-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Shyciii
üzenetére
Egyrészt függ attól is, hogy az adott disztrón belefordították-e az xz és zstd csomagba a párhuzamos működést, Archnál belefordították, de magától nem megy, kapcsolókat (-T akármennyiszál) kell megadni hozzá, hogy több szálat használjon, és mint írtam, akkor sem skálázódik tökéletesen. Azzal egyetértek, hogy a Linux ebben lemaradásban van, mivel a Unix-filozófia miatt még mindig a tar + tömörítő CLI megoldásokat erőltetik, mivel a Unix-filozófia betartása, tar-ral való kompatibilitás, és a scriptekben való automatizálhatóság a fő cél, nem a GUI-s felhasználóbarátság.
A többiben egyetértek, az Arch valahol unalmas, minden megy rajta, nem nagyon törik el semmi, az ember már egy idő után nem tud mit optimalizálni, annyira minimalista és optimalizált a rendszere, hogy minden 0,00001 mp. alatt indul és megy, boot villámgyors, rendszer sovány. Ilyenkor mennek át az unatkozók Gentoo-ra, hogy azzal szenvedjenek egy kört. Bár optimalizálni mindig van mit, te is optimalizáltad a KDE-t Openboxra, majd azt bspwm-re, fájlkezelőt vifm-re, erre most a tömörítést zip-ről zstd-re, a rendszeren mindig lehet valamit optimalizálni. Én pl. nemrég a pavumixert és ncmixert váltottam át pulsemixer-re, a vim-et nvim-re, az automata csatolást saját scripktekre, az xz-t zstd-re, stb.. Ezért nem szoktam elmenteni a rendszeremet sem, hogy baj esetén visszahúzzam, mivel úgyis mindig változik a rendszerem, egy régi mentés visszahúzásával nem sokra mennék, mire azt átállítgatom újra, annyi erővel feltelepítek egy új rendszert is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Snowboard topic
- Gurulunk, WAZE?!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mini-ITX
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B560 i7 11700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB RAMPAGE Shiva A-Data 650W
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
BoB