- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stopperos
senior tag
válasz
DougButabi #1398 üzenetére
A szenzorokhoz javaslat a DS18B20. Könnyen kiolvasható és egyszerűen vezetékezhető, akár 10-15 m távolságra is.
Javaslat #1: Én első körben a meglévő vezérlés mellett használnám. Vagyis figyelném hogy viselkedik pl egy hétig, és mikor kapcsolna ki/be, miközben a fűtés kezelését a korábbi szabályozó intézi.
Javaslat #2: Elég gyér az arduino ethernet része (nekem pl ez van: enc28j60). Én szerintem úgy csinálnám, hogy az arduino intézi a fűtést és a hőmérséklet kiolvasást, meg az alacsony szintű dolgokat (pl hány fokon kapcsol be, hány fokon ki). De pl a webes részt már egy raspberry pi-n csinálnám meg, és a felhasználó azzal kommunikálna csak (mint pl ütemezés, vagy éjszaka/nappal mód). A pi pedig soros porton az arduino-val (leküldi, hogy most éppen melyik profil szerint kell működni; visszaolvassa az adatokat a honlaphoz.).
-
gyapo11
őstag
válasz
DougButabi #1398 üzenetére
Attól függ milyen szenzor milyen busszal. Milyen szenzorokat terveztél hőmérséklet mérésre?
Az áram kérdéskör. Nem mindig az a jó, hogy ha elmegy az áram, akkor azonnal leáll. Lehet a kazánnak nem gond, mert áram nélkül leáll, de lehet olyan szelep, csap, amit érdemes kinyitni vagy bezárni lekapcsolás előtt. Nem tudom lesz-e ilyen nálad. A program meg egy csomó állapotot tárol futás közben, amik elvesznek az újrainduláskor, csak az marad meg, amit nem felejtő helyre írtál. Tehát ha a keringető szivattyút bekapcsoltad 1 órára és 5 perc után volt egy kis áramszünet, akkor nem fogja visszakapcsolni még 55 percre, hacsak föl nem készíted erre a programot, de ehhez is kell legalább egy rövid idejű akkus táplálás, amíg kiírja valahova a szükséges adatokat, majd lekapcsol. Ha visszajön az áram, akkor beolvassa az adatokat, és tudja folytatni onnan, ahol abbamaradt.
Ez a blynk egy szép felület, de valahogy nem áll össze a kép. Ami példákat láttam, ott az arduino program állította össze a html oldalt, amit a böngésző lát, jellemzően megjelenített adatok és egy form, amelynek a mezőibe lehet adatokat írni, és azokat az arduino a submit gombra kattintáskor megkapja és fel tudja dolgozni. Hogy jön ebbe a képbe a blynk?
Új hozzászólás Aktív témák
- Subaru topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Konteó topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Filmvilág
- További aktív témák...
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged