- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PLC programozás
- Steam Deck
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
válasz
kalapacsolok #48773 üzenetére
Ezt lehet integrálni például Moon+ Reader alá és akkor a szóra hosszan bökve, majd a Szótár menüpontot kiválasztva jön egy felugró ablakban a fordítás. Sajnos azonban felolvasni ezzel a módszerrel nem tud, az csak magán a szótár alkalmazáson belül működik. Ott viszont szerencsére eldönti, hogy angol vagy magyar nyelven kell olvasnia, ha van fenn megfelelő TTS. Én az SVox-ot használom Mariskával (magyar) és Victoria-val (UK, de egyelőre csak a próbaverzió).
Az ingyenes verziója pár dolgot nem tud, például az említett Moon+ Reader integrációt sem.
-
Bozek
nagyúr
válasz
darnics #48272 üzenetére
Root és Foldermount. Ezzel a programmal át tudod rakni mondjuk a belső memóriából az egész Android mappát (általában a programok ide rakják a cuccaikat) és onnantól fogja az SD kártyáról nyitja meg. Ez az APK-t nem pakolja át, de általában nem is az foglalja a helyet, hanem a kiegészítő fájlok.
A stílusból meg visszavehetnél kicsit. Normális helyesírás nélkül nehezen értelmezhető a kérdésed.
-
Bozek
nagyúr
válasz
kisspall #46791 üzenetére
Bekapcsolt állapotban is tölt, ha nem használod.
Itt pedig arról volt szó, hogy nem tölti, így az, hogy lassan vagy nem lassan, az alaptéma szempontjából lényegtelen.
Egyébként meg készenléti állapotban alig eszik 1-2 tablet. Ma néztem meg a Nexus 7-et, amit az utóbbi időben nem nagyon használtam és most van 6%-on az akksi, 20,5 nap készenléti idő után.
-
-
-
Bozek
nagyúr
Szerintem bemész valamelyik számtech boltba és ott is kapsz ilyen billentyűzetet. Például én Zalaegerszegen a Foramax-ban vettem.
Az meg, hogy az edigital mit ír ki, egy kamu. Hiába rendeltem meg egy cuccot 7-én, amikor még raktáron volt, nem kaptam meg. Aztán kiírták, hogy 8-án véget ért a forgalmazása...
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz
Alex91 #45848 üzenetére
Amit nem próbáltál, ahhoz minek szólsz hozzá?
Én huzamosabb ideig is használtam egy Toshiba külső vinyót a Nexus 7-tel és működött rendesen. Igaz, az Xperia V-től például nem kapta meg a megfelelő áramellátást, így azzal nem ment. Szóval ez is függ a tablet-től. Külső táppal viszont nem kell már ezzel foglalkozni. -
-
Bozek
nagyúr
De amire reagáltál, abban volt az idézett szöveg. Nem mondtam, hogy Te írtad.
Igazad van, nem próbáltam. Mondhatnám jó vételnek a Wayteq 79qci-t, bár az se volt a kezeim között. És bár tudásban kissé alatta marad az általad említettnek, de azért 15 ezerrel olcsóbb is.
A pozitív-negatív tapasztalataim már leírtam a Nexus 7-ről, mivel azt használok. Bár negatív eddig nem is nagyon volt. A Lenovo-t meg nem azért utálom, mert bármiféle forgalmazó vagyok, csak nem egyszerűen nem vagyok jó véleménnyel a cégről. Ennyi. -
Bozek
nagyúr
Azért ez a "a vele járó használhatóság tényleg lesöpri az összes "hagyományos" tabletet" szöveg kissé erős. Mintha próbáltátok volna már mindet... Dicsérhetitek, nem azzal van a gondom. Engem az zavar, hogy piedesztálra emeltétek, mintha ennél jobb nem is létezne.
(#44629) vilmaboy: QuickPic
-
Bozek
nagyúr
1. Amióta megvetted, azóta ezt tukmálod mindenkire. Naponta olvasom, hogy "ilyet vegyetek, ha jót akartok"...
2. Már bocs, de ha LG-t vennél 80 ezerből, akkor tényleg nincsenek nagy igényeid.
3. Az, hogy nem bővíthető a Nexus 7, egy kicsit fals információ. MicroSD-vel nem is, de OTG-n szinte bármit elvisz. Rá lehet dugni egy kártyaolvasót, amibe meg rakhatsz microSD-t is akár. Én egy 1 TB-os külső vinyót is használtam már vele minden probléma nélkül. Vagy az Xperia V-met is rá tudom dugni, amiben 64 GB-os kártya van.
4. A médiafogyasztás alatt mit értesz pontosan? Hogy hordasz magadnál 64 GB zenét vagy filmet? Mert bár meg lehet tölteni akármekkora tárterületet, de felesleges, mert annyit úgyse használsz egyszerre. -
Bozek
nagyúr
válasz
tjb007 #44448 üzenetére
Megérné? Túlárazott Win8-as tablet... Inkább Android és ebből a pénzből akár kettőt is vehetne.
(#44459) mexel: Ezzel a mondatoddal úgy le is írtad az igényeidet: "80-at nem adnék érte mert akkor LG". LG mosógépet tud gyártani, mást nem nagyon... Én továbbra is inkább a Nexus 7 (2012)-őt mondanám, ha tabletet keresne valaki, bár az csak 7"-os.
-
Bozek
nagyúr
válasz
CHIPman #43591 üzenetére
Attól függetlenül, hogy ajándék rá a 4.1, még nem OTG képes, tehát ez már 2 Samsung termék. És biztos van még több is. Amúgy meg lehet, hogy lesz rá 4.4 is.
(#43595) rob210: Miért lenne átkúrás? Alapból az Android-os MindigTV alkalmazás arra lett kitalálva, hogy meg tudd nézni a műsorújságot. Később rakták bele, hogy NET-en keresztül lehet nézni pár adót (M1, M2, Duna, Duna World) és hallgatni a rádiókat. Ebben nincs semmi átverés.
-
Bozek
nagyúr
válasz
CHIPman #43579 üzenetére
KRT16O vagy KRT16S van fenn?
Pár screenshot:
[link]
[link]
[link]Én láttam a Samsung részéről az S Advance-t is, azon se ment az OTG. Szóval nem csak a Tab3 7.0 nem tudja. Egyébként maga az OTG nem pont a pendrive-ra vonatkozik, hanem billentyűzetre és egérre is. Na, a Samsung ezeket se kezeli, míg a Nexus alapból igen.
-
Bozek
nagyúr
Hm. Egy kis tapasztalat.
Nexus 7 8 GB WiFi, Refurb, Android KitKat:
Ma nem igazán használtam a táblagépet, csak úgy állt magában. Összesen 4 percet volt bekapcsolva a kijelző és a WiFi se ment, de az akkor is szép teljesítmény, hogy 17 óra alatt 0%-ot ment le az akksi. Ezt csinálja utána valamelyik kínai tablet. -
Bozek
nagyúr
válasz
viktor82 #43378 üzenetére
Van 1000 meg 1 PDF olvasó tablet-re, szóval itt nem az számít, hogy maga a gép mit kezel alapból. Bár vannak olyanok, amiknél fel van már előre telepítve egy PDF nézegető.
(#43393) Chrystall: Elvileg az iPad Air-hez is létezik OTG kábel: [link]. Az már más kérdés, hogy miként kezeli, mert ez tényleg eszköztől is függ. Android esetében például 4.0 felett már mennek a cuccok, de van olyan telefon (például a Samsung-ok egy része) amin mégse működik.
-
Bozek
nagyúr
Elérhető az Android 4.4 Nexus 7-re is (mind a 2012-es, mind a 2013-as modellre: [link]
-
Bozek
nagyúr
válasz
this is life #42502 üzenetére
Nem, az a funkció az Android-ban magában benne van. Arról már nem tehetünk, hogy a Samsung előszeretettel kigyalul minden értelmes dolgot belőle, mint például az OTG-t is.
Tudom, szerkesztés. Bocs.
-
Bozek
nagyúr
Te: - Ez az app tudja kezelni az USB-s beviteli eszközöket?
Én: - A beviteli eszközöket alkalmazás nélkül is. Én egy billentyűzetes tokkal használom.
Te: - A tokodban USB-s billentyűzet van (amit rákötsz a Nexus 7-re) vagy bluetooth?Szerinted ez mi akkor? Megkérdezted, hogy az USB-s beviteli eszközöket tudja-e kezelni. Miután válaszoltam a kérdésedre, rákérdeztél mégegyszer... Hátha nem tudom értelmezni a kérdést?
Egyébként az említett tok magyar nyelvű és még az ékezeteket is rendesen kezeli, nem kell hozzá semmi mással variálni. Mivel tudósítok és meccsre a laptop túl nagy, valamint kevesebbet is bír, ezért szereztem be ezt a párosítást.
-
Bozek
nagyúr
Most hülyének nézel? Ha azt mondom, hogy megy az OTG, akkor biztos nem bluetooth-os tokot használok...
Amúgy meg ez van rákötve:
És tudod még, hogy mi az érdekes? Vettem egy Toshiba 1 TB-os külső vinyót, amit simán meghajt a Nexus 7. Az Xperia V-nél csak kattog, nem kap elég áramot.
De nehogy azt hidd, hogy kamuzok, itt van két kép is:
Solid Explorer, sda1-ként csatolva (StickMount-al)
Videó lejátszása a külső vinyóról -
Bozek
nagyúr
Ja, a beviteli eszközöket alkalmazás nélkül is. Én egy billentyűzetes tokkal használom folyamatosan, szóval ez irányban van tapasztalatom. Csak azért írtam az alkalmazást, mert a microSD-vel egy sorban említetted.
A 3G modemről nem tudok nyilatkozni, mobilnetet osztok egy Xperia V-ről.Mondjuk most már root-al és StickMount-al használom.
-
Bozek
nagyúr
Mi az, hogy alapból nem tud OTG-t? Csak a Nexus Media Importer kell hozzá és kész is van. Még root-olni se kell a táblagépet.
-
Bozek
nagyúr
válasz
this is life #42393 üzenetére
Hát ezt tényleg inkább fektetve érdemes olvasni... Álló módban kicsit érdekes lenne. Nekem 2012-es Nexus 7-esem van, majd megnézem azon is.
-
Bozek
nagyúr
válasz
a.t.t.i. #42262 üzenetére
Én a REGPON wifi KeepAlive-ot használtam anno az Xperia neo-n. Egy próbát megér.
-
Bozek
nagyúr
Valószínűsítem, hogy 1 év alatt már voltak frissítések, még ha ezek nem is jelentettek verzióugrást. Mondjuk a Samsung-nál elég érdekesen mennek ezek a dolgok, találkoztam már olyannal, ami Magyarországra csak 1 évvel a többiek után érkezett meg. Az meg, hogy 4.1.2-es JB van rajta, nem meglepő. Kevés régebbi modell rendelkezik még 4.2.2-vel és még kevesebb 4.3-al.
Törvény nincs rá, a gyártók elvileg csatlakoztak egy egyezményhez (Android Update Alliance), hogy 18 hónapig ellátják frissítéssel az eszközöket, viszont már tavaly az ICS-t se vitték túlzásba. -
Bozek
nagyúr
válasz
mantequilla #41851 üzenetére
Maga a Flash nem támogatja az Android-ot, a Jelly Bean-től fogva, legalábbis hivatalosan nem. Mókolással feltehető, de az akkor se az igazi.
Szóval ha az Xperia S-t frissíted 4.1.2-re, akkor már azon se fog működni. Én ha választanom kellene, a Z-t venném. -
Bozek
nagyúr
válasz
szabonagyur #41511 üzenetére
A Google oldalán dollár van és nem euró, legalábbis a tárolt változatban, mert Magyarországon nem lehet rendelni tőlük. Ezért is írtam le azt.
-
Bozek
nagyúr
válasz
szabonagyur #41502 üzenetére
229 dollárért van a 2013-as Nexus 7-ből a 16 GB-os verzió. Vagy 269 dollárért a 32 GB-os. Legalábbis a Google oldalán. Hogy aztán a Saturn-ban és az MM-ben mennyi arrafelé, azt nem tudom.
-
Bozek
nagyúr
Akármit írsz, azok is táblagépek voltak. És akár hiszed, akár nem, a hivatalos megfogalmazás szerint az e-book olvasók is tablet-ek. Itt van egy cikk is erről, bár ezt fenntartásokkal kezelem, mivel semmi forrás nincs feltüntetve. De attól még van benne igazság.
Szerinted amúgy az Oxford is csak hülyeségből írja ezt: "a small portable computer that accepts input directly on to its screen rather than via a keyboard or mouse"?
Vagy a Cambridge: "a small, flat computer that is controlled by touching the screen or by using a special pen"?Ennyi és nem több. Nincs benne, hogy internetezésre való. Egyedül annyi van leírva, hogy egy kis méretű, hordozható PC, ami a kijelző érintésével kezelhető.
-
Bozek
nagyúr
Az első "tablet" a GRiDPad volt, ami még csak hírből se ismerte a WiFi-t. Mondjuk nehéz is lett volna, mivel 8 évvel korábban készült.
Sőt, abban se vagyok biztos, hogy a Microsoft 2001-es táblagépe már tartalmazott WiFi-t. Az, hogy milyen szintre jutottak el, még nem azt jelenti, hogy erre is találták volna ki őket.
Bár nem táblagép, de összehasonlításnak jó. Az Internet-et szerinted arra találták ki, hogy Te hozzáférj mindenféle tartalmakhoz? Az alapötlet ott se ez volt, sokkal inkább katonai célra tervezték. -
Bozek
nagyúr
válasz
Nara19 #41333 üzenetére
Igen. Akkor cáfoljuk meg a Nexus 7-ről leírtakat egy statisztikával.
A szerviz szót tartalmazó hozzászólások aránya a táblagépek saját topikjaiban:
MyAudio 808 DCC: 4,2 %
Galaxy Tab 2 10.1: 1,59 %
Asus Memopad HD 7: 1,38 %
Nexus 7: 1,32%
Galaxy Tab 2 7: 0,98 %Persze ebből nem derül ki, hogy hány olyan kérdés volt, hogy "van-e normális szerviz Magyarországon". Azt már nagy munka lenne átbogarászni.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
this is life #40863 üzenetére
Nem kell mókolni. Ott van a Nexus Media Importer, amihez nem kell root sem. És a nevével ellentétben nem kell átmásolni a cuccokat ahhoz, hogy használni tudd őket. Én egy darabig így filmeztem, csak aztán jött a root és vele együtt a Stickmount.
Sőt, én még az Xperia V-t is rákötöttem, azt is simán kezelte.
-
Bozek
nagyúr
válasz
z0d1AK #40274 üzenetére
Lefotózták a 3 kijelzőt, aztán PS-ben (vagy másban) mellé rakták az eredeti képet, amit bárhonnan szerezhettek. Ez a kép volt a referencia, hogy így kellene megjelennie minden kijelzőn. Nem azon van a lényeg, hogy a természetben hogy nézett ki az a virágos rét. Ennek az egésznek semmi köze a fotózáshoz, nem kell belekeverni.
A képet nézd, ne a témát. Márpedig a kép eredetileg így nézett ki, ezért az az eredeti. -
Bozek
nagyúr
válasz
z0d1AK #40204 üzenetére
Ez még mindig nem Magyarország. A hivatalos frissítés az az, amikor mindenféle beavatkozás nélkül, csak a gépre rádugva tudod frissíteni a telefont.
A Sammobile mondjuk elég hülyén írja és fogalmam sincs, hogy melyik a független hazai. Ha magára a készülékre és országra keresek a szoftverek között, akkor egyedül a Hungary (VDH)-nál van infó, ott is a 4.1.1 még 2012. novemberéből. Egyébként meg a kezdőoldalon beírva a 3100-at (mert a P3100-ra nem dob ki semmit), akkor ott van a T-Mobile-os 4.1.2 is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Formula-1
- Nintendo Switch 2
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Android játékok topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- További aktív témák...
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB space gray asztroszürke Smart Cover
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- MacSzerez.com - iPad Pro 11" / M1 / Ezüst / Wifi / 128GB / Garancia
- ÚJ csak Aktivált Apple iPad Pro 11" M4 256GB Wi-Fi + Cellular ! Space BLack ! 1ÉV Apple GaranciA
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra 5G 12/512GB! gyári független 2026.08.03. gyártói jótállás
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest