Hirdetés
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Milyen alaplapot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Dell notebook topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Aktív témák
-
McJames
senior tag
Olyan kb-ot használok, mint amilyet TexT-BoY a #7 hozzászólásban említ, csak ''angol angol'' kiosztással. Simán veszi a magyart is, az ''í'' a ''bal alsó sarokban'', az ''ű'' az ''á''-tól jobbra. XP alatt az az alfanumerikus bill-en a 0 az egytől balra található. Írtam már itt-ott és elég sokat róla, nem rossz, nekem ''ergonomikus'', bár kevésbé programozok, inkább DTP és ~szerű az elsődleges felhasználás. A program(ozható)-gombok is jók, nincs túl sok, de hasznosak. Egyik nagy hibája, hogy nagyon hozzá lehet szokni... :t
-
Cos
senior tag
Ergonómia alatt nem a billentyűzet tipusára gondoltam! Hanem a körülötte lévő dolgokra... azaz minden minnél könyebben hozzáférhető és minnél rövidebb úton elintézhető legyen! Na és ez hogy keresgessem az enter alatt az egyik betűt és na hosszú í-t akarok ütnei akkor még.... szval ez szerintem már eléggé eltávolodott dolog az ergonómiától! Még akkor is ha esetleg a billenytűzet kialakítása ergonómikus! :D Mert az csak a kezemnek jó, és nem a fejemnek! :DDD ( Na jó azért nem kell azt hinni hogy nálam minden tökéletes :U de ha nem muszály nem bonyolítom az életem! )
-
McJames
senior tag
Naponta többször kell más és más billentyűzetet használnom (az ''alapokat'' már leírtam, mellette mindenféle hagyományossal is dolgoznom kell egy keveset), nem olyan vészes (bár a motorikus képességektől is függ vmelyest, az igaz). Hosszabb távon nyilván a sajátomat szeretem használni...
(Amúgy kicsit több, mint 1,5×24 vagyok, de a nagypapa effektus még nem játszik.) -
Flashy
veterán
én is angol meg magyar kiosztást használok és ha magyaron nemtalálok valamit akkor simán átváltok angolra menet közben, aztán meg vissza. pl Linuxozáshoz teljesen használhatatlan a magyar kiosztás mert az irasjelek helyen hulye ekezetes betuk vannak, kiveve amelyeket osszekevertek mas irasjelekkel...
-
Cos
senior tag
24 évesen már olyan vagyok mint a legrosszabb nagypapák... :D ami eddig így jó volt az nekem így jó is marad már! Na jó nem mindenben... de azért eléggé zavaró tudna lenni hogy most arrébb pakoljam a kezem minden egyes írásnál! (főleg 10 év után) Hiszem mostanára ugye ez már eléggé rögzült! :U De egy ici picit azért elbizonytalanítottál! :B:U
-
McJames
senior tag
Ha vakon gépelsz, akkor miért érdekel, hogy hogyan lesz az angol billentyűzetből magyar? Ha tényleg vakon gépelsz, miután szoftveresen beállítod a karakterkészletet, utána úgysem nézed a billentyűket... nem is kell...
Amire a különböző típusú billentyűzeteknél -- ''használatonként'' 1×! -- oda kell figyelni az az ''í'' és ''ű'' betűk, és esetleg a ''0'', minden más a helyén van, ha nem vmi debil rendszert használ a ''pó'gár''.
[Szerkesztve] -
Cos
senior tag
Elgondolkodtató hogy nekivágjak-e egy ilyennek amikor már 10 éve magyar billenytűzeten vakon gépelek! :) De azt hiszem inkább nem! :( Nagyon köszönöm a hozzászólásokat... Bár szerintem elés sok hasznos dolog elhangzott itt aminek még sokan hasznát veszik! :C
-
666
tag
de, lehet, bár nemtom hol, de muterom régi munkahelyén matricázva voltak
-
Bash
őstag
válasz
TrollBalint #16 üzenetére
Már hogy ne lehetne kapni. Billentyűzet matricának hívják, több bolt árlistáján is megtalálható (100 HUF), sőt a Chieftec Wireless Desktop-hoz is adják: [L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=252[/L]
-
Dufresne
addikt
Épp ez a baj, hogy egyel kevesebb a billentyű.
+1 billentyűt már csöppet rázósabb hozzáadni, így meg valamiről mindenképp le kell mondani...
[Szerkesztve] -
tomcs
őstag
es a 0 (nulla) hol van neked? magyaron az altalaban az ami az 1-estol balra van, nem az iiiiiiiii
az iiiii altalaban a balshifttol jobbra szokik lenni
(opsz.. most nezem 101-esrol beszelsz. enis azt hasznalom de olyan ritkan hogy eddig fel se tunt. akkor ezen hol a 0? csak a numpadon?) -
Panther
HÁZIGAZDA
Egyszerű. Én is ilyet használok...
Először is fogod magad, hozzáadsz a billentyűzetkiosztásokhoz egy magyart (a 101 gombost! különben fel lesz cserélve a ''z'' és az ''y'', meg nem lesz meg az ''í''), majd alkoholos filccel ráírod a billentyűk oldalára a magyar ékezeteseket (tetejéről lekopna). És fulljó.
Y: T és U között
Z: X-től balra, A-S páros alatt.
í: 1-estől balra.
ö: 0
ü: -
ó: =
ő: [
ú: ]
é: ;
á: '
ű:
Szóval jó. Küldhetek képet is, meg lehet csinálni szépen a feliratozást. :)
Íme: [L]http://pantherz.uw.hu/bill.jpg[/L]
[Szerkesztve] -
TexT-BoY
addikt
válasz
parandroid #9 üzenetére
ja csak a desktop mx hun már 30k
és a microsoft nagyonjó .. nekem:DDD -
parandroid
félisten
azért lehet már olcsón kapni normális optikai wireless logitech-et (nekem is van, 14-et simán megért) magyar kiosztással is. cégnél amúgy angol billentyűzet van, egyedül az outlooktól kapok sikítófrászt, ott is csak azért, mert programból-ki-programba-be után automatikusan visszaáll a billentyűzetkiosztás angolra. ja, meg a nagy í-t nem tom hol lehet, a kicsi az altgr+j-vel egyszerűbb, úgy csak két gomb, és közelebb is vannak egymáshoz.
ja, és nem bírom kihagyni: alkoholos filc rulez!!! :DDD -
-
ISZOLE
senior tag
A control panelben kiválasztod a billentyűzetet (keyboard) és hozzáadsz a meglevő mellé egy magyart, aztán kiválasztod a billentyűkombinációt amivel válthatsz közöttük (pl. ALT+SHIFT).
Matricát nem tudom hol lehet kapni, de a melóhelyemen kaptunk és nagyon sokáig így használtam én is, szerintem praktikus.. -
Flashy
veterán
én angol feliratú billentyűzetet használok, magyar és angol kiosztással. minden betűm megvan. nincs átfeliratozva, csak agy és megszokás kérdése.
-
Dufresne
addikt
Nem hinném, hogy lehet, mivel a hossz ''í''-nek már eleve nincs is helye, nekem is csak ctrl+alt+j-re jön elő:) Arról nem is beszélve, hogy már 1k-körül kapni bill-ket, akkor meg minek szarakodna vele az ember...
-
Cos
senior tag
Azt szeretném megtudni hogy van-e erre mód és ha igen akkor hogyan? :F
Induljunk ki abból hog adott egy angol karatkterkészletű billentyűzet! Ez hogyan lesz használható magyar? :D Esetleg hol lehet pl matricákat (ö,ü,ő...) kapni ha már a szoftveres része megoldódott? :):U
Aktív témák
Hirdetés
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Ukrajnai háború
- Milyen alaplapot vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nők, nőügyek (18+)
- Jövedelem
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Microsoft Xbox Wireless Controller Nocturnal Vapor Special Edition kontroller Kiváló állapotban.
- Eladó Lian li Hydrosift 360
- Lenovo Legion Y540 i7 Gamer notebook GTX 1650 4 GB videókártyával.
- Asus 970 Pro Gaming Aura
- Kirby Super Mario Land 1 2 3 tetris Turtles Zelda (Nintendo Game Boy) gameboy color advance ÚJ ÁRAK!
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 dokkoló (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest