- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi hangfal építés
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Hoppla-hopp! Na, megvan a hiba.
A "No hardware SPI pins defined. All SPI access will default to bitbanged output"
hibajelzés, az nem a fordító hibajelzése, hanem a fastspi.h fileban van:# if !defined(FASTLED_INTERNAL) && !defined(FASTLED_ALL_PINS_HARDWARE_SPI)
# ifdef FASTLED_HAS_PRAGMA_MESSAGE
# pragma message "No hardware SPI pins defined. All SPI access will default to bitbanged output"
# else
# warning "No hardware SPI pins defined. All SPI access will default to bitbanged output"
# endif
# endifEl kéne távolítani azt a fastspi.h-t!
Hú, erre a fene se gondolt.
-
Janos250
őstag
Közben megpróbáltam utánanézni ennek az SPI-s hibaüzenetnek. Amit találtam:
1. ESP8266 esetén kapták ezt az üzenetet. Biztosan ESP32-t állítottál be?
2. Mellesleg ez az utolsók egyike volt a hibaüzenetekben. Mindig a legelső hibaüzenetet kell nézni, bár az már általában nem látszik. Ezért én úgy szoktam, hogy a "hibaüzenetek másolása" gombbal kimásolom, és kiteszem notepadre, ott keresem ki a legelső hibát, mert az utána már generál még egy csomó, érthetetlennek tűnő hibát. -
Janos250
őstag
"de így is ugyanazt az üzenetet kapom."
Akkor valami egyéb gáz van, mert mielőtt feltettem, direkt próbára lefordítottam, annak a képét tettem fel.
És a másik verzió, amit a 8194-ben írtam? Abban még RMT sincs, csak digitalWrite(), annak aztán mindenképpen menni kellene! Az ESP32 elég gyors ahhoz, hogy RMT nélkül, csak a GPIO használatával is menjen, ha az interruptot letiltjuk.
Itt írom le, hogy ha valakinek nem elég a millis, micros, mert nagyobb felbontást akar, akkor a CCOUNT használható. Egy baja van, hogy csak 32 bites, de szoftverrel ezt meg lehet kerülni. Ezzel nagyon pontos időzítések állíthatók be bármire."De nekem szerintem a NodeMCU van."
Az tökmindegy, a rajta lévő IC a lényeg. Az ESP32-k közül sem különösebben lényeges, hogy melyiket állítod be azok közül, amelyiken ESP-WROOM-32, vagy lánykori nevén ESP32S van. Mellesleg amit én használok, az pont úgy néz ki, mint a Tied, a lábak is ugyanúgy vannak. -
_q
addikt
Nekem is ugyan ilyen van kép alapján, nem innen vettem és ott nem is volt benne a nevében a nodemcu, ami nem véletlen hiszem ez ESP32S modul, nem ESP8266. Itt tévesen szerepel a nevében. Gondolom így több találatot ad ki ha valaki ESP32-re kerese vagy ESP8266-ra. ESP Dev Board-ként működik az Arduino IDE 1.8.5-el. Tehát inkább a code/library lesz a gond szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- OLCSÓ MONITOROK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest