- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Gamepad
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen házat vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
válasz
szaszyka #4748 üzenetére
Jaja, a DHT-re értettem hogy butuskábbak, de azt hogy stabilabb e még nem tudom. Mindenesetre 2 darabbal mindjárt megnézem hogy melyik mit olvas, csak elő kellene kerülnie valahonnan a második modulnak is...
Ha neked nem kell légnyomásmérés csak páratartalom, akkor a HTU21 is jó választás lehet. Viszont a 3 darab párhuzamos olvasása tényleg felvet némi problémát! Ezek az I2C eszközök max 2 címet tudnak kezelni, a HTU csak egy fixet... A BME-ből van olyan modul is ami I2C-n 2 cím közül választható, vagy van olyan ami SPI-t is tud, ahol a CS láb kezelésével ugye tetszőleges számú eszköz olvasható párhuzamosan.
Szóval a köv verziókat tudom elképzelni a párhuzamosításra:
- I2C eszközök azonos címen egyetlen buszra felfűzve, de a tápot 1-1 dedikált GPIO biztosítja a moduloknak (kicsi áram, max 0.5mA), és mindig csak egyik modulnak adsz tápot és adsz neki pár mp stabilizálódási késleltetést
- I2C eszközök azonos címmel külön szoftveres I2C buszon, vagy olyan uC aminek ennyi külön hardveres busza van
- I2C eszközök azonos címmel olyan uC-n ami rendelkezik valamiféle pin-remap funkcióval, hogy lehessen váltogatni a végpontok között az 1 hardveres buszt
- SPI eszközök külön CS-elViszont ha az utóbbit választod akkor jól nézd meg melyiket veszed, mert szerintem az olcsóbb kínaiak keverik a BME-t a BMP-vel! nagyon hasonló a 2 tokozás, de a BME fémsapkája négyzet forma, a BMP meg kisebb téglalap, és az olcsóbb BME-nek árultakon én a téglalap formát látom... Persze lehet a "kép csak illusztráció" és tényleg BME-vel küldi...
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Gamepad
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Napelem
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest