Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Teasüti

nagyúr

válasz Janos250 #7192 üzenetére

Neeem, bár nem vagyok biztos melyik problémára célzol. :D
    Amivel most küzdök, az egy BLE alkalmazás telefonra.
    Mivel nem szeretnék megtanulni Android alkalmazást fejleszteni - nyilvánvaló okokból -, ezért a Play-en keresgélek vmi használható után. A Blynk egy egész ügyes kis alkalmazás lehetne, de nincs kész BLE támogatás egyetlen Espressif MCU-hoz se, hát még az ESP32-höz.
    Az UART programok szépen működnek, de nem parancssorból szeretném vezérelni a cuccot.
    Most vmi pfodApp nevezetűt próbálgatok.
    Ennek sincs ESP32 támogatása - nem meglepő módon -, viszont az általa használt library pofon egyszerű (na jó azért kezdőként kell némi idő míg visszafejti az ember) és a meglévő BLE modulokhoz való UART porton kommunikál. Ezt a library-t akarom módosítani úgy, hogy ne a Serial stream-re tolja ki az adatokat, hanem a Kolban féle BLE UART függvényekbe. Elméletileg nem egy nagy munka átírni a library-t.
    Csak mikor megláttam, hogy a Serial-t példányosítja és annak a print függvényeit használja, akkor hirtelen azt hittem elég volna copy&paste módon bedobálni a BLE notify() függvénybe mindent, ami ott megy át.
    Persze aztán rájöttem ez se nem praktikus, se nem egyszerűen kivitelezhető.

Amúgy okkal csináltam egy topikot ezeknek a témáknak, mert itt mindezt off-ba rakja a nép vmi oknál fogva. ;)

Új hozzászólás Aktív témák