Aktív témák
-
Necc
addikt
válasz
darvinya #40398 üzenetére
Mondatom első fele: "ha normálisan meg van írva" és bár nem tettem, de ezt erősen kellett volna nyomatékosítanom.
Az ilyen ismeretlen fejlesztőknél, vagy magánemberek hobbiból megírt alkalmazásainál (amiből azért dögivel van marketen, sőt a market 90%-a ilyenből áll, aka "tákolmányokból") pedig garantáltan előfordul ilyen aksileszívásos történet, vagy pislogsz hogy 1 nap után több 100 megát forgalmaz a telefon, "mítikus módon" bekapcsolgat a GPS lokalizáció, rootot igénylő alkalmazásoknál újraindulgat vagy érthetetlenül belassul a telefon, ritkább esetben téglásodik, stb...
Még a legmegbízhatóbb(nak) tartott fejlesztőknél is előfordul hogy valamit optimalizálatlanul dobnak ki, számomra a mai napig a legtipikusabb példa az IM+ progi, ami még lekapcsolt adathálózat mellett (wifi, mobilnet tiltva) is leszívja fél nap alatt az aksit mert "kifelejtették" belőle az ilyen jellegű energiatakarékos funkciókat.
Szóval igen, nagyon meg kell néznie az embernek mit is telepít a marketről, az esetek túlnyomó többségénél nem a hardverrel vagy az OS-el van a probléma, hanem a "szoftverrel", azaz a tákolmánnyal, és erős tapasztalatból tudom, hogy a live wallpaperek legjava pont ilyen tákolmány és nem is csodálom emiatt hogy a legtöbb emberben ki is alakult az a tévhit hogy a "live wallpaper lezabálja az aksit".
Hab a tortán hogy rengeteg esetben ilyen tákolmányokért sokaknak még van bőr a pofájukon pénzt is elkérni, de ez már off.
-
TRob1
veterán
válasz
darvinya #40398 üzenetére
Tehát az már egy "komplett" játék, ami állandóan fut.
Egyébként mindig vannak kivételek, de sztem el lehet mondani hogy általában nem jellemző a kiemelkedő akkuidő csökkenés (persze vmennyi töblet azért biztos van, csak nem igazán észrevehető). Karácsonytól új évig is használtam 1et (fenyő, hóesés...stb), de ott se vettem észre többletfogyasztást.
Természetesen ha vki azt bámulja órákon át, akkor azért megugorhat a fogyasztás... ahogy minden más alkalmazásnál is, ami használva van.
Aktív témák
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- ASUS GeForce GTX 1650 Phoenix OC 4GB GDDR6
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest