-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
RVR400 #122442 üzenetére
Elméletileg igen, ha a másikon nem megy 3G fölé. 3G -n viszont szarabb a VOIP, mint 4G -n. Ráadásul ROM függő, hogy a gyári SIP kliens (már ha van egyáltalán) hogyan reagál a VOIP közben bejövő GSM -re. 3rd party kliensből pedig nem tudok olyanról, aminél ne csörögne be a GSM a VOIP -ba.
-
törölt tag
válasz
albinolynx #122438 üzenetére
Gyenge a gyártásminőség. Ha kifogsz egy jó darabot, akkor imádni fogod, de ha egy szart kapsz.... Az EU garinak pedig ne dőlj be! Régi Zopo trükk. Ahogy kezd kifutni az adott típus, megszűnik rá az EU gari. A Zopo arra hivatkozik, hogy a garit nem a gyár, hanem egy tőle független, külsős partnere adta, ami időközben saaajnos megszűnt. Küldheted kínába.
-
törölt tag
válasz
albinolynx #122436 üzenetére
A Zopok nagyon jó kütyük, innovatív a gyártó. Egy nagy hibájuk van. AS szabvány szerint készülnek.
-
törölt tag
válasz
Rodzser Mór #122434 üzenetére
Ha dual standby -ról van szó, és az egyik slot 3G -n van, a másik 2G -n, a GSM hívás pedig másik szolgáltatótól jön, akkor működhet párhuzamosan. Minden egyéb esetben (pl. 4G, vagy "HD" hanghívás) dobni fogja a VOIP -ot, hacsak nem tiltod előtte a GSM -es slotot. Dual active rendszer esetén természetesen minden megy párhuzamosan a két sloton. Ekkor viszont becsörög a VOIP -odba a GSM hívás.
-
törölt tag
válasz
albinolynx #122430 üzenetére
Vannak olyan telók, amikben fixen van definiálva, hogy melyik sloton tudnak 3G -t, és melyiken 2G -t. Vannak mindkét sloton 3G képesek (de, egyszerre csak az egyiken), és vannak mindkét sloton egyszerre 3G képesek (dual active). Ha a tied az első esetbe tartozik, akkor meg kell cserélned a két kártyát.
Ha visszanézel pár igénylistát, akkor láthatod, hogy a B20 igényt külön ki szokták emelni.
-
törölt tag
válasz
albinolynx #122427 üzenetére
Magyarországon (Európában) három LTE sáv használatos. B3, B7, B20. Sok kínai teló (pl. Xiaomi) nem tudja a B20 -at, ezért nem mindenhol tudnak 4G -t, ahol egyébként van 4G.
-
törölt tag
válasz
albinolynx #122424 üzenetére
A kérdés az, hogy elég, ha csak kicsit 4g képes, vagy nagyon 4g képes kell?
-
törölt tag
válasz
Tanisz #122161 üzenetére
Ez típusfüggő. Az enyémen egy érintkezési hibáról van szó. Hátlap le, három csavar ki, érintkező lemezen kicsit hajlít. Ennyi. Házilag is símán kivitelezhető, csak nem nekem. Egy szervízesnek kb. 5 perces mutatvány lenne. Ha mázlid van, akkor nálad is hasonló a szitu.
-
törölt tag
válasz
doongoo #122150 üzenetére
Pontosítsunk! A GSM beszélgetés hangerejét lehet rajta változtatni, a kijelzőn le/fel húzással (tehát, nem a médialejátszás hangerejét). Az értesítésekre vonatkozólag igen, a frissítés után a wear alkalmazásban lehet kiválasztani, hogy mely alkalmazások értesítéseit továbbítsa a Talkband -re. Hívásnál a hívó neve, vagy száma jelenik meg, üzeneteknél (SMS, Gmail, Whatsapp van nálam beállítva) a küldő neve.
-
törölt tag
válasz
zebede #122143 üzenetére
Ha csak a mikrofon pótlása a cél, akkor nyilván nem jó alternatíva. Én sem azért vettem (17 -ért dobozban, hazai garispapírral), mert nincs mikrofonom. Már régóta vágytam rá (első sorban az autóvezetés miatt), csak a Huawei elfelejtette beépíteni a hangerőszabályzást és az értesítéskezelést. Szerencsére ők is úgy gondolták, hogy ezek csúf hiányosságok, és szoftverfrissítéssel pótolták. Rögtön megvettem és nagyon örülök, hogy így tettem.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #121889 üzenetére
Akkó nem dobták magasra a jércét. Még akkor sem, ha dual channel (ha jól látom).
-
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #121782 üzenetére
Vagy, a többinél drasztikusabban korlátozza le az órajelet. De, ezt akár a user is megteheti (root joggal).
-
törölt tag
válasz
RVR400 #121771 üzenetére
Valóban nem lehet egy lapon említeni a kettőt. No B20, no Xiaomi, tehát máris hátrányba került a "csodafon", egy ilyen noname copyfonnal szemben. Tehát egyértelmű, hogy a Xiaomi szarabb, mint az Elephone. Remélem, vágod a sarkítást!
Csak arra akartam rávilágítani, hogy mindíg a felhasználói igény a mérvadó szempont.
-
törölt tag
válasz
RVR400 #121766 üzenetére
De, a logo lopást ne hozd párhuzamba a szar konfiggal! Nálam már ott elbukott, hogy nincs OTG. A B20 -on meg az összes Xiaomi elhasal nálam, akármilyen designos a logoja. Azért keresgélek a felsőbb ársávban, mert magasabbak az elvárásaim. De, érthetetlen, irreális árazások mindenhol vannak.
-
törölt tag
válasz
RVR400 #121764 üzenetére
Inkább azért lehet véleménykülönbség, mert én nem az alsó kategóriában nézelődök. A Zopo sem egy világmárka, de azért van benne egy 6595, 3GB RAM, külön SD slot, Sony kamera modul, AC -s wifi, B20, dedikált kameragomb, stb. Most sem túl gyakori konfig, másfél évvel ezelőtt meg pláne nem volt az. Inkább ezt fizetem meg, mint a nevet. Alsó kategóriában meg mit vár az ember?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
RVR400 #121749 üzenetére
Az, hogy egy cég egyedi design -t tud teremteni, még nem jelenti azt, hogy telót is tud gyártani. Épp jó példa a korábban említett Sony, ami a telóeladások alapján a futottak még kategóriában kocog. Akkor miért ne lehetne reális ennek a fordítottja, azaz, hogy nuku egyediség, csak a technika?
-
törölt tag
válasz
Graphics #121735 üzenetére
Nekem futná, ha lenne olyan készülék, de nincs. Az viszont egyáltalán nem érdekel, hogy mi van ráírva, az meg pláne nem, hogy hogyan van kanyarítva a logo. Azért vettem, hogy használjam, nem azért, hogy mutogassam. Kap egy szilikonos flip tokot, és soha többet nem látszik a felirat, vagy a logo. Marad a lényeg, a használati élmény.
-
törölt tag
Ezek után már tényleg kíváncsi lennék arra, hogy mit jelenthet a Zopo (mármint eredetileg
).
-
törölt tag
válasz
svgyula #121531 üzenetére
Egyikünk sem írt szempontot, így mindkettőnk állítása helytálló. Én nem vagyok gamer, teljesítményben egy Helio X10 -nél gyengébb SOC is messze túlteljesíti a felhasználói igényeimet. Tehát, a többi SOC esetleges teljesítménybeli fölényének számomra nincs jelentősége. Az MTK viszont rendelkezik nyilvános API -kkal, amikre alkalmazásokat lehet készíteni. A Kirin API -k tudomásom szerint nem nyilvánosak, tehát ebben az MTK igenis előrébb tart, mint a Kirin. A sorrend mindíg a vizsgált szemponttól függ, amit Te nem említettél.
-
-
-
-
törölt tag
válasz
zolipapa66 #121358 üzenetére
Viszont nem találok róla hiteles részleteket. A gsmarena spec szerint no OTG, ami sztem meglepő lenne. Az LTE frekvenciákról sincs infó. A mobilarénás bemutatót is dobta a Google, de az abban levő link meg tyúklábas. Gyanús, hogy 5 hónappal a cikk után még nem dőlnek az infók egy Google keresésre.
-
törölt tag
válasz
gipsztigris #121359 üzenetére
-
törölt tag
válasz
zolipapa66 #121350 üzenetére
A bemutató alapján ezt nekem találták ki.
-
törölt tag
válasz
gipsztigris #121353 üzenetére
Tegnap kérdeztem odaát valamit. Esetleg tudnál rá válaszolni? Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Milestone2 #121276 üzenetére
Ez már hónapokkal ezelőtt volt itt téma. Persze, egy újszülöttnek.....
-
törölt tag
válasz
fateless #121154 üzenetére
Már akit. Nekem öt évvel ezelőtt is ugyanaz volt az igényem, mint most. Van egy 1080p -s monitorom. Az SGS 2 támogatta az MHL -t, így ki tudtam adni a 800x480 -as rendszerképet az 1080p -s monitorra. Az eredmény siralmas. Arra vágytam, hogy a monitor natív felbontásán láthassam a vele megegyező felbontású rendszerképet. Megkaptam, részemről ez, így tökéletes, és sz@..k az 1080p feletti felbontásra.
-
törölt tag
válasz
gagyilovag #121063 üzenetére
Pl. Titanium Backup pro -val.
-
-
törölt tag
-
törölt tag
Hiába van mindent lebíró akaratot adó Puffin lekvárom, ha nincs két percem arra, hogy megegyem. A wombatok esznek Puffin -t?
-
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #120913 üzenetére
Még arra sincs szükség. A biztonsági problémát a user igények is generálják. Írok egy példát. Milyen jópofa feature a duplakoppos kijelző ébresztés. Csakhogy, ilyet nem lehet csak OS szinten megoldani, kernel támogatás is kell hozzá. Vagyis, az érintésérzékelésnek az OS -nél mélyebb szintű monitorozása. Olvass utána a getevent/sendevent shellparancsoknak és rá fogsz jönni, hogy megfelelő jogosultsággal minden érintés és bevitel infóját lehet logolni! A logot pedig símán lehet továbbítani.
-
törölt tag
válasz
Laza... #120891 üzenetére
Ezt másképp látom. Alsó kategóriában érthető a "fillérb..ás". Ha jól emlékszem, akkor 76 ropi volt a ZP999 3X. Nem hiszem, hogy én lettem volna az egyetlen, akinek nem fájt volna, ha esetleg 80, vagy 85 van az árcédulán. Gyártói szinten, készülékenként 5-10 ropi különbözetbe nagyon sokminden beleférne és az ár még így is messze alatta maradna a többszázezres kategóriától.
-
törölt tag
válasz
zolipapa66 #120888 üzenetére
Nem értem a gyártókat. Alsó és középosztályban egész jó konfigokat raknak össze, feljebb meg a nagy semmi.
-
törölt tag
válasz
zolipapa66 #120875 üzenetére
Nem tudom, hogy neked mi a problémád, mert Tibcsi0407 válasza sztem teljesen rendben volt. Számomra is ismeretlen márka volt, de a válasza által már képben lettem azzal, hogy honnan fújta ide a szeled.
-
törölt tag
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a privikben is küldött felajánlásokat! Nagyon jólesik! Tényleg!
-
törölt tag
Bocs a nagyon OFF -ért! A kereső nem dobott releváns találatot (vagy rossz kifejezésekkel próbálkoztam).
Szeretnék rendelgetni ezt-azt, de vannak technikai nehézségeim, első sorban lakcímügyileg. Egy megbízható partnerre lenne szükségem, akinek elutalnám a lóvét, Ő némi kezelési költség fejében lebonyolítaná a rendeléseket, én meg elmennék a cuccért (Budapest előnyben), vagy adnék egy postacímet, ahova elküldené. Tud vki ilyen személyt, vagy topikot ajánlani (akár priviben)? -
törölt tag
válasz
interstate76 #120786 üzenetére
Ennél Te rutinosabb vagy! Tudod kezelni az ilyen szitukat. Fordítok Neked.
A jó kamera olyan téma ebben a topikban, mint odaát a miniPC vs. kadenciahelyesség. Régi műsorszám és sosem lesz vége. Most itt pont beletrafáltál egy ilyenbe. Ne pörgesd magad rajta!
-
törölt tag
-
törölt tag
Az összefoglalóban nem szerepelnek a topikban nagyon óvatosan említendő témakörök.
-Milyen az MTK GPS?
-Milyen a megfelelő képminőséget nyújtó kamera?
-Mennyi a minimum elégséges akkukapacitás?
-Szükséges -e a B20?
-Van-e Crytek -nek megfelelő teló?
Régebben a "szaracsempe" is ezek közé tartozott, de a Win már OFF lett, így ez kiesett. -
törölt tag
válasz
Kornel #120521 üzenetére
Ebből a szempontból más a Viber és a Whatsapp. Régóta bombázzák ezért a Whatsappot, de az nem hajlandó változtatni az álláspontján. SIM nélküli készüléken közvetlenül nem használható (hivatalosan). Én ráerőszakoltam egy Android miniPC -re és működött is, de pár napon belül kaptam egy üzenetet, hogy legyek szíves beazonosítani az eszközt, mert nem stimmel valami a rendszerükben. Nem forszíroztam tovább a dolgot, mert nem akartam, hogy kitiltsanak.
-
törölt tag
válasz
Kareszovics #120517 üzenetére
Ha net van, akkor minden van.
Bármit tudsz vele csinálni. Akár telefonálni is és lehet saját száma is, ami bármilyen telefonról hívható. Egyedül talán a Whatsapp nem fog működni rajta.
-
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #120499 üzenetére
Gyere kamionosnak! Egész nap lehet töltőn, az fut a háttérben, ami csak akar. Az akkuidő nem szempont, a bivalyerős MTK meg bírja a multitaskot.
-
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #120492 üzenetére
Szerintem hasznos és kultúrált álláspont ütköztetés volt. Legalábbis nem szóltak ránk.
-
törölt tag
válasz
gagyilovag #120489 üzenetére
Az enyémen a mágneses érzékelő hatására a gyári flip tok ablakához igazodó felület jelent meg. Becsukott fedélnél az ablakban mutatta az órát, a zenevezérlőt és a hívásfunkciókat. Így nem kellett kinyitni a fedelet ezeknek a kezeléséhez. Amíg ki nem iktattam azzal, hogy kioperáltam a fedélből a mágnest.
-
törölt tag
válasz
Kornel #120481 üzenetére
Az lehet, de ha létezik a tiedtől eltérő szempont, ami más sorrendet eredményezhet a SOC -ok között, akkor a te megállapításaid (is) csak szubjektívek lehetnek. Ha Te azt állítod, hogy a Snapi a jobb, én meg azt, hogy az MTK, akkor mindkettőnknek igaza van és egyikünknek sincs.
-
törölt tag
válasz
Kornel #120479 üzenetére
Ez telótól függ. Az enyém a menü szerint háromféle hálózati módot tud. De, a SOC kilencet, csak ebből hathoz nincs GUI. Csak parancssorból érhetők el, amivel kissé körülményes lenne egy gyors adatmód váltás. Pl. a 4G kényszerítése, hogy ne ugráljon a teló az adatmódok között, illetve ne lehessen bejövő GSM hívás VOIP közben (ha már az Android ezt nem képes normálisan lekezelni).
-
törölt tag
válasz
Kornel #120477 üzenetére
Nálam a két SIM fejlett szintű, automatizált kezelése fontos. Tudomásom szerint ez csak a Dual SIM Control pro -val működik hatékonyan. Azért csak ezzel, mert ez nem az Android API -kat használja (mivel azok nagyon szegényesek), hanem a nyílvános MTK API -khoz lett írva. Sajnos, ilyen nyilvános API -kat és SDK -t a Snapi nem ad ki. Valamint, nézd meg a feature lista utolsó pár tételét! Na, így kell egy alkalmazást megírni ahhoz, hogy valóban testreszabható legyen!
-
törölt tag
válasz
fateless #120474 üzenetére
Szerencsére telóválasztásnál csak a saját szempontjaimat kell szem előtt tartanom, és ezek alapján egy közepes képességű MTK SOC, még a legdurvább Snapit is "megeszi reggelire".
A lényeg az, hogy csak az adott felhasználási mód alapján lehet sorrendet állítani, mert az abban érvényes sarokpontok más felhasználási módnál lehet, hogy fabatkát sem érnek.
-
törölt tag
válasz
Kornel #120465 üzenetére
Kifejtettem már, hogy ezen kívül milyen előnyei vannak az MTK -nak. Pl. ott az Engineer menü, ami elég sok állítási lehetőséget tesz elérhetővé. Pl. beépített tűzfal és egyéb hálózati tesztek.Továbbá olyan kapcsolásokhoz írhatók alkalmazások (vagy automatizáló + Secure Settings), amik OS szinten nem támogatottak. Pl. a dual SIM kezelés lehetőségei még mindíg nagyon haloványak az Androidban.
-
törölt tag
válasz
Kornel #120462 üzenetére
Nem erről van szó. Csak a helyükön kéne kezelni a dolgokat. Lehet pro és kontra érvelni, de egy Antutun alapuló "megeszireggelire" kijelentés sztem nagyon halvány érv. Tudjuk jól, hogy pl. a Snapi 810 mire volt képes, ha..... nem lép közbe a hővédelmi órajelszabályzás. 6595 -ön boot -nál automatizáltan kilövettem a háttérfolyamatokat, szintén automatizáltan átváltattam Performance governorra és hidegen találtam még plusz 5-10 ezret Antutuban (a régiben). Na, mennyire reális? Semennyire. Vannak mindkét SOC -nak előnyei és hátrányai. De, ha az alacsonyabb szintetikus teszteredmény is bőven elég a felhasználási célra, akkor pusztán a magasabb Antutu érték nem jelent előnyt.
-
törölt tag
válasz
Kornel #120453 üzenetére
Ahha. Néhány kollégám alászaladt annak az "eltörlésnek". Rájuk szóltak, hogy jó lenne, ha befejeznék ezt a külföldi használatot, különben tiltani fogják a csomagot. A hívás nem is akkora kunszt, mint az internet. Csak hívás viszont kevés külföldön. Főleg, amikor egy kamionban él az ember. Néha utána kell nézni a égek nyitvatartásának, rákeresni Google Térképben, stb. Meg, fórumozni is nehéz lenne net nélkül. Most épp 10 fok van és vízszintesen esik az eső. Mi a nyavaját csinálhatnék? Fórumozok.
-
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #120443 üzenetére
A Governorokkal elvileg Snapin is tudsz játszani, mivel (ha jól tudom) 4.1 -től van rá OS szintű támogatás. Az más kérdés, hogy az adott SOC -on és kernelen mennyire hatásos ez a játék.
-
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #120441 üzenetére
Nem néztem utána, de ha így van, akkor az tényleg számíthat. Az én 6595 -ösöm nem egy gyakori SOC. Állítólag azért nem terjedt el, mert magas volt a gyártási költsége és az MTK inkább a 64 bites 67xx -re koncentrált. A 6595 -ben is valós Big/Little van és tényleg érezni a hatását. Nagyon spórolós tud lenni, ugyanakkor nagyon akkugyilkos is. Ez rajtam múlik (nem csak azon, hogy milyen alkalmazásokat használok, hanem az aktuális governor beállításon is).
-
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #120439 üzenetére
Ebbe sztem nem kéne belemerülni, mert vakvágány. A felső kategóriás SOC -ok teljesítménye már régóta meghaladja az általános igényeket. Ez már csak a gyártók számháborúja. A csúcsigénybevételnél pedig az alkalmazás optimalizáltsága többet jelent, mint a SOC ereje. Itt főleg a játékok és az adott GPU viszonyára gondolok. Az a véleményem, hogy az Android N valóban mérföldkő lesz. Évek óta az első Android verzió, amire tényleg kíváncsi vagyok. Pl. a kétablakos mód, vagy, ha már a GPU -kat említettem, akkor a Vulcan API -k OS szintű támogatása. Persze, még ez is kevés az általam elképzelt Android "szabadsághoz" képest (amiben egy Tasker szintű automatizáló alap része a rendszernek és minden alkalmazásnak kutya kötelessége, hogy Tasker beépülő legyen), de a Google -től már ez is nagy lépés. Kb. az ICS -nél, vagy a JB -nél kellett volna bevezetnie (ahogy a Samsung megtette a kétablakos móddal), mint ahogy a dual SIM támogatást is, mert hatalmas katyvaszt okozott azzal, hogy ezt elhúzta egészen 5.1 -ig.
-
törölt tag
válasz
Kornel #120437 üzenetére
Miben veri körbe? Hangyaszedésben? Nem vagyok gamer, nekem a 6595 is bőven elég. Nem az ereje miatt kedvelem az MTK -t, hanem a szolgáltatásai (nyílt API -k) miatt. Ezzel csak akkor tudna a Snapi versenyezni, ha nyitottabb lenne. De, nem az. Egyébként csak egy tréfás/szúrkálódós megjegyzés volt részemről és a 810 -re utalt. Nem kell annyira mellre szívni.
-
törölt tag
válasz
Atomcsirke #120395 üzenetére
Ez így van. Én a németeknél kamionozok és nagyon sok helyen B20 van (többnyire Telekom D -t és E-Plus -t használok).
-
törölt tag
válasz
Crytek #120245 üzenetére
Szerinted nem elég jelzésnek az, hogy a "tudjukki" -ből már mindenki (még Te is) vágja, hogy rólad van szó? Sok vagy. Ne érts félre, nem nekem! Én úgy gondolom, hogy nem árt a topiknak, ha van egy ügyeletes bohóc, akin néha el lehet tréfálni a feszültséget. Csak, tudod, vannak olyanok, akik komolyban szeretnek topikolni.
-
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #120230 üzenetére
Sajnos, a hátlapon van az ujjlenyomatolvasó és talán nincs benne infra. Viselhető kompromisszumok, mert egyébként nagyon bejön a specifikáció.
-
törölt tag
-
törölt tag
Kizárt. Úgysem fogsz találni olyat, ami megalkuvás nélkül, csak jobb, mint ami eddig jó volt. Ennek is a hátlapján van az ujjlenyomatolvasó, nem Amoled, a kijelzőn vannak a navigombok, nincs dedikált kameragombja, és az ac -s Wifit sem látom a specifikációban. Nálam kb. ez a hevenyészett hiánylista.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest