Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• attilav2

őstag

válasz Frawly #6203 üzenetére

Nem vagyok expert linuxos, ezért a fájlrendszer jogokhoz nem nagyon értek, csak a chown paramétereit tudom ha valamit saját tulajdonba szeretnék venni akkor: chown -R felhasznalo:users, vagy ha root nak akarom adni akkor root:root ot írok, chmod paramétereit nem ismerem, shell scriptekhez sem értek, így nem is tudnám a chromium ubuntu dev ppa branch csomagjait makepkg scriptbe bedolgozni :)) 3 deb ből kellene arch csomagot gyártani maga a chromium, az ffmpeg-extra, és a lokalizációs csomag, ja és a legújabb 19.10 es ubuntus chromium dev csomagokat kellene átültetni, valaki a fórumról csinálhatna makepkg scriptet :)) Az arch-ot azért tudom egyébként feltelepíteni mert nagyon jó wikije van, és megvan a logikai érzékem hozzá. A tumbleweedben az tetszik hogy csak pár naponta kap frissítéseket, nem olyan nagy a tempo mint az Arch nál, kevesebbet változtatnak szerintem. Kulcsrakész desktop rendszert ad telepítés után, nem kell találgatnom mik az éppen hiányzó kde/egyéb csomagok, meghát az is közrejátszott a váltásban hogy lusta vagyok, az Arch al mindig van egy kis utómunka, meg hajt a kíváncsiság. Gentoo nekem magas, nem szeretek sok időt szánni a fordítgatásokra. Épp elég hogy a tv kártyám (tbs márkájú) opensource drivere vagy fél óráig fordul mert saját v4l tree-t fordít, minden kernel váltásnál újra kellene fordítani, ezért nem is üzemelem be sokszor linux alatt a tv kártyámat.

törölt tag

válasz Frawly #6203 üzenetére

Otthoni, desktop userek evolúciója az esetek többségében.
    Ubuntu>Debian, itt van egy pont ahol Fedora/openSuSe vagy Arch klón irányba mennek. Arch klónok>Arch.
    Nagyjából.

Új hozzászólás Aktív témák