Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz razorbenke92 #16489 üzenetére

Ahhhh, szuper !!!
    Reggel óta ezen kattogok, nagyon hasznos a megvalósítási ötlet :K

Pontosan így képzeltem én is. Egyrészt ritkán írom így az eeprom-ot (nem óránként, pláne nem gyakrabban), másrészt egy hatalmas nagy kondit használok az Arduino feszstabja előtt, ami - még nem próbáltam, csak megvan az alkatrész - az összes LED-jével és mindennel együtt is vagy 10 másodpercig még ad neki időt bármire is, és csak utána megy a stabi szintje alá, ergo kikapcsol az eszköz.

Arduino Micro egyébként (Leonardo kompat.)

Graceful igen, abszolút. :K Ez a része O.K.

Nem Graceful: a nagy kondi elé arra az esetre van, ha működés közben áramszünet történik, vagy véletlen kikapcsolja az ember a főkapcsolót hátul (amire ő a kis trafójával direktbe van kötve). Ekkor - saját tápfeszét figyelve ugye - mindent elenged, üzemórát beírja magába és elfogyhat az áram.

A kódért lehet, hogy pitizek majd még Nálad :D Vagy legalább támpontért.. saját eeprom-jába írod az értéket, gondolom. (?) ..

Egész órákat hogy kezelted ? Vagy a mérés alapja nem órák ?
    Pl. ha sok egész órák mellé lövés van (1:30 perceket megy mondjuk rendszeresen), akkor a 30 perceket is vegye hozzá... én arra gondoltam, minden számláló lementéskor +1 órát hozzáadok direkt. Így inkább megelőzöm a bajt, mint lemaradok számlálóval pár óráról...

:R :R

Új hozzászólás Aktív témák