- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Hisense LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Philips LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Semmit nem ajánlok, csak elmondom, én hogyan csinálnám.
Nem csinálnék szintillesztést, hanem az eredetit mérném. Igaz ugyan, hogy akkor pontatlanabb lesz, de az illesztő áramkörrel is beviszek annyi pontatlanságot. Ha mégis pontosabb kell, akkor külső A/D konverter.
Leválasztás:
Én az én paneljaimon egyszerűen oldottam meg.
- egy kontroller (ESP8266 vagy ESP32) mér, vagy vezérel a nagyobb fesszel működő részen, és WiFi-n küldi/veszi a jelet a fő panelon lévő kontrollernek (ESP32). A WiFi-n keresztül általában nincs áramütés
- a központ, a lényegi panel méri azt, amit helyben kell és lehet, valamint WiFi-n begyűjti az adatokat (ESP32).
- A 0-ás mag a WiFi-n kívül azzal foglalkozik, hogy begyűjti és előfeldolgozza a külső adatokat, és lerakja globális változókba, és azt használja az 1-es magon futó fő program. Igaz, nekem az eddigi panelokon nem sok teendő volt, de az Arduino (ESP32) alig-alig volt terhelve.
- Az egyes "perifériák" kezelését a 0-ás magon külön-külön taskban oldom meg, mert ott a delay a vezérlés másik tasknak való átadására fordul. Így minden jól elkülönül, jól átlátható, nincs kölcsönhatás. -
stopperos
senior tag
Akkor minden ellenállást azonos értékűre (pl 10K) kell választani az 1x szorzáshoz. (Sőt ha extra pontos akarsz lenni, akkor 8 db 10K ellenállást használ egy pontosabb sorozatból és páronkét párhuzamosan kötöd őket).
Hidegítő kondenzátorokat ne felejtsd le a művelei erősítők tápjáról. Illetve ha az arduino 1,1V ADC-jét használod, akkor inkább [2,4-2,45] V-ot vonj ki, hogy legyen egy kis offset a 0V-hoz képest. Szoftverben pedig korrigálod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fogyjunk le!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Netfone
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest