Hirdetés
- Munkához is jó lehet a OneXPlayer gaming tabletje
- AMD Strix Haloval érkezik a OneXPlayer erőtől duzzadó mini PC-je
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Kompakt TUF Gaming alaplappal bővült az ASUS AMD-s palettája
- Nemcsak az ellenfél, a tévéd is kifekszik a Resident Evil fegyvereitől
- Azonnali fotós kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi hangfal építés
- Hővezető paszták
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Estét!
Kis segítség kellene.
Friss telepítésű Cachy Os-ről lenne szó. Minden szép minden jó, egy dolgot kivéve. Néha laggol olyat a gép hogy brutális. Nézem a proci hőfokot és ~ 60 fok körül megy (nuc)
egyszer csak hirtelen felugrik 80 fölé és megáll a gép úgy 5-6 másodpercre. Mindegy hogy böngészek (Brave) vagy terminál megy, vagy a rendszermonitor. Random jön elő a dolog.
Mi lehet a baja? Van esetleg ilyenkor egy log fájl vagy valami ami írná hogy ilyenkor mi a gondja?
Jah, neten sokat nem táláltam. Ott az nvidia drivert írják de ez egy full AMD gép. -
Áhá! De neten így olvastam.
Azt hittem így kell.
Mindjárt ki is próbálom.
Másik kérdésem. Egy 1 tb-os NVME-n van a rendszer és én ráhagytam a linuxra a telepítést. Ma szembesültem a dologgal, hogy van egy 100gb-os rész, ami nincs használatba, és üres is.
Így néz ki. Van egy swap is hozzá. Kérdésem az lenne, hogy hozzá tudnám csatolni valahogy azt a 100 gigás részt a többihez? Vagy egyáltalán miért hagyta el azt a 100 gigát? -
Köszönöm! Akkor hagyom.
Más kérdés.
Hogy tudnám ki tisztítani a rendszert? Gondolok itt a nem használt csomagokoról, fájlokról, fennmaradt fájlokra.sudo pacman -Rns $(pacman -Qdtq)
Ez a parancs pl. semmit nem csinál.sudo pacman -Sc
Ez törölne dolgokat, de utaná olvasva(lehet nem ennél) hogy újra kellene építeni valamit , meg áh... Nem akarom a rendszert tönkre vágni.
Ötlet? Lépésről lépésre hogy mit kellene csinálnom hogy törölje is ami nem kell, meg működjön is utána.
-
Secure Boot-ot érdemes bekapcsolni utólag a rendszeren?
Ahogy guglizom a sbctl-t írja, hogy azzal meg lehetne csinálni. Van értelme? Meg működne ezzel a módszerrel? -

Áh, nagyon szépen köszönöm!
Ezek kellettek és már megy is a nyomtatás!
Amúgy ezek mik is lennének?!
Miért nincs felrakva? Már mint alapból, mert akkor ez Manjaro alatt fent vannak mert ott elsőre sikerült a nyomtót hozzá adni.Szerk.: A színekhez van köze ahogy látom. Így gyorsan átfutottam.
-
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék.
Most jöttem árt Manjaro-ról Arch-ra és a nyomtatás nem akar összejönni.
Egy Tplink print szerver van egy samsung m2026w nyomtatóra rádugva.
Manjaro alatt simán ment a nyomtatás és össze is tudtam hozni vele elsőre.
Itt nem megy. Ezt a hibát kapom.
Mi a baja ennek?
Eddig nem volt gondom Manjaro alatt de itt meg ezt adja ki.
Az ip jó neki, mert böngészőn elérem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Cosmic Orange Újszerű állapot 100% akku (2 ciklus)
- 27% ASUS VY249HF IPS Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 1ms / FreeSync
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB Lian Li Vector V100R 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Arch ment a helyére. Az nem fagyogat legalább.
Így néz ki. Van egy swap is hozzá. Kérdésem az lenne, hogy hozzá tudnám csatolni valahogy azt a 100 gigás részt a többihez? Vagy egyáltalán miért hagyta el azt a 100 gigát?

Mi a baja ennek?