- Hamarosan robottelefon figyelheti minden mozdulatod
- Lelövi a Messengert a Facebook Windowson és Macen
- Tizenkét tányérra térne át a Toshiba a HDD-piacon
- Fontos marad a nyílt forráskód az Intelnek, csak nem a megszokott formában
- Egyelőre nem tartja beszámításra érdemesnek az első Vision Pro kiadást az Apple
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
#63718632 #6725 üzenetére
Igen, ha intenzív lemezművelet van akkor elméletben lehet észrevehetőbb az online TRIM. Meg néhány Linux kernel alatt problémás firmware-ű SSD sem szereti az online TRIM-et. Ezért a disztrók többsége az ütemezettet használja, preferálja. Én használtam mindkettőt, nem vettem észre különbséget.
Van, hogy fájlrendszer is dönt, vannak fájlrendszerek, amik nem támogatják a discard TRIM-et, csak az fstrim-et és fordítva. Igaz kevés ilyen van, ha nem hsaználsz spéci fájlrendszereket, csak a szokásos ext4, FAT32, NTFS, stb., akkor mindegy. Ez csak ilyen f2fs és hasonló spécibb vagy riktább fájlrendszereken döntő.
Azt is vedd figyelembe, hogy NVMe SSD-n nem kell TRIM, mert más mechanizmus automatán gondoskodik az online (nem ütemezett) TRIM-ről.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Apple asztali gépek
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Linux kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó számítógép játékra is akár! I3 12100 / GTX 1050Ti / 8GB DDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő