Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kutyauto
csendes tag
válasz
bandi0000
üzenetére
Köszi... No küzdök vele, haladok lassacskán.
Ez az egész abból jön, hogy próbálom megcsinálni azt az indításkori műveletet, amit az egyszálú Foxproban leegyszerűsítve anno valahogy így csináltam...
llRet = true
IF ( Nincs meg a helyén az adatbázis? ) // nem futott még, vagy letörölték, átnevezték...
llRet = Adatbázis létrehozása()
IF (llRet)
llRet = Tábla1 ellenőrzése / létrehozása / feltöltése()
ENDIF
IF (llRet)
llRet = Tábla2 ellenőrzése / létrehozása / feltöltése()
ENDIF
..... és így tovább
ENDIF
IF (llRet)
// futott már és/vagy elvileg kész a háttér
llRet = Adatkörnyezet beállítása ()
ENDIFReturn llRet
... ha itt False , akkor nincs értelme tovább futni, mert előbb utóbb hiányozni fog vmi...Itt nyilván minden egyes sort meg kell várni, mert ha valamelyik bármilyen hibára megy akkor a többit nincs értelme futtatni, elindulni sem lehet. Hát igen, ilyenkor az ember kitett egy szép folyamat jelzőt, az user meg szépen kivárta a végét...
Ezt nekem nagyon nehézkessé teszi kezelni, ha minden egyes adatbázis műveletet külön szálban, vagy launch ban kell indítani és az indító kód fut közben tovább. Szerintem ez is a Node.js tanfolyamon megismert Pyramid of doom vagy Callback hell helyzet, amit ott async - await()-ekkel oldanak fel.
No, ezt próbáltam itt is megérteni és kibogozni, de lehet hogy alapból rossz végén akarom megfogni a kapát... Bocs ha fárasztó vagyok :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A54 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Berlinger Haus BH-9675 Vízforraló
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest