Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
Devid_81
üzenetére
Hát... én is erre számítok, de....
A chiphiány hirtelen megszűnt és a visszaájára fordult. Az Nvidia felől lehetett hallani a híreket, hogy próbálják elhalasztani a rendeléseket, meg hogy Ampere túltermelés van.Nem fogy már úgy és emiatt nyilván a teljes termelési láncban előbb-utóbb szép lassan elkezdenek lefelé menni az árak. Nyilván nem minden, mert az energia még mindig drága, noha az olaj ára is megy lefelé.
Én azt feltételezem, hogy a 2021-es árak nem valósak. Részben mert a kártyák egy részét haszonlesés céljából kapkodták el bányászok pénz nem számít alapon, másrészt a gamer vásárlók egy része is vásárolhatta úgy, hogy majd bányászattal ledolgozom a felárat. Tehát szerintem nem lehet úgy nekiindulni a egy bányászat nélküli időszakban kiadott kártyának, hogy no lám, csak kinyílt a vásárlók pénztárcája.
De eközben meg 2022 második felére recessziót jósolnak, mert a világon mindenütt magasabb kamattal és a fogyasztás csökkentésével igyekeznek visszafogni az inflációt.Az általad említett árak akkor lennének szerintem reálisak, ha lehetne arra számítani, hogy a bányáspiac lecsap az új generációra.
Csakhogy állítólag halad az ETH2 Merge projekt. Tehát még csak az sem biztos, hogy hosszútávú hatékonyság-növelő befektetés gyanánt érdemes lehet új hardverbe beruháznia a bányászoknak. (LEgalábbis ETH alapon nem, márpedig jelenleg a GPU-val bányászható kriptók közül az kapja a legnagyobb számítási kapacitást)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Mozilla Firefox
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xbox Series X|S
- Milyen légkondit a lakásba?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3675
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest