Hirdetés
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Miért nem írhatsz coming outot? Amúgy hsz.-be is jöhet, hogy miért jobb a Gentoo, mit lehet vele nyerni az Arch ellenében. Egy időben én is gondolkoztam a Gentoon, és biztos nem rossz, de nem hinném, hogy nagy a nyereség Archról váltva, csak felemésztené azt a kevés szabadidőm is. Mai gépeknél már nem dob sokat, ha a helyi CPU-ra jobban van optimalizálva a forgatott kód, egy 486-P2-es gépen még többet számított, sebességben és foglalási méretben is. Talán egy nagyon keveset biztonság terén lehet vele nyerni.
Az Archnál jelentős előny lenne, ha lenne hozzá több magántároló (van egy-kettő, hasonlóak az ubuntus PPA-khoz), és nem csak forrásból lehetne fordítani, hanem bináris AUR is lenne hozzá, 32 és 64 bites csomagokkal, és komplett függőségkezeléssel. Ami még zavar, hogy Archék kezdenek öregedni, kicsit komótosabban frissülnek a csomagok, mint néhány éve. Nem elavultak, de pl. a Fedorában már sokszor frissebbek a csomagok, csak azzal meg az a bajom, hogy nem rolling release disztró. Lehet átállok Arch testingre, még sose próbáltam, elvileg csak a tárolókat kell hozzá átállítani, meg kiadni egy pacman -Syu parancsot, csak nem tudom mennyire stabil a gyakorlatban. Az Arch stable teljesen stabilnak bizonyult, már majd 2 éve használom, 3 gépváltást is átélt, de sose volt vele baj azért, mert frissek a csomagok, és valami bug vagy instabilitási probléma jött volna elő. Lehet nem instabilabb a testing sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- OLED TV topic
- Hobby rádiós topik
- Apple MacBook
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3234
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest