- Milyen TV-t vegyek?
- SSD kibeszélő
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple MacBook
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
Elméletileg Szénkefés és Szénkefe nélküli motorokhoz is van ESC...
Nekem is az jött le hogy ez gyakorlatilag egy H-híd, elvileg csak annyi a dolga, hogy a forgásirány és sebességet szabályozza. Nem vagyok nagy elektroműszerész guru, de úgy gondolom ezt az L289N is tudja (bocsi, hogy mindig ezt hozom fel, de nekem ilyen van, ezért példálózok vele) hiszen azzal is lehet irányt, és PWM-en keresztül sebességet is állítani... Tehát akkor ergo nincs szükségem ESC-re, ugye?illetve még egy kérdés: tegyük fel ha nem korlátozom PWM-el a sebességet, 11,1 V-os LiPoról működtetem az L289N-t akkor mekkora V-ot nyom ki a motorra? Lejön az a kb. 2V-os veszteség, és ~9,1V-on pörgeti a motort vagy leredukálja 5V-ra? Ezt nem vágom és műszerem sincs megmérni
Csak azért mert jelenleg egy 3-6V-os motort kötöttem rá
Jah, és ha nem mondtam volna még akkor hülye is vagyok az elektronikához
Egyébként ma jött meg az arduino kezdőszettem és tök büszke vagyok rá, hogy pár óra alatt kiépítettem egy áramkört, amivel egy joystick segítségével 2 motort irányítok L289N-en keresztül
Új hozzászólás Aktív témák
- Netfone
- Milyen TV-t vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- SSD kibeszélő
- Scum
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AI tervezheti az Apple chipeket
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- Samsung DM48E 48" LED Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest