Hirdetés
- Milyen széket vegyek?
- Két 8 GB-os VGA-ra teszi fel ezt a negyedévet az NVIDIA?
- Új kezdeményezéssel pofoznák ki a Linuxot a játékosoknak
- OLED TV topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen monitort vegyek?
- Egérpad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
Írd le a lépéseket hogy kapcsoltad be a hardveres titkosítást az ssd-n. Próbáltam google fordítóval értelmezni az arch wiki vonatkozó részeit de nekem elég bonyolultnak tűnik, meg lehet a fordítás sem az igazi. Kell valami pre boot authorization image-t generálni vagy letölteni valahonnan, lehet hogy az alaplap biosának is támogatnia kell a dolgot mert különben nem tudok bootolni a hw titkosított drive-ról, ennyit silabizáltam ki. A sedutil-cli --scan azt mondja az sn580 támogatja az opal-t. A LUKS elméletileg tudja használni a hardveres titkosítást(vagy legalábbis részben arra támaszkodni), ha a LUKS konténert a cryptsetup --hw-opal-only kapcsolóval hozom létre, ez nekem egyszerűbb lenne mint a meghajtó sima lejelszavazása. A kérdés az ha a LUKS-on keresztül opal-al használom a hw titkosítást akkor ugyanúgy lejelszavazódik a meghajtó mintha simán sed-et használnék, és támogatnia kell a biosnak a feloldást, meg pba image kell, vagy hogy van ez ? Mert a wiki azt írja hogy a LUKS fejléc fogja feloldani a hardveres titkosítást, tehát elvileg a LUKS ugyanúgy bekéri a jelszót mint eddig. Azt is írja a wiki hogyha opal-al megtámogatott LUKS titkosítást használok akkor a trim engedélyezve lesz alapból, és elméletileg így nem érintett az adatszivárgásban. A wiki szerint komolyabb adatszivárgás szoftveres titkosításnál trim mellett akkor lehet ha a cryptsetup 1.6.0 vagy alacsonyabb verzióval lett létrehozva a konténer, ez esetemben nem áll fenn, bőven magasabb verzióval hoztam létre.
Új hozzászólás Aktív témák
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Bestbuy játékok
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen széket vegyek?
- Két 8 GB-os VGA-ra teszi fel ezt a negyedévet az NVIDIA?
- Napelem
- Új kezdeményezéssel pofoznák ki a Linuxot a játékosoknak
- OLED TV topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- APPLE Watch Series 10 42mm rose gold
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 256GB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- Eladó Apple iPhone 15 Pro Max 256GB / Akku 90% / 12 hó jótállás
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest