- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- Steam Deck
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Videós, mozgóképes topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen digitális videókamerát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Shyciii #6954 üzenetére
Oké, az SQLite indulását leszámítva ez az egy mérés valóban nem szintetikus teszt, hanem valós felhasználás. Bár még ez is kicsit szintetikusan lett kivitelezve a tesztben, mert a háttérben egyéb intenzív I/O benchmark futott szándékosan. Ez a valós felhasználásnál nem annyira jellemző, hacsak már nincs annyira határra tolva a gép, hogy nem maradt szabad erőforrás a háttérben.
Meg mondom, sok mérés kamu benne, mert az ext4 és btrfs nem ilyen 5× meg 10× lassabb, a komának a rendszerével volt valami gebasz. Az f2fs-nél még a btrfs is gyorsabb tapasztalatom szerint, ha nem kapcsolsz be btrfs extra feature-öket, bár ha ezeket meg nem kapcsolod be, akkor meg a btrfs-nek nincs értelme és lehetne helyette annyi erővel ext4-et is használni.
De erre már hívtam fel 1-2 éve is többször a figyelmet, hogy ez a Phronixos phószer mocsok elfogult a F2FS felé, én is az ő hatására próbáltam ki, de meg is bántam gyorsan. Mondom, ha nem hiszed el, tőlem kipróbálhatod, átformázod rá a partícióid f2fs-re, visszamásolod az adatokat, fstab-ban az UUID-ket kiigazítod, initramfs-ben az f2fs tool hook-ot beállítod, és teszteld vele a rendszert, vagy húzz fel egy másik rendszert f2fs-re, majd várlak vissza jelenteni, hogy nekem volt igazam.
Meg ez az F2FS nem a legjobb egyébként sem SSD-re. Azért, mert az SSD vezérlője úgyis HDD-s működést amulál az OS felé, meg NTFS fájlrendszerre van optimalizálva. Ez az F2FS olyan „buta” Flash eszközökhöz való, amelyeken nincs aktív vezérlés (SSD-n van, meg sem lehet kerülni), pl. pendrive, SD-kártya, azon valóban gyorsabbak lehetnek F2FS-sel, mint más fájlrendszerrel, főleg random I/O-ban, szekvenciálisban már nincs nagy különbség szerintem. De HDD-n meg SSD-n kb. 0 értelme van az F2FS-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- Ford topik
- Steam Deck
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged