-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
fpeter84 #2759 üzenetére
Ahhoz, hogy megértsem a lehúzó ellenállás létjogosultságát, ahhoz ismernem kéne a digitális áramkörök lelki világát? Hiába kutakodok a neten, még nem leltem kielégítő válaszra, hogy tényleg megértsem. A működése se nagyon érthető, hogy lehúzza a földre, mert az "közelebb" van, meg hasonló magyarázatok. Meg a high/low inverz mibenléte...
Ugyanez a feszültségosztónál: miért kell tovább vinni a földre a második ellenállással az áramot? Ahelyett, hogy csak az első ellenállásom volna meg utána az alacsonyabb feszültségű áramkör, amibe be akarok csatlakozni.
Vagyis a leágazást nem értem a földre, ahelyett, hogy egyetlen ellenállással menne tovább elágazás nélkül.Meg a projektekben sem értem, hogy miért kell a mindenféle speciális ellenállás és kapcsoló után lehúzó ellenállás ahelyett, hogy közvetlen az analóg bemenetre kötnénk az 5V-ot? Tehát 5V -> kapcsoló/szenzor -> bemenet. Ez így miért nem jó? Vagy ha az 5V-ot ha közvetlen rádugom a bemenetre? Mi azzal a baj? Azt hinném mér rajta egy 5V-ot az ADC, aztán mindenki örül.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Akciófigyelő: Féláron nyit az Ulefone új mindenese
- GTA V
- Windows 11
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest