Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• IO.sys

őstag

Sziasztok!
    Programozóként kérdeznék tőletek valami cifrát. Androidban nem fejlesztettem soha, a firmware átalakításával kapcsolatos a kérdés. Bocs, ha rossz helyen kérdezek, de nem találtam más aktív, magyar közösséget, angolul meg nem tudok annyira. ROM főzésben van némi tapasztalatom, sokat kalapáltam cyanogenmod romokat, de alapvetően nem ez az én pályám. Az unpack-repack megy simán, Ubuntun fel van állítva a környezet az akciókhoz

Van egy nobranded noname kínai tabletem, ami mögött egész szép hackerközösség épült fel, de a kérdésemre valamiért még senki nem gondolt. A belső tárat szeretném a telepítő image-ben kicserélni az emulált sd kártyára. Vagy legalább a belső tár méretét megnövelni. Azt szeretném, hogy így települjön. 4 napig szórakoztam vele, mire rájöttem, nem úgy van az...

Ez egy Allwinner A23 Q8H v1.2 board-os tablet, Android 4.4v2 fut rajta. A belső tár 1 gigás sincs, ami nagyon gyorsan elfogy. A lényeg az, hogy nem megy rajta a Link2SD sehogy se, pedig alaposan utánajártam és csináltam, amit kellett.

- Kicsomagoltam a telepítőt, próbáltam állítgatni a sys_partitions.fex-et, nem volt semmi hatása. Már eleve ezt se értem, hogy akkor az minek van.
    - Az init.rc-ben cserélgettem a mount pontokat, ezzel annyit értem el, hogy az emulált 5 gigás belső SD-t ki tudtam kapcsolni, de a /data partíciót (vagy mi az) nem tudtam állítani, legfeljebb elrontani. (cat /proc/mount-tal ellenőriztem a történéseket)
    - Elvileg egy 8 gigás memóriát szabdal szét magának, kerestem, ahol csak tudtam, hogy ezt hol csinálja, de nem találtam. Kibontottam a bootloadert (elvileg boot.img), a recovery-t, meg mindent, amit csak tudtam a neten fellelhető útmutatók alapján, de nagyon úgy érzem, a valódi történések helyszínére nem jutottam be, vagy csak nagyon rossz helyen kerestem. Gyanítom, hogy az init programban van a megoldás, de arról még infót se találtam, hogy egyáltalán kibontható-e olvasásra.

Van esetleg tippetek, hogy amit akarok, ahhoz merre kell továbbindulnom? Előre is köszönöm. :R

Új hozzászólás Aktív témák