- A frissített, béta verziójú NVIDIA Apphoz készült az új GeForce driver
- Gondnokság alá helyeztetnék a Google Chrome böngészőt
- Megerősíti a platformfüggetlen sugárkövetéses tesztjét a 3DMark
- A Seenda ollós klaviatúrája a Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard nyomdokain jár
- Gamescom 2025: Itt a legújabb Gaming NUC
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
Tankblock #16583 üzenetére
30 éve volt, nehezen tudnám megmondani. Van még másik két OFF példám, a biblia és Marx A tőke című könyve. Kb. mindkettőből 10 oldalt tudtam elolvasni, számomra emészthetetlenek. A C könyvnél valószínűleg nem értettem meg valamit amire később épített, és így nem tudtam benne tovább haladni, a Turbopascal 4.0 könyvben nem volt ilyen, értettem mindent. Akkor még nem volt internet, kevés olyan ember is volt, aki ilyesmit tanult, nehéz volt segítséget kapni. Pechhem volt, hogy az író magyarázatát nem értettem meg.
A legjobb ilyen szempontból az assembly, mert ott a lagalapabb byte mozgatások és műveletek vannak, nagyon könnyű megérteni, ott inkább a programozáskor van több munka. -
válasz
Tankblock #16583 üzenetére
Attiny85 helyett 10db Attiny12-t küldött nekem a kínai, amiben nincs RAM egyáltalán, csak 32db regiszter.
Mérgemben megtanultam az AVR assembly-t.
Mivel semmilyen függvény, library stb. nincs hozzá, írtam rá softwareserial-t, szervo drivert stb. Azóta építettem belőle egy játékot is.
Tényleg jól el lehet vele szórakozni, érdekes kihívás, hogy hogyan passzírozzunk cipőkanállal sok adatot kevés helyre, meg hogy kell kódot optimalizálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- World of Tanks - MMO
- Synology NAS
- Nők, nőügyek (18+)
- Gitáros topic
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Thinkpad X13 Gen3 13.3" FHD+ IPS i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujolv IR kam gar
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - 1" Hasselblad kamerával
- Thinkpad X13 Gen3 13.3" FHD+ IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe gar
- Apple iPhone 12 Mini 256GB Kártyafüggetlen, fekete színben, 3 hónap garanciával
- Új Acer Predator 16 WQXGA 165Hz G-Sync i9-13900HX 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256 GB /Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest