető hogy a másik orra alá dörgölhessék
(5-6 évesek nem tudják számolni a pontokat) Arra gondoltam hogy igazán szeretek barkácsolni. Csinálnék nekik valami extrát. Egy OSB lapba vágnék hasonló lyukakat. Eddig oké, és innen jönnétek ti ha segítetek. A lyukakba vagy köré led szalagot húznék ami felgyulladna ha átrepül rajta a labda pl zölden. Viszont nem szeretném ha elaludna a led hanem a fal két oldaláról rugdosnák és a második lövést mondjuk már kéken jelezné. Ami viszont világít azt nem lehetne átváltani. Így addig rugdosnák ide-oda amíg valaki az összeset össze nem szedi. Aztán újra lehetne indítani. Remélem érthető valamennyire
Bár mit megépítek leírás vagy segítség alapján de az elektronika és a programozás nem a területem. Elsőre pont emiatt azt gondoltam kis keresés után hogy pár PIR érzékelő kell csak meg valami relé de gyorsan jelezték hogy a PIR nem működik mert tárgyat nem fog érzékelni. Olyan kellene ami reagál a tárgyra, nem zavarja a kültéri fény, megfelelő az érzékenysége és még egyebek amikre én nem gondoltam.
Nagyon szépen megköszönnék bár milyen útmutatást merre induljak, mit rendeljek a "projekthez".
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest