-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Shyciii #5866 üzenetére
Lehet, hogy alapesetben lesz benne egy vezetékes kapcsolat, de ha nem lenne, akkor bizony fel kell venni nm-appletben egy vezetékes kapcsolatot, IP-nek dinamikust adsz meg, és mindent default-on hagysz, meg bejelölöd, hogy az legyen az alapértelmezett kapcsolat.
Tint2 elmegy, de a polybar szerintem is jobb.
Én anno LXDM-et használtam login managernek Openbox mellé. De mióta áttértem minimalista megoldásokra, azóta nem használok semmilyet. Egyszerűen konzolon jelentkezek be, és bizonyos konzolok (pl. 1-es, 2-es) úgy van beállítva a bashrc-ben, hogy az adott WM-et indítsa el (SwayWM, dwm) bejelentkezés után automatikusan. Ennek csak annyi a kellemetlensége a login managerhez képest, hogy a felhasználói neved is nekem kell beírnom, nem csak a jelszót. Viszont ezt felfogható egy plusz biztonsági lépésként, mert így a rendszerbe kontárkodóknak nem csak a jelszavad kell kitalálni, hanem előbb a felhasználói nevet is.
A login managereket én azért dobtam, mert fagyogatott a GDM-en és a KDE login managerén kívül az összes, az Intel GPU drivere miatt. Meg a SwayWM waylandes, és azt nem is tudja sok login manager indítani, lényegében csak a GDM támogatná, az meg nekem bloat.
Új hozzászólás Aktív témák
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest