Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz gbors #13033 üzenetére

De a tuninghoz kapcsolódott, mert az Overdrive modul onnantól működött rosszul, hogy megváltoztattad a venti szabályozást. Ha azt nem bántottad, akkor nem jött elő a hiba. Ezt onnan tudom, hogy az overdrive modult én használtam még a kiadás előtt, és három játékhoz beállítottam külön órajelet, hogy működik-e a játékokra lebontott tuning, persze a ventihez nem nyúltam, mert az elvégzi a feladatát tuninggal is, hiszen a BIOS-ban leírt profilnál úgy sem tudok neki jobban csinálni. Ilyen formában a venti nem ragadt be.

Természetesen addig eljutnak, hogy aktiválják a modul egyes elemeit, de pont az volt a baj, hogy a tuningra vonatkozott a hiba. Tuningot pedig már nem tesztel senki. Ameddig bekapcsoltad a funkcióit, addig nem jelzett problémát, márpedig az alap teszprotokoll kimerül abban, hogy aktiválják és működik-e. Ilyen formában átment a meghajtó, mert működött. Azoknál nem működött, akik megváltoztatták a tuningbeállításokat.

Arra kérsz bizonyítékot, hogy tuningot senki sem tesztel? Ez a legegyértelműbb dolog. Mit teszteljenek rajta? Nem fogják 1 MHz-enként és 1%-onként az összes nagyjából 1-2 millió kombinációt kártyánként ellenőrizni. Erre nincs kapacitás sehol. Azt csinálják meg, hogy aktiválják a funkciókat és az aktiválás működik-e. Ez működött. Ez az, amit reálisan lehet tesztelni kártyánként. Ez így is elvihet két napot.

Mondtam példát, csak nem tartottad elég jónak. Még linkeltem is az NV felhasználók fórumát, akik elégedetlenek azzal, amit az NV csinál a Keplerrel.

(#13037) ffodi: Nem arról van szó, hogy nem probléma, csak nem olyan probléma, amivel kapcsolatban bárki felelősségre vonható, mert egy olyan modulon belül volt a hiba, amelynek az aktiválásához el kell fogadnod, hogy a gyártó mentesül minden felelősség alól. Ez pont azért van így csinálva, mert képtelenség VGA-nként egymillió konfigurációt végigtesztelni. Tegyük fel, hogy egymillió lehetséges kombinációt kell tesztelni 100 VGA-ra. Az 100 millió teszt, és egy stabilitásteszt 8 órás. Tehát egy meghajtó tesztje 800 millió óra lenne. Ez képtelenség. Ezért jobb a tuningra nem vállalni garanciát.

A tönkretétel egy kamu volt. Egyetlen ember sem jelentkezett a twitteren azok közül, akik beírták, hogy tönkrement a Radeonjuk. Pedig felajánlották mindnek a cserét.
    Az overdrive modul eleve a drivertől független settings modul része. Ha utóbbit nem telepíted attól a meghajtó működni fog.

(#13038) FLATRONW: Én is arra gondoltam. Volt olyanom. Ma már nincs, mert a GPU PhysX leállt. A Witcher 3-ban is csak lassulást okoz.

(#13041) schawo: Nem hiszem, hogy akármelyik bíróság érvénytelenítene egy olyan EULA-t, amely azt fogadtatja el a felhasználóval, hogy a termék nem rendeltetésszerű használata okozta hiba a user felelőssége.

(#13042) Macka: Azokban a tuningprogramokban is van hiba, amelyeket a gyártók az GeForce-okhoz adnak. Csak az NVIDIA nem teszi lehetővé a tuningot egy gyári modulból, de registry módosítással lehet.

(#13048) Egon: Ez tévedés. A tuningra akkor sincs garancia, ha 1 MHz-et emelsz rajta, és hibátlanul működik. Megteheted, hogy tuningolod, de garanciát senki sem vállal rá. Akármilyen hiba jön elő a te felelősséged, mert egy olyan szerződés elfogadása után egyetlen programban sem lehet tuningolni, ahol te nem fogadtad el azt a feltételt, hogy az esetleges hibák téged és kizárólag téged terhelnek.
    Ha aktiváltad az overdrive-ot attól még működött. Onnantól nem működött, hogy kézi ventivezérlésre kapcsoltad, vagyis bekapcsoltál egy tuningfunkciót.

(#13050) daveoff: Azért nem csinálják azt, mert az AMD-nek PowerTune technológiája van a hardver vezérlésére és ez nem szoftveres, hanem teljesen hardveres rendszer. Ezt a technológiát annyira védik, hogy még a gyártóknak sem árulják el a működését, így a gyártói tuningprogramok is abból élnek meg, hogy az egyes PowerTune verziókat visszafejtik. Ezért késik mindig az új Radeon VGA-k tuningjának támogatása a 3rd party programokból. Az NV által használt rendszer félig szoftveres csomag, vagyis tulajdonképpen egy szoftvert kérdez meg a hardver, hogy az egyes állapotokra mit lépjen. Ezt jóval egyszerűbb lekövetni, mint az AMD PowerTune rendszerének szoftveres hátterét feltörni. Emiatt csak az AMD képes arra, hogy a PowerTune profilhoz szabott tuningfunkciót biztosítson.

Új hozzászólás Aktív témák