Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz zsid #43658 üzenetére

Ezzel kapcsolatban kétféle álláspont létezik:
    1) Az intel is a TSMC 6nm-es gyártókapacitását használja a GPUk-hoz, tehát nagyjából ugyanbból a poolból dolgoznak, tehát semmi nem fog változni. Ha nem az intel használná fel ezt a 6nm-es kapacitást, akkor vagy az AMD vagy a NVidia. Tehát a kínálat ugyanaz lesz így is úgyis.

2) Abu szokta emlegetni, hogy a TSMC és a Samsung is boldogan húz fel gyáregységeket extra kapacitások kiszolgálására, de akkor azt ki is fizetteti a megrendelővel. Ezért se az AMD se az Nvidia nem ugrik ilyesmibe bele abbéli félelmük miatt, hogy ha beomlik a bánya, akkor meg túltermelnek.

Na most az AMD (és az Nvidia) bevételei és profitja csúcsokat döntöget, tehát nem valószínű, hogy az Intel licitje ő(ke)t ütötte volna ki. Az intel által kínált GPU emiatt nagy valószínűséggel olyan többletkínálatként fog megjelenni a piacon, amiért lehet, hogy az intel gyáregységek felhúzatását igényelte a TSMC-től, ami arra utalhat, hogy az intel komolyan gondolja.

Ez persze még nem feltétlenül jelent semmit. A piac szerintem simán felszívna kétszer ennyi GPU-t is jelenleg. Tehát ha tényleg jelentős többletkínálattal jelenik meg az Intel, akkor is legjobb esetben is az MSRP árak állnak vissza. szerintem.
    Aztán persze ki tudja.

Az Intel szerintem nem lesz hülye, nem a DIY piacon fogja/akarja majd értékesíteni a kártyáit, hanem az OEMeknél gépekbe építve. Aztán persze ki tudja, ha náluk is kopogtatnak, hogy elvinnének száz raklappal, lehet, hogy ők se állnak ellen.

Új hozzászólás Aktív témák