- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gaming notebook topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
bmwk1200s
őstag
válasz
rootkiller #11042 üzenetére
Oké, ezt most meg fogom csinálni, csak a vége nem egyértelmű.
Mikor letelt az 5 óra és rakötöm megint a töltőre, akkor be is kapcsolhatom? Vagy kikapcsolva kell teljesen feltölteni?
Biztosan nem árt ez neki, hogy teljesen lemerítem? Meg nekem valahogy nem tűnik szabályos leállításnak az, hogy sleep alatt hosszan nyomom a kikapcsológombot. Konkréten kilövöm alóla az áramot. Szerintem ez nem egészséges.. -
spyduck
nagyúr
válasz
rootkiller #11044 üzenetére
A Mac levelezőrendszerét használom, a legjobb amit valaha láttam. Össze van kötve a mobilommal és a jegyzeteimet is tudom módosítani.
Ja és jelentem az SSD-vel ultra néma, kevésbé melegszik és bitang gyors a noti. Csak ajánlani tudom!!!!
-
rootkiller
őstag
válasz
spyduck #11043 üzenetére
Át! Valahol van valamilyen adatbázis fájl vagy könyvtárrendszer, amit vagy be lehet importálni valahova, vagy szimplán felül kell írni. De ezt már nem én fogom megmondani, merthogy nem használok ilyesmit.
Azért azt mindenképpen tedd közhírré, hogy a Mail-t vagy valamilyen egyéb más levelezőprogramot (Thunderbird, Microsoft nemtudommilyen gány, Lotus nemtudommi) használsz.
Ha nincs szerencséd, akkor rakhatod vissza a HDD-t, exportálhatsz, majd csere és import. De ha úgy van mint Windowson az Outlook .pst-je, akkor csak oda kell rakni valahova, és megmondani neki hogy itt van, és kész.
A beállítások az egy másik ügy, de azt sem tartom lehetetlennek.
-
spyduck
nagyúr
Olyan kérdésem van, h a levelezéseim (mailek és beálltások) áttehetők valahogy a HDD-ről, amit most USB-s keretben használok?
-
rootkiller
őstag
Most találtam ezt a cikket, ha már akkukról volt szó:
http://techcorner.hu/macworld/tipp-hogyan-kalibrald-a-macbook-od-akkumulatorat.html -
spyduck
nagyúr
válasz
rootkiller #11038 üzenetére
Ez sztem a régi polymer aksiknál volt így, az újak úgy tudom jobbak. Megkérdezem pontosan majd. 1000 ciklus, ááááá, biztos nem.
-
spyduck
nagyúr
Akkumulátor:
Elmondom, h én mit tudok az akksikról. Aki elhiszi az elhiszi, aki nem az nem. Ettől függetlenül ez így van
A lítium polimer akkumulátorok működésükben és felépítésükben nagyban hasonlítanak a lítium-ion társaikra. A legfontosabb különbség, melyből nevük is adódik, hogy a lítium ionok nem szerves alapú elektrolit folyadékban, hanem egy zselé szerű polimer cellákból felépülő anyagban helyezkednek el. Az újratölthető lítiumion-akkumulátorok élettartama véges, a folyamat kémiai jellegéből adódóan: egy töltésciklust jelent, mikor az akkumulátor lemerül, tehát 100%-osan elhasználják a kapacitását. De ha félig lemerül az akkumulátor, s újratöltés után másnap ismét így tesz, akkor ez is egy töltésciklust jelent. Minden alkalommal, mikor elhasznál egy töltésciklust, kissé csökken az akkumulátor kapacitása. Ha tegyük fel akkumulátorról rakjátok sleep-be, akkor merül az akksi és akár 1 nap alatt elérhető 1 ciklus. Viszont ha töltőről van használva és a természetes kisülést nézzük akkor nagyon hosszú idő alatt éri el az 1 ciklust. Továbbá ront az akkumulátor élettartalmán ha tökig lemerítjük, valamint mikrotöltéseket csinálunk raja. Az akkumulátor nem szereti a meleget, ugyanis az benne lévő zselé hamarabb kiszárad ezzel csökkentve az élettartalmát. Ez mondjuk inkább játéknál okozhat problémát.
Szóval ha töltőről használjuk és kerüljük a meleget akkor bírja a legtovább. Tudomásom szerint 300 ciklus után átlagosan 50%-os elhasználódottsággal kell számolni. Viszoont ez az adat a Li-Ion-ra vonatkozik, a Polymer azt hiszem tovább bírja.
Ezek az infók netről és szervizestől származó információk alapján vannak összeszedve.
-
bmwk1200s
őstag
De en most vettem dec.27en a gépet, telepítettem az istat progit es eleve 96%rol indult a dolog.
Elso bekapcsolas ota eleve 96%.
Most 15 ciklus utan tartok 95-94%nal.
Akkor most folyton legyen tolton? Vagy ahogy írta az egyik kolléga külső tapon? Ha sleepben van, ha este van, egész nap maradjon rajta? -
Lacikaa9988
tag
hhh.
-
spyduck
nagyúr
válasz
rootkiller #11028 üzenetére
Igen, csak én már rámentem a telepítésre, ahonnan már visszalépni nem lehetett ú, h 30 percig újra gondolkodik amíg összeszedi magának a telepítéshez szükséges dolgokat XD
MÁS: A Mac HDD-jét pedig beraktam egy USB 3.0-ás keretbe. Ezt a Win nem látja, azzal nincs is gond. De majd a Mac fogja látni ugye? Meg tudom a lemezt exfat-ra formázni?
-
vdrummer
csendes tag
válasz
spyduck #11020 üzenetére
Nyugi olyan nincs, hogy nem lát semmit és attól sem kell félned, hogy nem fog működni. Ez nem vindoz
Mint látod: Pofon egyszerű
Sok sikert -
vdrummer
csendes tag
Egyébként nézegettem youtube-on, és a hd4000 -el szerelt 13" MBP egész szépen teljesít a játékok terén is. Teljesen élvezhető volt a legtöbb új fps, és a régebbieket röhögve viszi nagyobb felbontáson vagy szebb textúra beállítással is.
Szerintem jobban megéri hd4000-be fektetni, mert árban nincs is olyan eget verő különbség. -
spyduck
nagyúr
válasz
rootkiller #11022 üzenetére
És hogy jutok el a Disk Utilitybe?
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Beleraktam a MacBook Pro 13-ba (2011) a Samsung 840 SSD-t. Ott tarttok, h válassza ki, h melyik meghajtóra telepítem az OSX-et és nem lát semmit.
Nagyon sürgős lenne, kérlek segítsetek, mert 17 óráig tudnom kell, h meg tudom-e csinálni vagy sem. Köszönöm !
-
vdrummer
csendes tag
válasz
rootkiller #11016 üzenetére
A gma3100 tökéletes szerintem, ha nem tervezel játszani a legújabb game-ekkel, és nem ultra beállításon
Átlag netezésre, officera -ra, dvd-re véleményem szerint, még egy jó G4-es is elég
és azokhoz vga-khoz képest, a 3100 egy "erőmű"
-
Misi1979
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #11015 üzenetére
Vagy ő "szerencsés".. Az a gond, hogy 10%-ről beszélünk, pedig annyi helyen elcsúszhat a mérés, hogy csak na! Ne tekintsünk már ezekre a százalékokra úgy, mint halál pontos adatokra. Simán lehet, hogy a Te akkud pár hónap múlva stagnálni fog, esetleg pontosabb lesz a mérés és felkúszik az érték 89%-ra, ugyanakkor MayaG akkuja meg "romlani" fog pár százalékot.
Akkor kellene aggódnod, ha a használati szokásaid mellett az akkud jelenleg 50% körül tanyázna. Mert ott biza hardverhiba lenne.. Egyébként windows-os laptopoknál nagyon ritka az az egy éves akku, aminek csak 10%-os elhasználódása van
rootkiller: na, ez durva! és bírja is addig, ameddig kell? Csak mert akkor.. ez egy 5 éves akku 1000 ciklussal, 84%-on, szinte hihetetlen
-
rootkiller
őstag
Ezt tudja egyébként a gyári akkuja:
-
rootkiller
őstag
válasz
Misi1979 #11014 üzenetére
Utángyártott az akku, de nagy valószínűséggel ugyanazzal a japán cellával van szerelve, mint a gyári.
Egyébként, ha már volt szó grafikus kártyákról: az enyémben X3100 van. Részben ezért is vettem ezt a gépet, és nem olyant amiben GMA950 van, mert egy kicsit azért jobb ez.
Én főleg suliba járni, meg hanggal kapcsolatos munkához vettem a gépet, néha talán meg fogok rajta nézni 1-2 filmet, de nem jellemző. Gondolom ezen igényeimet képes kiszolgálni.
Másra egyébként mire elég? Hol érezném meg, hogy egy "kacat integrált" kártya van benne? -
bLaCkDoGoNe
veterán
-
Misi1979
őstag
válasz
rootkiller #11013 üzenetére
6 hónap / 82 ciklus, valószínűleg gyári az akku benne. Teljesen átlagos eredmény a 95%. Valószínűleg egy jó ideig ennél az értéknél fog tanyázni
-
rootkiller
őstag
Hogy én se maradjak ki:
Én egyébként pénteken vettem a MacBookomat, eddig csak asztali Mac volt (meg egy hackintosh netbook). Nyári vétel az akku, és fogalmam sincs, hogy használták.
-
Misi1979
őstag
válasz
rootkiller #11010 üzenetére
Bezony, sőt, az is elő szokott fordulni, hogy a pillanatni áramfelvétel nagyobb, mint az adapter betáplálása és ilyenkor bizony az akkuhoz is hozzányúl (ha van rajta elég töltés). Én kvázi szünetmentes tápegységként tekintek a notiakkukra
-
Csabee.
nagyúr
válasz
rootkiller #11010 üzenetére
Ezt nagyon szépen megfogalmaztad!!
-
rootkiller
őstag
Véleményem szerint hibás azon szóhasználat, miszerint a gép hálózati tápegységét töltőnek hívjuk (az enyémre az van írva, hogy "60W MagSafe Power Adapter", nem az hogy "60W MagSafe Charger=). Ez ugyanolyan hálózati tápegység, mint akármelyik asztali számítógépé, csak külső. Amikor a gépben lévő akkumulátor töltöttségi szintje nem éri el a lehetséges maximumot és a gép teljesítményfelvétele sincs a csúcson, akkor a tápegység kihasználatlan teljesítményének erejéig az akkumulátor töltődik. Kvázi véleményem szerint, a hordozható gép elsődleges áramforrása ugyanúgy a váltóáramú elektromos hálózat, mint bármelyik másik számítógépé, hiszen normális esetben ugyanúgy asztalon van használva, csak az illető a gépét nem mindig ugyanazon a helyen szeretné használni. Kvázi a notebookban azért van akkumulátor, mert fel van készítve arra, hogy olyan helyen is használni lehessen, ahol nem megoldott az elektromos hálózatra való csatlakoztatás, vagy kényelmi szempontok miatt nem akarjuk arról használni.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #11005 üzenetére
Én is le szoktam meríteni, aztán töltögetni időnként. Aztán persze van amikor rádobom töltőre, és nem foglalkozok a lelkével.
-
Misi1979
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #11005 üzenetére
Több dolog.
Egy 20 hónapos akku 87%-on nem mondható rossz állapotúnak. Pláne úgy, hogy van pár százalékos pontatlanság.A belinkelt hsz-ban az akkud állapota: 86% /65 ciklus.
Több, mint 3 hónap alatt tettél bele 6 ciklust (havi 2) és az állapot nem hogy romlott volna az általad elvárt ütemben, hanem még javult is.. Persze hibahatár, tehát szögezzük le inkább, hogy nem romlott.3 hónapja volt 17 hónapos a géped, akkor havi átlag 4 ciklust tettél bele akkor.
Ha úgy használnám, ahogy szerinted kellene (laptoppal dolgozom, plusz haza is viszem), akkor naponta kerülne annyi ciklus a gépembe, mint amennyi a Tiedbe, havonta.
1 év alatt lenne vagy 600-700 nekem, az ehhez járó kb 50%-os aksival.
Ui: érdemes coconut battery-s screenshotokat nézegetni a google képkeresővel.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Korábban már egyszer kifejtettem azt a gyanúmat, hogy az akksi továbbra is attól dobja fel a pacskert, ha folyton töltőn tartod. Saját tapasztalat, egyszer már leírtam a részleteket a #9657-ben, de most csatolok egy friss, kb. 10 perces screenshotot is. Szerintem nem szabad töltőről használni folyamatosan.
-
Misi1979
őstag
válasz
bmwk1200s #11002 üzenetére
Ha sleepbe teszed, nem merül olyan gyorsan, ugye. Ez pont nem jelent túlzott igénybevételt az akkunak, úgyhogy majdhogynem mindegy, hogy rajta hagyod-e. Én nem húznám ki ettől függetlenül, mert kb fölösleges.
Ettől függetlenül a lényeg: használd!
Idővel úgyis tönkre fog menni az az akkumulátor, inkább úgy menjen tönkre, hogy használva is van, nem?
-
bmwk1200s
őstag
válasz
vdrummer #11001 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy mivel profi leszel, neked inkább kell az erősebb CPU teljesítmény, így elsődlegesen azt vedd figyelembe, hogy az esélyes gépek közül melyikben van erősebb CPU.
Szerintem egy Pro jobb, abba később még úgy is tehetsz ramot és SSD-t is.
Én is azért választottam inkább a PRO-t mert hosszabb távon lehetőség van fejleszteni, az Air-ben talán ssd-t lehet cserélni, de mást nem.
A proci az alap gépeknél összehasonlítva pedig erősebb a Pro-ban.Misi1979: szóval egész nap rajtahagyhatom a töltőn a gépet? Nem szoktam kikapcsolni, ha elmegyek otthonról, csak sleepbe teszem... este is maradjon rajta nyugodtan? éjjel-nappal mehet róla, csak akkor vegyem le, ha megyek valahová, illetve ha havonta 1-2szer megcsinálom a kalibrációt?
-
vdrummer
csendes tag
Igazából még nem informálódtam túl sokat az Air-el kapcsolatban. Árban nekem még túl drága sajnos. Majd este átböngészem a specifikációjukat. Annyi biztos, hogy félnék a papír vékony desing tól
Persze érdemes megszokni, végülis az inkább mutat a jövő felé.
Egyébként szeptemberben kezdek animációt és grafikát tanulni, és ehhez szeretnék egy megbízható apple gépet ami elkísér akár több évig is. Photo Shop, Illustrator, 3ds max, video vágás, flash, webszerkesztés és néha játék
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One mobilszolgáltatások
- Gaming notebook topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Mercedes topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest