-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fecske13
tag
válasz
csubuka #9739 üzenetére
"Arra gondoltam, hogy a risztónak alapból van-e olyan kimenete, ami esetleg egy szimpla relé és a riasztás pillanatnyi állapotától függ az állapota."
Erre írtam legutóbb, hogy van olyan kimenete. Felprogramozod a sziréna állapotára, ráteszel egy optocsatolót és már meg is van az esemény detektálása.
Egy SIM800 vagy SIM900 modul mindent tud amire szükséged van. Ott a program megírása az igazi kihívás, mivel biztonsági rendszerről van szó, aminek nem illik hibázni.
De kaphatók kész modulok is, amiket csak össze kell kötni a riasztóddal.
Nem néztem végig, de elég sokfélét találsz pl. itt [link] -
fecske13
tag
válasz
csubuka #9714 üzenetére
A riasztódnak van programozható kimenete, arra felprogramozhatod akár a sziréna állapotát is és azzal indíthatod az SMS küldést.
Az olcsóbb GSM modulok is jók lehetnek a célra, persze az Arduinonak kell foglalkozni az állapotukkal is, ahogy ezt a drágább modulokban is megoldják. -
fecske13
tag
válasz
lajbi30 #1302 üzenetére
Érdemes lenne ezt megnézned
[Építsünk akváriumvezérlőt...]
hátha találsz benne hasznos ötletet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest