Hirdetés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fujifilm X
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Pánik a memóriapiacon
- Autós kamerák
- Felvenné a Noctua kesztyűjét az ASUS
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
üzenetére
Igen, ha intenzív lemezművelet van akkor elméletben lehet észrevehetőbb az online TRIM. Meg néhány Linux kernel alatt problémás firmware-ű SSD sem szereti az online TRIM-et. Ezért a disztrók többsége az ütemezettet használja, preferálja. Én használtam mindkettőt, nem vettem észre különbséget.
Van, hogy fájlrendszer is dönt, vannak fájlrendszerek, amik nem támogatják a discard TRIM-et, csak az fstrim-et és fordítva. Igaz kevés ilyen van, ha nem hsaználsz spéci fájlrendszereket, csak a szokásos ext4, FAT32, NTFS, stb., akkor mindegy. Ez csak ilyen f2fs és hasonló spécibb vagy riktább fájlrendszereken döntő.
Azt is vedd figyelembe, hogy NVMe SSD-n nem kell TRIM, mert más mechanizmus automatán gondoskodik az online (nem ütemezett) TRIM-ről.
Új hozzászólás Aktív témák
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743, 91% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
BoB