Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
-
PROHARDVER!
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
Segítsetek kis vuknak megtalálni a gonosz processzt, ami nem hagy aludni. Éppen logcat-et nézek adb-vel, pörögnek a sorok rendesen, úgy hogy nem matatom a telót.
Néhány screenshot:
[kép] [kép] [kép]Látok sok dex2oat-ot speed compiler-filterrel. De mit keresnek ezek itt, ha egyszer már túl vagyok egy órás everything-es optimalizáláson
Azt elfogadom, hogy néhanapján kedve szottyanhat picit optimalizálni még itt-ott, mert ahogy olvastam crok linkjein az "everything" sem mindent jelent igazából. Nade ez mégis nonszensz, hogy pár percenként rákezd és akkor belassul a teló.Hát nem szebb egy 6-os Android a másik S6-omon? (bal oldalt)
-
válasz
st3v3np3t3r #41246 üzenetére
-
válasz
mobilizmo #41243 üzenetére
Mondjuk igen, nincs okom kételkedni a szavában. Ennek a telefonnak a Bootloadere olyan, hogy ha visszazárják, akkor azt írja ki hogy, RELOCKED, mint ahogy a neten talált kép is mutatja.
Majd holnap megnézem az appot.Arra gondoltam, hogy felteszek újra egy gyári verziót, és megnézem majd azzal is.
-
-
Márton
nagyúr
válasz
Márton #41239 üzenetére
Nokérem, 65 perc alatt le is futott az
adb shell cmd package compile -m everything -f -a parancs.
Vártam még 5 percet, restart, vártam most is 5 percet és mit látok?
Mintha semmit nem csináltam volna.. Nem értem, ha minden le van fordítva, mit molyol még?
Ne mondjátok, hogy ez normális. -
mobilizmo
addikt
válasz
st3v3np3t3r #41242 üzenetére
És hogy derítetted ki, hogy a telefon szoftvere sosem volt babrálva? Ha az előző tulaj mondta, lehet csak simán félrevezetett. Amit még el tudok képzelni (de majd crok megmondja jól gondoltam-e), hogy kinyitotta majd módosítás nélkül visszazárta a bootloadert. Lehet, hogy ettől bebillent egy flag, ami miatt módosítottnak mondja magát. Esetleg dobj fel rá egy Rootbeer-t, ha az nem problémázik, akkor nagy valószínűséggel az egyébként kényes banki appok is elfutnak rajta, akkor nem lesz gond vele.
-
Üdv.Mivel az legjobban közelálló topik 1 éve kihalt, de valamelyest az android érintett a témámban, így megkérdezem itt ha nem gond.
Adott egy HTC U11 Life mobil Android One-al. Tavaly vettem az első tulajától. Nem régiben kezdtem kutakodni alternatív frissítési módok után, mivel tavaly Október óta nem kapott frissítést a teló. A telefon fastboot képernyője ezt mutatja:
E szerint a rendszer módosított. Annyit sikerült kiderítenem, hogy a telefon szoftvere sosem volt babrálva.
Már csak az a kérdés, hogy akkor a rendszer állapot miért "Módosított", ha nem babrálták. -
rep3at
őstag
Lehet hogy inkább készülékspecifikus kérdés, ám ennek a mobilnak a topikja már egy jó ideje halott, inkább felteszem itt a kérdést:
Van egy Note 10 Lite-om (Samsung), élő háttérképet szeretnék beállítani a zárképernyőre (konkrétan ezt). Android 10, a készüléken gyárilag is vannak ilyenek, ez az S21 mozgó háttere amúgy. Előre is köszönöm, talán másnak is hasznos lesz.
-
Márton
nagyúr
Lehet túlmisztifikálom, de este 30%-on volt az akku, reggel 6-kor 18-on.
Ez is normális? (nem, nem az akku gyenge már).
Valamint, hogy menet közben 10-20-30 másodpercekig fordítgat a dex2oat?
Akkor igazából ott vagyunk mint az elején és nem is a facebook app volt a hibás?Igen, 4-6 éves a teló, de kb. az appok is ilyenek.. Nem frissítek, ha nem muszáj, gyakran csak rosszabb az új verzió, már sokszor megégettem magam..
"de 70% load nem mindegy hogy minimál CPU freq-en van vagy maximálison"
Szerintem a Cooltool van annyira intelligens, hogy ezt figyelembe veszi a cpu % kijelzésénél. Be is kapcsoltam most a MHz kijelzést és valóban, amikor 80-95% cpu van, piros grafikonnal, akkor mindig stabil 1500Mhz az órajel.Végülis a 8 dex2oat miért fut, ha nem telepítek, nem futtatok épp semmit, amivel dolga lenne? Ha megcsinálom az optimalizációt az alapértelmezett speed-profile-ról everything-re, akkor elvileg minden optimalizálva lesz és elmentve (van hely, 64gigás a teló), és akkor nem szabadna látnom már menet közben a dex2oat-ot, legalábbis addig amíg nem frissítek valamit? Hiszen minden ami a telón van éppen, már optimalizálva van, ugye?.
Ez még megérne egy kört, ha így van. -
crok
Topikgazda
válasz
Márton #41227 üzenetére
Semmi extra, ne misztifiláld túl a dolgot mert rápörögtél a semmire (red herring) és már csak a számokat látod de nem tudod mit nézel. A készüléken futnak a rendszerfolyamatok meg az appjaid - ennyi. Az első kettő fogyasztó terhelése fele annyi mint a 8 dex2oat pedig az első kettőben benne van az a folyamat ami magát a statot írta ki (hogy kontextusban legyen a terhelés), és mind a 8 rendszerfolyamat. Ha a felhasználási módodnak nem elég a készülék és|vagy ennyire parázol mi lehet akkor a drónoddal akkor itt az ideje váltani, én amúgy se csinálnék ilyet egy 4..6 éves készülékkel. Egyszer-egyszer megugrik a terhelés, ok, de 70% load nem mindegy hogy minimál CPU freq-en van (és nem is vált fentebb vagy a bigLITTLE másik, gyorsabb oldalára) vagy maximálison, esetleg a max. CPU-na gyors core-on, az meg hogy a készülék lassan vált a frekvenciák közt vagy lassan vált a CPU architektúra lassú részéből a gyorsabbra.. nos, ez egy 4..6 éves készülék ugyanilyen régi OPrendszerrel, az appok pedig nem a 4..6 évvel ezelőtti elvárásokra vannak ma írva. Ez ilyen, több oldalú dolog. Ha gondolod egy fact. resetet megérhet - ahogy lovi27 is javasolta - de csodát nem kell várni. Eljár minden felett az idő (és ez nem tervezett avulás). Elég emellett arra kitérnem, hogy az említett első két fogyasztó ugye a statot készítő programocska mellett a kswapd0 ami a kernel swapolásért felelős thread-je és a memóriahasználatból látszik, hogy 2GB ZRAM swap-ból 300MB szabad - vagyis mikor váltogatsz az appok közt pl. akkor előfordulhat vastagon hogy olyan appot nyitsz meg aminek az adatait még át kell pattintania ZRAM-ból "sima" RAM-ba dehát ott sincs hely igazából, szóval előbb valamit ki kell swap-olnia, és csak aztán jöhet a váltás.. ez viszont 100% hogy okoz olyan lagot amit már látsz is.
-
animatrix11
őstag
Sziasztok!
Nem tudom témába vág e
Samsung J6 vizet kapott, az érintőkijelző nem mindenhol érzékel
Ilyen esetben elég a kijelző csere vagy más hiba is lehet?
köszi -
Márton
nagyúr
válasz
lovi27 #41234 üzenetére
Tényleg van rajta sok app, amit hosszú idő volt beállítani.
Még nem tartok ott időben, hogy az újratelepítésen gondolkodjak, nyugi
És szeretem megismerni mélyen a dolgok mikéntjét..Valami még mindig nem kerek, mert FB letiltás után is már 20 perce itt megy mellettem a teló, nézegetem és igen gyakran jön a dex2oat meg a zygote64. 70-95% cpu-val, merítik is az akkut. (bocs a kép elfordult, zöld-akku, vörös-cpu)
Szerintem ez nem normális: menet közben, ennyi idővel a boot után maradjon már nyugton, 10% alatt a használat. Látom, hogy ilyenkor megakad a görgetés ha megpiszkálom, ha pedig épp indítanék appot, lassan indul. Bele sem merek gondolni, mi van ha akkor támad kedve ilyenre, mikor a drónom épp a levegőben van és a teló adná a repülési parancsokat..)De érzem hogy már az alagút végén járunk, már csak néhány puzzledarab hiányzik. Segítetek megtalálni?
Crok a 41227-ben látsz valami gyanúsat? -
World-Soft
senior tag
válasz
World-Soft #41232 üzenetére
Viszont most elindult a telfon. Nem tudom mitől.
-
World-Soft
senior tag
válasz
justmemory #41231 üzenetére
Kipróbáltam most újrainduláskor a Power+home+Volume downt, majd nem folytattam csak újraindítást kértem. (gondolom erre gondoltál)
Nem lett jobb. Ugyanúgy nem indult, majd újraindult.
Ha rajta van a Win10-es gépen, akkor egy ilyen eszköznek látszik eszközkezelőben:
"Samsung Mobile USB Composite Device " -
justmemory
senior tag
válasz
World-Soft #41230 üzenetére
Szia,
mikor nekem csinált ilyet a Samsung A5-öm, azt hiszem azt kellett csináljam, hogy download módba újraindítottam, majd mikor újraindulás után megkérdezte, hogy akkor download módba lépjen-e, vagy újrainduljon, akkor az újraindulást választva bebootolt. Asszem
-
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Van egy Samsung S7 Edge készülékem.
Kb 1/2 órája csak úgy újraindult.
Azóta nem indul el. A Samsung feliratnál megáll, majd hosszú percek után újraindul.
Hosszan nyomott bekapcsoló gombbal sem lehet kikapcsolni.
SIM és memória kártya már kiszedve.
Van ötlet, hogy mit lehet még csinálni az android rendszerrel? Jó lenne adatvesztés nélkül.
Zoli -
-
crok
Topikgazda
válasz
lehella #41221 üzenetére
Vodafonnál az APN-t internet.vodafone.net-ről átírva standardnet.vodafone.net-re működni fog (nem lesz proxy-zva a forgalom, nincs adattömörítés, stb..). Kis leírás az APN beállítások mellé ha újat kellene hozzáadnod - de amúgy egy az egyben lemásolhatod az internet.vodafone.net beállításait csak a név legyen más. Lehet hozzá kell adni külön mert nem engedi szerkeszteni és lehet kell egy reboot is majd neki.
-
crok
Topikgazda
válasz
Márton #41220 üzenetére
Biztos nem nézel most be valamit? Az az egyetlen sh shell csak azt a top-ot futtatja ami épp ki lett adva hogy láthasd mit csinál a rendszered, alatta minden nulla ami folyamat:
------ CPU INFO (top -n 1 -d 1 -m 30 -H) ------
User 16%, System 13%, IOW 2%, IRQ 0%
User 42 + Nice 0 + Sys 36 + Idle 177 + IOW 7 + IRQ 0 + SIRQ 0 = 262
PID TID USER PR NI CPU% S VSS RSS PCY Thread Proc
31495 31495 shell 0 -20 5% R 9284K 3108K fg top top
4334 4334 root 0 -20 0% S 0K 0K fg kworker/6:3H
4344 4484 system 12 -8 0% S 3170588K 150816K fg SensorService system_server
30788 30788 root 20 0 0% S 0K 0K fg kworker/0:0
..kivágva..
Itt nem fut most semmi kirívó, annyira, hogy az a legnagyobb "fogyasztó" az az a program (top) ami a listát írja. A rendszerterhelés alig valami:
User 16%, System 13%, IOW 2%, IRQ 0%
App % / Rendszer % / ki- ill. bemenet % és megszakítás % - ez egy nyugodt rendszer.Nem lehet hogy amit még néztél az a restart után "túl hamar" lett nézve és még a rendszer azon dolgozott épp hogy egyáltalán elinduljon? Vagy a Simple System Monitort nézted? Mert az is a top-ot használja adatforrásnak.
-
lehella
senior tag
Sziasztok,
nehezen tudok működésre bírni egy Xiaomi Redmi 4x telefonról wifi megosztást egy notebookkal. A telefonon Vodafone mobilelőfizetés van. Egy másik telefonról (Xiaomi Redmi 3S - Telekom) rendben megy a megosztás, töltődnek az oldalak így a gép beállításait kizárhatom. Mi lehet a gond, vagy a különbség, ami ezt okozhatja? -
Márton
nagyúr
Ahogy látom nem vagyok egyedül.
Uninstalláltam, sőt az appoknál le is tiltottam. Restart után most meg egy "sh" nevű process örvendeztet folyamatos 80-95%-os terheléssel. Ez kész. -
crok
Topikgazda
válasz
Márton #41212 üzenetére
20123 20123 u0_a108 39 19 3% T 755424K 85684K fg main /system/bin/dex2oat
u:r:untrusted_app:s0:c512,c768 u0_a108 11355 3182 1897560 71248 20 0 0 0 fg SyS_epoll_ 0000000000 S com.facebook.katana (u:574, s:165)
com.facebook.katana = Facebook
Szerintem az
adb shell "dumpsys package | grep -A1 'userId=10108'"
vagy telefononsu -c dumpsys package | grep -A1 'userId=10108'"
ugyanezt kellene mondja, hogy Facebook. -
Márton
nagyúr
Megtettem. Nagyon remélem hogy mond neked valamit és végre megtaláljuk a ludast.
-
crok
Topikgazda
válasz
Márton #41210 üzenetére
Mert még mindig van olyan app (akár rendszerapp is lehet) aminek a kódja a rendszerbeállítás szerint optimalizációra szorul és nem fut le. Kéne egy top vagy ps kimenet, mégjobb lenne hogyha csinálnál egy bugreport-ot és megnéznéd benne a folyamatokat hogy mire fut a dex2oat.
PC-ről:
adb bugreport > /sdcard/bugreport.txt
Telefonról terminálból:
su -c bugreport > bugreport.txt
De a fejlesztői menüben is szokott lenni bugreport menüpont.
A Simple System Monitorban is van olyan beállítás, hogy ne csak az appokat hanem a rendszerfolyamatokat is mutassa - abban is meg lehetne nézni hogy a parancsot ki tudja-e szedni vagy csak a folyamatazonosítót és a process nevet - kéne a teljes parancs mert abban látszik melyik appot csinálja. A recovery-ben a Dalvik cache törlés törli egyébként ezeket az optimalizált kódokat. -
crok
Topikgazda
válasz
Márton #41206 üzenetére
Nougat-on még megy root-al a Simple System Monitor is, egyébként terminálban su aztán top. Ez ADB-ből is megy (az safe mode-ban is van még): adb shell és utána su majd top. Ha még mindig van olyan app amire kell dex2oat akkor az az app Nougat-ra egyáltalán nincs optimalizálva. Nem rendszerapp lesz.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest