Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kutyauto

csendes tag

válasz bandi0000 #5478 üzenetére

Köszi... No küzdök vele, haladok lassacskán.
    Ez az egész abból jön, hogy próbálom megcsinálni azt az indításkori műveletet, amit az egyszálú Foxproban leegyszerűsítve anno valahogy így csináltam...

llRet = true
    IF ( Nincs meg a helyén az adatbázis? ) // nem futott még, vagy letörölték, átnevezték...
    llRet = Adatbázis létrehozása()
    IF (llRet)
    llRet = Tábla1 ellenőrzése / létrehozása / feltöltése()
    ENDIF
    IF (llRet)
    llRet = Tábla2 ellenőrzése / létrehozása / feltöltése()
    ENDIF
    ..... és így tovább
    ENDIF

IF (llRet)
    // futott már és/vagy elvileg kész a háttér
    llRet = Adatkörnyezet beállítása ()
    ENDIF

Return llRet
    ... ha itt False , akkor nincs értelme tovább futni, mert előbb utóbb hiányozni fog vmi...

Itt nyilván minden egyes sort meg kell várni, mert ha valamelyik bármilyen hibára megy akkor a többit nincs értelme futtatni, elindulni sem lehet. Hát igen, ilyenkor az ember kitett egy szép folyamat jelzőt, az user meg szépen kivárta a végét...
    Ezt nekem nagyon nehézkessé teszi kezelni, ha minden egyes adatbázis műveletet külön szálban, vagy launch ban kell indítani és az indító kód fut közben tovább. Szerintem ez is a Node.js tanfolyamon megismert Pyramid of doom vagy Callback hell helyzet, amit ott async - await()-ekkel oldanak fel.
    No, ezt próbáltam itt is megérteni és kibogozni, de lehet hogy alapból rossz végén akarom megfogni a kapát... Bocs ha fárasztó vagyok :-)

Új hozzászólás Aktív témák