Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Otthoni időjárás-állomás
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Apple MacBook
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen TV tunert vegyek?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
Szerintem is elbeszélünk egymás mellett: ahogy írtam, az Arch Linux ARM alapvetően kis headless gépekre (értsd: nincs is rajta monitor kimenet) készített distro (csak, hogy azokat a vasakat említsem, amik miatt egyáltalán létrejött a projekt: Pogoplug, SheevaPlug, Seagate Dockstar, Seagate GoFlex Home, Seagate GoFlex Net, stb.). Ezeket az eszközöket csak SSH-n tudod elérni (jó, ott van még a soros port, de az átlag usernek nem opció). Márpedig az SSH szolgáltatás indításához random kulcsok generálására van szükség, ami a kis entrópia miatt blokkolva lesz. Ergo nem éred el sehogy a gépedet. Szóval, indokolt, hogy az alaptelepítés része legyen.
-
törölt tag
Ez nem okoz nekem gondot, hogy nincs még sudo (a csomag már fenn van) és csak a saját csoportomban vagyok benne. Majd kikalapálom
.
Ami most a legfontosabb lenne nekem, hogy felbontást tudjak állítani a virt.gépnek.
A host rendszer az rendben van, más OS-ek mennek teljes képernyőben. FHD 24"-os másodlagos monitoron megy a virt.gépem.
Ha tudnék egy 1440x900-as méretet a xrandr vagy arandr-al állítani, az már nagyon jó lenne. Nincs messze a monitor, de a szemenek jobb lenne. Konzolból még nem operáltam a fentebbi két paranccsal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Antivírus szoftverek, VPN
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- ::::: HATALMAS LEÁRAZÁSOK! I JOGTISZTA MICROSOFT TERMÉKEK I 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I 10 ÉV GARANCIA ::::
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5540 notebook - i9 9880H 64GB DDR4 2TB SSD nVidia Quadro T2000 4GB W11
- 2x12 GB-os DDR5 SODIMM memória + DIMM adapter asztali PC-hez - garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.
BoB