- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peestike
őstag
A magicsee n5 órája megmerevedett 17:57 percen, gondolom a tegnapi coreelec akció közben, csak ma tűnt fel.
Engedjem el a dolgot, vagy rá lehet szedni, hogy a pontos időt mutassa?
Gyanítom, ha az android bebootol, akkor helyreáll, de utána megint reboot trükk kell, hogy a coreelec induljon. Tegnap még állítgattam a kodit, ezek a beállítások eltűnnek, egy ilyen akció után? (Nyelv, youtube, meg kodi beállítások)42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
mexel
veterán
válasz vargalex #47252 üzenetére
A Transmission Remote Gui sem megy. Ott nem kér jelszót, csak kiírja a fentebb írtakat és nem kapcsolódik.
Egy másik boxra feltettem a Transmissiont, ahhoz azonnal. Valami ezen a boxon lesz, csak nem tudom mi amikor mindent töröltem töbször is. Az IP természetesen jó.[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #47249 üzenetére
Rockchip-re (RK3328, RK3399) egyre jobb a LE, én napi szinten használom, MBAFF videókon kívül nincs különösebb gond vele. A devel board-ok miatt szerintem támogatott lesz a Leia után is. 4K HDR-t kellene még tüzetesen tesztelni rajta, de TV hiányában sajnos nem tudom, ha valaki bevállalja itt a fórumon akkor kölcsön tudom adni.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz djnice #47254 üzenetére
Az jó, kíváncsi leszek meddig fejlődik. De én az ilyen rejtett "apróbb" hibák miatt sem vágok bele pl. a S912-be se, mint a felirat megugrásos bug. Hiába mondjátok, hogy 99%-osan szuper rajta a CE, elég egy ilyen "kis" hiba ami nekem pl. lehet inkább komoly. De ha valaki esetleg levideózta volna a hibát működés közben (szépítések nélkül, annak velejében), akkor azt azért megnézném... Bár azt is írtátok, hogy CE verziónként és még Box-onként is eltérő lehet a hiba mértéke, így ez sem olyan biztos alap.
-
Dolphine
addikt
válasz Csicsóka #47229 üzenetére
Köszi, olvastam, de még ez nekem egy kicsit kínai.
A cél kártyára rárakok egy friss telepítést. Elindítom, hogy a /storage partíció méretét az LE kimaxolja, majd kikapcs. Kiveszem a kártyát, beteszem az USB olvasóba, az eredeti kártyát pedig vissza a boxba. - Ezt még azt hiszem értem. Tehát az én esetemben egy új SD-re telepítem a rendszert, elindítom a boxot, majd kikapcs. A pendrive az USB-be, a kártya az olvasóba és indítás. Eddig értem.Bekapcsolom a boxot, az USB olvasót bedugom (benne a cél kártya) majd SSH-n belépek. - Na itt kezd zavaros lenni a helyzet egy kicsit. Gondolom a boxon engedélyezni kell az SSH-t. Ahhoz, hogy winen keresztül elérjem ehhez a PuTTy alkalmazás kell? Hogyan lépek be a boxba SSH-n keresztül? Na, az ez utáni lépéseket nem értem. Vagyis értem, hogy mit kellene tennem, de még soha nem csináltam, így egy kissé kínai.
Az LE automount felcsatolja az olvasóban lévő kártyát a /var/media/LIBREELEC_DISK alá, ez az ext4 /storage partíció, amin minden tárolódik, és ide kell másolni az eredeti kártyáról mindent. Ekkor valóban olyan állapotot fog tükrözni az új kártya, mintha még a régi menne.
Ezt a másolást meglehet oldani mc-vel (ez a system-tools addonban van) vagy az rsync paranccsal (ez meg a network-tools adondan van)Rsync-el így:
cd /tmp
rsync -av /storage/ /var/media/LIBREELEC_DISK/Illetve még kérdés, hogy a pendrive hogyan lesz újra a "régi", eltüntetve a Linuxhoz szánt partíciót?
[ Szerkesztve ]
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #47256 üzenetére
A dirtyregions beállítás megoldja a felirat problémát S912-nél.
-
Beni2360
félisten
válasz Dolphine #47258 üzenetére
Hogyan lépek be a boxba SSH-n keresztül? - A kép alapján kitőltöd az IP címet- port 22 - saved nevet adsz és mented. Indításkor katt a boxra és Load.
Majd a SSH-ban belépésnél megadod az adatokat. jelszónál nem mutat semmit.Illetve még kérdés, hogy a pendrive hogyan lesz újra a "régi", eltüntetve a Linuxhoz szánt partíciót? hát simán SD formaterrel 2x kell formázni.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz Bogyi007 #47239 üzenetére
Ez S905W, S905X-eset kellett volna választani vagy S912-t.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
S912-n semmilyen felirat bug nincs ha megfelelően állítod be a rendszert. Gyakorlatilag hibátlan, több S912-n tesztelve, Mecool ProL, BB2, Vorke Z6 Plus. A fő médialejátszó S912-es és a képminősége is rendben van, természetesen CE-vel.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
k.zozo.
tag
Sziasztok,
Lehet, hogy volt már, de ezt csak úgy itt hagyom, hátha segít valakinek.
Nekem ennek a segítségével sikerült a boxról smb - vel elérni, és látni a pc-n megosztott tartalmaimat. -
ztsoft
őstag
Szia!
Ha már szóba hoztad az S912-őt, akkor megosztom a tapasztalatom ezzel kapcsolatban.
LE (8.2.2.3) alatt bármit is csináltam vele, mindig döccent a feliratoknál (és még egyéb helyeken).
CE (8.95.4.3)* alatt, az itt kitárgyalt beállításokkal már nincs döccenés (sem 720p, sem 1080p alatt). Egyedül a MotionBars alatt látható a felső soron (gyorsan mozgó) néha random döccenés, ez film, sorozat alatt nem észlelhető (direkt erre figyeltem, de nem vettem észre).
* A 8.95.5-öst a mostani bug miatt (nálam kimerevedett a kép, csak a Kodi újraindítása hozta helyre) nem ajánlom, esetleg a Nightly-t lehet még kipróbálni.
De ha valaki esetleg levideózta volna a hibát működés közben (szépítések nélkül, annak velejében), akkor azt azért megnézném.
Én próbáltam videót készíteni a TV kijelzőjéről a telefonnal, de nem sikerül ugyan azt vissza adni, amit mutatni szerettem volna (villódzó, döccenő kép), így letettem róla.
Bár azt is írtátok, hogy CE verziónként és még Box-onként is eltérő lehet a hiba mértéke, így ez sem olyan biztos alap.
Már pontosan nem emlékszem, hogy melyik verzió óta nincs döccenés (talán a 8.90.4-es), Box-onkénti eltérés, a beállítások eltérése miatt volt (legalább is nálam így volt).
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #47265 üzenetére
A Mecool-ok félig ATV OS-en működnek, szóval olyan amilyen, sőt az újabbak már ATV OS-t kapnak, Vorke-n "jobb" az Android és az Amlogic Tool-al SPMC-vel egész jó a lejátszás. Játék szempontjából még egyiket sem teszteltem, azt Apple TV-n nyomom.
Egy kis mókolással mindegyiken valamennyire jó a droid de médialejátszásra nem feltétlenül.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
tupacamaru
veterán
válasz rooney8 #47244 üzenetére
Megtaláltam csak még nem sikerült működésre bírni. Lehet hogy rossz .conf fájlt tettem be.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Alarikman
senior tag
válasz SunMount3r #47265 üzenetére
Mecool Pro L van nekem. A Droid jó rajta, csak a gyárilag telepített Kodi az sz@r. Sok videóban kockásodás lép fel. Akár mit állítok be. Próbáltam kadencia helyessé tenni, meg minden. Szerintem a 7-es droid miatt kockasodik. Úgyhogy mentem is CE-re. Azzal minden jó egyenlőre, lekopogom.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz blakey #47268 üzenetére
A VORKE Z6 Plus-ból még lehet valami, ha azt mondod annyira jó rajta az Android. YT FHD-ban (a gyerek miatt fontos) és csak amolyan "szokásos app-ok" lennének fontosak, hogy ne fagyjanak, vagy akadjanak. Lokál videóra úgyis CE menne rá.
Te honnan rendelted? Itt Lengyelből ingyenes szállítással 63$, itt Németből csak 60$, de nem értem a szállításnál mit akarna jelenteni az, hogy "Egyesül Államok"... Sajnos olcsóbban nem találtam.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz SunMount3r #47271 üzenetére
Ha beteszed a német oldalról akkor ide + 12.51 $ a szállítás.
Olaszból csak 5.10 $ a szállítás próbáld végig őket.
Olaszból a legolcsóbb és érdemes mindkét szolgáltatást +-ba kifizetni. kb 5 $.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz SunMount3r #47273 üzenetére
Nekem Olaszból ezt adja ki.
És németből.
A ZIDOO X10 Olaszból rendeltem és 2 nap alatt itt volt.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #47273 üzenetére
Akárhogy néztem a Lengyel a legolcsóbb.
De a többi is kb. ennyire jön ki. A "Shipping Insurance"-t bepipáltam, mást itt nem ír, amit be lehetne, csak a Dropshipping-et, de azt miért kellene nekem? Van még valami más, amit nem látok, de látnom kellene?
LOL, a Németre meg ezt:
Valami itt összekavarodott... Vagy nem jó oldalt mutat.
[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
Megnézve a linkedet, lejjebb egy érdekes részt találtam (kép).
Nem igazán értem az ott megadott értékeket. Ez, hogy jött össze nekik? Esetleg ennyire gyenge lenne ez a box?
Nálam az S912 LAN-on közel tudja az 1 Gb/s-et, Wi-Fi-n (5 GHz-en, nem AC-n) 100 Mb/s felett tudott, még Android alatt is alig marad el ezektől az értékektől (régebben csináltam méréseket a hálózatról, és az eMMC-ről).
-
Bogyi007
veterán
válasz blakey #47263 üzenetére
Ergo ez használhatatlan (lesz) vagy mókolással javítható lesz?
Még ismerkedem a témával de ezen írás alapján kell majd elindulnom?Vagy mondjam inkább vissza az egész rendelést inkább?
Most még visszalehet.Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Beni2360
félisten
válasz SunMount3r #47275 üzenetére
Ez tényleg érdekes bejelentkezés nélkül nem is megy tovább nálam. Menny tovább a fizetéssel, hogy ott mit fog írni.
-
ztsoft
őstag
válasz SunMount3r #47277 üzenetére
A Youtube FHD biztos, hogy menni fog (persze a zavartalan Wi-Fi kell hozzá). Igaz, az enyémből indultam ki, de Öcsém T6-osa is vitte 2.4 GHz-en a 18.5 Mb/s-es FHD filmet, akadás nélkül, egy falon keresztül.
-
kazan23
aktív tag
Sziasztok, némi frissítésen gondolkodom...
Van egy "öreg" kerek S82 2/16GB, 16.1-es KODI-val, újabbat nem támogat az Android 4.4.2 miatt (Finless 2.1). Alapvetően nem sok bajom van vele , de amiket felsorolok alább, azokon nem tudom, hogy segítene-e egy újabb doboz, újabb KODI/SPMC:- Elvben 10-bites 1080p-t kap ~24fps-el a projektortól, mégsem tűéles a kép (nem tömörítés/release függő), maga a KODI felülete is mintha fel lenne skálázva, pedig 1080p-t ír ki az info-ban. A projektor menüje ellenben szép éles. Persze gyakorlatilag ezt rajtam kívül senki nem észleli (96")
- Olyan, mintha nagyon alacsony bitrátájú lenne a világos/fehér részeken a mozi, kockásodik. Az előző 8-bites FHD projektorral nem volt ilyen észlelhető. Projektor beállításokra gyanakodtam (16-255), de most úgy gondolom, hogy az öreg KODI szomorodik el a 10-bittől.
- Az RWD/FFWD katasztrofálisan lassú, tétova, akadozó, bosszantó még viszonylag alacsony bitrátájú mozi esetén is.
Szóval lehetne-e bódogság egy S9XX-el és friss KODI-val?
Köszönöm! -
blakey
titán
Olaszo.-ból rendeltem, 2 nap alatt itt volt. 1 héttel ezelőtt olcsóbb volt.
YT ment rendesen, eléggé összerakott a rendszer, lehet érezni benne a Tanixot de nem kell csodát várni. tipikus Android 7 betegség megvan, sajnos.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz ztsoft #47276 üzenetére
Azok az adatok nagyon sok boxnál így vannak feltűntetve, sokat nem kell vele foglalkozni, mindent tud ami elvárható, AC-s wifin is hozza a 250-300Mbps-t (300-as a netem), LAN-on maximumon pörög, szóval nincs vele gond, Toshiba eMMC van benne. Nagyon jól összerakott, minőségi cucc, fóliázva a doboz, ahogy a nagyok csinálják, minden becsomagolva, szóval teljesen rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #47275 üzenetére
Hát, ha a fejem tetejére állok, akkor is csak ugyan ezt írja ki nekem, gyak. az összes Raktárnál, még az Olasz-nál is, pedig a termék oldalon egyértelműen írja, hogy US$ 5.10 to Hungary via Italy-DHL, szóval nem értem mi nem stimmel.
Töröltem a böngésző cache-t, előzményeket, de ugyan ez maradt.
Még nincsenek beírva az adataim, lehet az a baj, na majd megnézem.
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #47289 üzenetére
Nem tudom mit vacakoltok bitosítással, stb, jól látható, hogy Olaszo.-ból DHL-el jön, nyomon követhető és biztosan itt van 2 nap alatt. Ha innen rendelek akkor Olaszo.-t választom, mert mindig időben megérkezik.
Mivel a bankot választom PayPal esetében ezért a feltűntetettnél is olcsóbb volt, ott a paypal-os átváltás szerepel.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz SunMount3r #47289 üzenetére
A fő oldalon nem tudod változtatni a fogadó országot.
Írtam, hogy be vagy-e jelentkezve add meg az adatokat mert nem tudja hova kell szállítani és azért adja meg a külső amcsis összeget.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz ztsoft #47291 üzenetére
A kijelzője is nagyon jó, és mondanom sem kell, hogy alapból megy a táv, stb, ez is egyik szempont volt a kijelző mellett amikor S912-est akartam venni. Kikapcsolt állapotban nem világít semmi, bekapcsolt állapotban a bekapcsológomb diszkréten kéken világít, a kijelző erős és fehér de CE alatt lehet állítani az erősségét, szóval ez is minimumon az ideális, olyan mint egy kis médialejátszó.
-
-
Csicsóka
őstag
válasz Dolphine #47258 üzenetére
Ez az írás egy példa, az adott helyzetre kell alkalmazni.
Te USB-ről akarsz SD-re költözni ezért:1.
A cél kártyára teszel egy friss telepítést. Elindítod, hogy a /storage partíció méretét az LE kimaxolja, majd kikapcs. Semmit sem kell beállítani mert a belakott rendszer át fog költözni.2.
USB-ről indulsz a belakott rendszerrel, ha felállt CSAK akkor teszed be az SD-t, amire költözni akarsz.3.
Telepíted a network-tools addon-t a CE repoból.4.
SSH belépés után kiadod:systemctl stop kodi
cd /tmp
rsync -a --delete --progress /storage/ /var/media/STORAGE/
poweroff5.
A cucc kikapcsolódása után kikapod az USB-t, majd bekapcs, és indul az SD-ről a belakott CE.Illetve még kérdés, hogy a pendrive hogyan lesz újra a "régi", eltüntetve a Linuxhoz szánt partíciót?
Biztos van valami dózeres progi ami ezt megoldja, a többiek majd ajánlanak. Linuxos gparted jó erre.
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Kb. 2 és fél éve követem változó rendszerességgel a topikot és mielőtt írásra vetemedtem volna rászántam 1 órát a keresgetésre de mégis eredményesebb lehet ha inkább kérdezek. Tehát, Android alapú firmware-t keresek 2016-ban vásárolt sima S905-ös SoC-al felvértezett 2/16 memóriával szerelt MXQ Pro+ készülékemhez. Anno vásárlást követően rövid időn belül lecseréltem, a gyári, stabilnak semmiképp sem mondható ROM-ot egy "MXQ_Pro_+_S905_A8_DDR2G_WIFI6330_VegaS95_Meta_p200_2G" névre hallgatóra ami azonnali minőségjavulást eredményezett, de sajnos már majdnem napi szinten szembesülök egy fehér alapon piros üzenettel, miszerint olyan hiba történt ami miatt újra kell indítani asz eszközt. Érdeklődnék, hogy tudnátok e ajánlani valamilyen más stabil, esetleg újabb ROM-ot a fent említett készülékhez? Én leginkább S905X-hez vagy 1/16-os hoz valót találtam.
Előre is köszönöm!
-
csubyy
tag
válasz SunMount3r #47294 üzenetére
A lengyel raktárból is itt volt 3 nap alatt minden rendelt termékem és a régióba ingyen szállítanak általában.
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #47294 üzenetére
Nincs vele semmi gond, főleg ha olcsóbb, 1 hete nem volt olcsóbb, ugyanannyi lett volna mint olaszo.-ból szállítással együtt.
-
syler123
veterán
válasz Martin Eden #47286 üzenetére
Más box alatt is működésre lehet bírni a kijelzőt, pl T95M? Nekem libreelec van fent, ott egyáltalán nem megy a kijelző.
Úgy látom igen, akkor ideje váltanom coreelecre[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Autós topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest