-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Istv@n
aktív tag
válasz
onagyi #22768 üzenetére
Szia!
A MySQL_MariaDB_Generic könyvtárat használom. Ennek a példái közül alakítottam át a basic insert esp nevűt a nekem megfelelőre. -
törölt tag
válasz
onagyi #18545 üzenetére
Én nem próbáltam még mcu-val ilyet, de hasonlóra szükségem lesz majd.
Viszont jellemzően ezt nem így szokás megoldani. Azaz távoli eszközről közvetlenül nem illik/szokás kapcsolódni az adatbázishoz, hanem a szerveren van egy API és azt szokás hívni. Az API dolga eldönteni, hogy mit és hogyan csinál a lokálisan elérhető SQL szerveren illetve ő kezeli a jogosultságot is, hogy az adott műveletre az adott kliens jogosult-e.
A kliens pedig ilyen módon platform és adatbázis független. Azaz a kliens(ek) tudta nélkül cserélhető le az adatbázis, módosítható az API, tehető át más platformra vagy éppen átirányítható másik szerverre.
Esetleg érdemes lehet ilyen módon próbálni. Persze csak egy ötlet. -
gyapo11
őstag
válasz
onagyi #14543 üzenetére
Az ESP-NOW lenne a wifi direct? Nem tudom az esp32 támogatja-e.
Vagy ha minden termosztáthoz megy vezeték, akkor lehetne azon kommunikálni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest