Hirdetés
- Sok pénz mellett az NVLink Fusiont is felkarolja a Marvell
- Mit rejt a telefonod? – A tranzisztorok elképesztő világa
- Fogyókúrával kínálnak több tányért a Toshiba új merevlemezei
- Kicsit visszafogottabban nyávog az Intel Wildcat Lake
- Gyorsabb processzort igen, memóriát alig kapott a Xiaomi új HD tévéokosítója
- Állandó tisztaság a be quiet! Dark Sweeper tápegységgel
- Még több képet generál és shadert is előfordít az új NVIDIA App
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- WayteQ xTAB-8Q
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Shyciii
üzenetére
De, érdemes, ha minimalista rendszert akarsz. Én pl. ilyen minimalista, majdnem csak terminal only, meg fapad tiling WM-es rendszerre soha nem tennék fel gvfs-mtp-t, felteszi a gvfs-t, meg egy csomó bloat függőséget, futás közben eszik egy csomó memóriát. Persze akinek eleve full extrás DE-s bloat rendszere van, annak mindegy, már nem oszt-szoroz, sőt, azokba sokszor már be is van építve ilyen megoldás.
Minimalista rendszerekre teljesen jó a jmtpfs, annyi kényelmetlensége valóban van, hogy nem teljesen automata (bár azért valami udev szabállyal lehet ki lehetne trükközni) alapból, de mégis stabilan működik.
Nálam úgy van megcsinálva, hogy a Vifm-ből hívom a jmtpfs-ses scriptet, mikor a telefon csatolására fenntartott mappára váltanék bookmark-kal benne, nyilván ehhez a telefont előtte csatlakoztatnom kell bekapcsolt MPT-vel. De működik, még csak kényelmetlennek sem mondanám.
A minimalista rendszerek ilyenek, elsőre észszerűtlennek tűnnek, nem is azonnal lehet beleszokni, egy folyamat, míg átállsz ilyenekre.
-
törölt tag
válasz
Shyciii
üzenetére
Nálam ez a téma úgy jött, hogy két cimbim egyszerre talált meg vele tegnap. Mindegyik a telóját szerette volna usb-n összekötni és fájlokat mozgatni a belső tárhelyről a gépre.
Ezt én eddig bluetooth-al oldottam meg.
Debian-on ez pikk-pakk összejött.
Arch-on meg láthatod a történéseket. Elindultam az Arch Wiki alapján, aztán mikor terminálból ment jmtpfs-el. Arra gyártottam ezt a kis felcsatoló szkriptecskét asztali indítóval.
Jó kis gyakorlat volt ez nekem, nem kellet még ilyet csinálnom.
Cimbi meg fel tudja tenni a gvfs-mtp csomagot és örűl majd, hogy működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- 275 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- 27% - Philips Evnia 27M2N3200S IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- AKCIÓ! Gigabyte Vision OC RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dell Optiplex 3020 MT,i3-4130,8GB RAM,128GB SSD,WIN10
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
BoB