Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• proci985

MODERÁTOR

válasz gbors #8068 üzenetére

a Hawaiinal elegge nagy a szoras, 290xek kozott is. tehat 1-1 kartya (illetve egy kartya alapjan keszult teszt alapjan) nem szabad kovetkeztetest levonni.

ugyanugy, nem mindegy mit vetnek ossze mivel (ld meg Maxwell), egy ref es egy VaporX a hutese miatt elegge el fog terni.

---

hajlando volt a fene, viszont miutan 1 honapig nem volt videokartyam mert 970et gariztattam (nalam volt mikroakadas a memszervezes miatt), berendeltem egy 295x2ot amibol viszont megcsuszott a szallitmany. szoval ahelyett hogy vartam volna meg egy hetet, ha nem tobbet (itt mar erezhetoen ideges voltam), vettem egy 290x Matrix Platinumot, megiscsak Asus ROG flagship kartya, csak nem lesz rossz alapon.

alaporajelen tulmelegedett a memoria Far Cry 4 es Assetto Corsa alatt is. namost itt jott az a pillanat, amikor maxra toltam a ventiket (meg a q6600al teszteltem, ugy a hazban az open test benches eredmenyeimet hoztam), aztan felraktam meg a HTPC Cosmos S oldallapjat a 200mmes NZXTvel. intake: 3xSFlex@1750 + 1xNZXT FZ200@700, out: 2xAntec140TC@1000+SFlex@1750. brutal tulnyomas, de hejj, ez mar a Stackernel is bejott. a 290x persze meg mindig tulmelegedett.

namost, itt kb olyan 6 hete szivtam a geppel, mellette melo, mellette tovabbkepzes (60-70 oras hetek a ketto kombinacioja miatt), nekem meg egy 3870 volt a gepben az ido joreszeben. ami mondjuk borderlands1ezni elfogadhato volt, viszont a harmadik kijelzot nem tudtam hasznalni. szoval itt jott volna az, hogy akkor legariztatom a 290xet is es akkor 10 hetig vagyok videokartya nelkul (!!!!), vagy kap egy EK blokkot, ugrik a gari es remenykedek, hogy tenyleg tulmelegedes volt csak a hiba. mindezt ~350euroert.

viszont kellett a csend, ezert ha mar ugyis bele kellett mar nyulni a vizbe (ismetelten, pedig elotte ket honappal csoveztem at + noveltem holeadot), akkor jottek a szenzorok, meg holeado, meg a szabalyozo.

most remek, viszont OChez hozza kene nyulni a ventiprofilhoz... 1.25os alapfeszen tud kb 1085ot 1050 helyett, 1.35el mar 1135 is stabil firestrike alatt. 1135on 63 helyett 70fokig ment a firestrike kb 25-26 fokos szobaban, szoval nem lesz tuning. amin figyelembe veve a ROG-MP kartyat es az EK blokkot nem tudom, hogy sirjak-e vagy nevessek. persze, azert csendes, meg egesz jol birja 5760x1080at, de ezutan a maratoni szivas es a belefecolt penz, ido es energia utan kb ez a minimum.

• daveoff

veterán

válasz gbors #8068 üzenetére

390x azért fogyaszt többet, mert emeltek a feszültségeken, hogy bírja az emelt órajelet, és még pici tuning potenciál is legyen bennük. Meg a memóriával is variáltak valamit, hogy az is bírja, de ott lehet csak az időzítésekkel játszottak.

Új hozzászólás Aktív témák