Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Megreformálja az otthoni AI-t a Framework Desktop
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Petykemano #39000 üzenetére
Kb 40 % az 1060 hoz képest az előrelépés , ha a 3 hsz szel feljebb lévő chartra gondolsz.
Ott az 1660TI a bázis szám, ha az 1060 akkor kb 40 % performance történt.
Itt [link] CB teszten dinamikus chartokat használnak, jobban látható.1060 ról is elgondolkodtató lehet, 50 K-t megérhet a váltás újabb 3 év gariért és 40 % teljesítményért. Néha FHD-n már kompromisszumos az 1060 főleg az új címekben,de valószínűleg úgy lesz ahogy írtad, nem ők fognak érte tolongani.. 1050 ről már érdemes lehet váltani, bár hogy őszinte legyek, ha nem lenne 144 Hz-s monintorom nekem is 1060 lenne fő a kártyám.mostanában már nem játszok nagyon PC-n SP játékokat, csak multit, a fiam meg igen.
Teljesen rászokott az én gépemre , én meg az ő gépén játszok, egy i5 4460- 1060 kombón. teljesen vállalható minden vele. Én sem cserélném le erre, max a 2060 ra, csak ahhoz CPU is kellene. -
válasz
Yutani #38994 üzenetére
Szerintem csak választék lesz mindkét oldalnak, nem kaszáltak a polarisnak ettől, főleg nem a 8 GB verziónak.Egyik oldalon lesz kisebb fogyasztás másikon meg 8 GB ram. Nem rossz az semelyik részről. Az tény, hogy jobb lett volna AMD nek, ha kijött volna mosta Navival, pont megint elkésnek vele.
-
válasz
Petykemano #38991 üzenetére
nem igazán szerintem sem. sőt inkább elvárás lesz a következő gentől. jelenleg 340 $ alatt is van 2060 ami 1080 kb.
Úgy gondolom 30 % árcsökkenés elvárható lesz a következő lépcsőtől mindkét oldalon.
1650 jön jövő hónapban és 179 $ áron lesz 1060 / Rx 580 teljesítményűha minden igaz, bár csak 4 GB rammal. -
válasz
szmörlock007 #38976 üzenetére
Most akkor fordítva történt, kivételesen az AMD csökkent árat az Nvidia miatt
-
-
válasz
szmörlock007 #38914 üzenetére
Ah,köszi.
neve megvolt ,az arca nem.
-
válasz
szmörlock007 #38908 üzenetére
Raja megvan és a másik ki?Szmokin és piros tornacipő-- khm..
-
válasz
TTomax #38835 üzenetére
hát igen. ez tényleg semmilyen formában nem előrelépés. ráadásul a minősége is kérdéses lesz egy olcsónak tűnő, de nem olcsó kártya. Kb éppen arra elég , hogy konkuráljon az RX kártyákkal. Jelenleg 285 Euros áron vehető GTx 1070
Ősszel remélem valamit tényleg bemutat NV a Samu féle 7 nm gyártáson, nem más egy csúcskarit vagy valamit. -
válasz
huskydog17 #38814 üzenetére
nagyon igényesen tesztelnek, a grafikonok, a táblázatok, a képek az egész. Bárcsak érteném is.
és hairwoks-öt is teszteltek.
RT-t valóban nem annyira látni egyébként, csak pár jelenetnél. Például a vonatos résznél, ott jól néz ki. -
hát gondoltam, hogy neked az tetszik.csak semmi meglepetés
EZT már nvidia ősszel nyilatkozta, hogy natív támogatás kell a motorokba, addig nem lesz nagy előrelépés ilyen téren a raszterizációhoz képest. Ugye pont ezért jött szóba a múltkor az Unreal 4 az nvidia találgatósban. Az pl jól fog kinézni RT effektekkel.[Epic adds ray tracing to Unreal Engine and hope to Nvidia’s RTX GPUs]
-
válasz
Televan74 #38805 üzenetére
Nem, ezentúl az lesz a duma hogy az RTX kártya azért szar, mert tudja az RT-t, mint látod.
Egyébként értelmes emberként beszélve, nem, nem lesz az.Nem eza legnagyobb gondja a Radeon 7 nek mint látod.
Ennek így nem sok értelme van jelenleg az én meglátásom szerint, csak éppen az RTX vevő nem veszít vele semmit, mert anélkül is gyorsak a kártyák, normal használat mellett. Egy ott lévő ficsőr aztán kb ennyi.ON/ OFF..
ha már ott van részemről ON ,60 FPS legyen meg Singleplayer alatt,majd ha meglesz a kártyám hozzá persze.Abu85 : Azért a TPU képeken látszik a különbség, még ha nem is annyi, amennyit megérne ez az erőforrás mennyiség. max 15 % még elfogadható lenne ezért az állapotért, minimális különbségért.
-
válasz
#45185024 #38802 üzenetére
itt[link] nézd meg amit linkeltem.
nem nagy valami, de azért nem rossz ahol látszik. Ott az állóképeken azért látszik. Szépen használják csak, ha valakinek tetszik kapcsolja be, ha nem akkor ne.Fejlődjünk lassan. Vagy a Radeon 7 azért jó mert abban még ilyen nincs? Konkrétan a radeon 7 szempontjából mindegy az RTX, akármilyen is, mert nem tudja és anélkül is gyorsabb a 2080.
-
válasz
huskydog17 #38750 üzenetére
ja igen igazad van COD, nem BF. megvan . Eléggé játékfüggő valóban a dolog úgy látom.
-
válasz
huskydog17 #38746 üzenetére
Szerintem nem csökkent, vagy lehet elnéztem valamit.
Kb 10 % ha jól látom.BF5 nélkül még több lenne.
Az nagyon érdekes hogy Vulkanhoz képest mennyivel lassabb a Dx 12.Azért ez a Dx 12 dolog a gamer társadalom legnagyobb beetetése volt szerintem, főleg a Vulkanhoz viszonyítva.
-
válasz
Devid_81 #38709 üzenetére
Hát ez a fordul a kocka a Turing ellen már nehézkes,mert ez egy elég modern hardver, szerintem sokszor jobban teljesít az új API-k alatt, mint a Vega, lásd PL Vulkan.
Tegnap néztem TPU-n az MSI most kiadott új verziós 2060 tesztjét, ez a kártya az új driverrel a tizenx játékból már a felében 1080 sebességű, vagy gyorsabb. Szóval sokat hozott főleg a pár napos driver a konyhára az RTX nek, de a Pascal is gyorsult.
Max gyártói támogatás által elert sebesség előnyt tud elerni mindkét gyártó. -
válasz
#04430080 #38692 üzenetére
jelenleg az RTX árcsökkentése vagy ez mellé egy olcsóbb széria kiadása a megoldás Nvidiának a Samsung 7 nm generáció megérkezéséig, mert ugye az RTx széria finoman szólva is anyagi és befektetői csalódás. Tételezzük fel, hogy valóban nem tudják lényegesen olcsóbban gyártani az RTX karikat, de egy kisebb Turing GPU-t RT mag nélkül igen.Esetleg el tudnám még képzelni azt is, hogy az 1660 Ti fölé jön valamivel.vagy pedig lesz egy felsőházas termékük RT nélkül .
Nvidia ezt nem feltétlenül AMD ellen szánja, szerintem őket abszolút nem fogja zavarnia radeon 7 semmilyen formában,de a cég értékének a csökkenése igen.
Tippre 130 % körül szeretnék megtartani a 2017 év elejihez képest.
Lehet , hogy az egész csak egy B terv lett volna a Navira válaszul, ha az kb 2070 szintű lesz a pletykák szerint az első körben maximum. Az is lehet nem lesz belőle semmi.csak érdekességként tettem be. ha kiadják az nem jó most a Radeon megítélésének, ah netán 2080 sebességű lesz és mondjuk 500 dollár, 200 watt alatt s a többi...Jensen képes rá mint tudjuk... -
válasz
Petykemano #38688 üzenetére
Frostbite már ilyen jó ideje Nv kártyákkal sajnos.Itt [link]Abu ki fejtette mi a helyzet vele.
Csesznek az alapoktól memóriamenedzsmentet írni.Mondjuk amíg ilyen tré a dx 12 módja addig mindegy is.Más:
nem tudom , hogy ez igaz e, de nem hinném, hogy jót fog tenni AMD nek ha tényleg kidobja NV : -
válasz
#45185024 #38686 üzenetére
elég furcsa dolgot kell leírnom,de egyetértek veled, nagyjából.
Egy 700 dolláros kártyánál azonban nem szabadna ilyen hangon mennie. a urmark alatt mért 95 fok 3000 RPM mellett kifejezetten ijesztő. Valószínűleg óvatosan kell bánni a wattmannel, mert írják a fórumokon hogy kártya valami oknál fogva random dobálja el az órajeleket, 1300- 1700 között ami kihat a framerate-ra és nem tudják az okát. Ez a tezstek alatt is látszik egyébként.
A startra már támogatnia kellett volna a VII karit a wattmannek, nem más egy egyedi profilt is kaphatott volna, ha már ez a top. -
-
válasz
#00137984 #38676 üzenetére
Jó szerintem hagyjuk ezt , tök mindegy mire utalt vissza és mire nem. olvasd el a kommentet. itt : [link] ennyi.EGO-ból nem volt hiány, szeretnék reagálni k rá így utólag ha megengeded.Köszönöm.
Ehhez képest nem több kevesebb, hanem jóval több hatékonysággal működik még azon is, a 2080 karin pedig össze se hasonlítsuk.... -
válasz
#00137984 #38671 üzenetére
Persze hogy nem vicces, csak nézd meg a kommentet amire válaszoltam, azért írtam
.A kollega fikázta az RTX FE hűtését milyen gagyi meg milyen jó lesz a Radeon7 hűtése, vapor kamra meg minden. 3000 RPM@ 60 fokos GPU nál. és 50 dB zajszint , ami ahogy romlik a ventik állapota csak romolni fog. Remek, igazi mestermunka 700 $ áron.....proci985 : a gyári AMD től rendelt Radeon 7 re 1 év gari van csak, ráadásul le van ragasztva matricával.Vagy gari vagy vízhűtés azon. A CS gyártóknál nem tudom van e matrica a hűtésen.
-
válasz
Raggie #38663 üzenetére
Civ VI egy teljesen új alapoktól épített grafikus motort használ ami rendkívül jól skálázódik a Nintendo Switchtől - a legújabb CPU és GPU ig több OS en át ( Linux, MAC, Android) szinte mindenre portolható.
Több értelme van mint az Ashes of the Singularity nek mert az egy demo semmi több, minimális játékosbázissal, CIV meg egy nagy játékosbázissal bíró neves cím.
Szerintem kell egy tesztben egy használható stratégiai játék, régen elképzelhetetlen volt enélkül egy valamire való teszt.
Az más tészta, hogy nem igen dolgoztatja meg a GPU-t ez a szintű grafika, amit CIV tud. -
válasz
Devid_81 #38614 üzenetére
AZ senkinek nem jó, ha egy cég értéke, pénze, tőkéje csökken, romlik,kevesebb jut fejlesztésre és beruházásra éppen ha kell, főleg egy ilyen zsugorodó piacon.
Attól nem lesz jó AMD nek ha NV gyengül, ne így érjen el eredmény. De ez igaz visszafele is vagy az IT piac bármelyik szereplőjére.
AMD nek is ez a 23 dolláros árfolyam a Crypto 55 höz képest egy jókora gyengülés nekik is jó volt ez az 1,5 év igencsak rendbe szedte őket anyagilag.
Arról abszolút ők tehettek hogy csődközeli állapotba kerültek egy Athlon 64 és egy 487xx kártya család után, amikor 50 % volt a VGA piacrészesedésük.
Olyan balfasz döntéseket hoztak, amitől még az átlag userek is fogták a fejüket, nem hogy a pénzügyi elemzők. tehát ez a szegény AMD csődközelén táncolt kizárólag a saját hibás döntéseik következménye volt.
Ez nem AMD fika vagy ilyesmi. ÉN úgy kedvelem Nvidiát hogy közben nem utálom a konkurenciát, de ezek tények amiket leírtam.Egyébként egyetértek veled,sok jót tett le AMD főleg most a CPU-k terén , de azért VGA-k terén Nvidia előrébb lépked teljesítményben folyamatosan, és ez AMD nek jó , mert igyekeznek kapaszkodni utánuk. Nem véletlenül feszelik agyon a kártyáikat. Szóval kell minden cégnek egy normális konkurencia,a gyengébbnek is, bármilyen furcsa is ez.
-
válasz
proci985 #38605 üzenetére
egyetértek. de nekem maguk a technológiák és irányok tetszenek. Mind az RT mind a DLSS egy használható ficsőr lesz hamarosan.Metro nemsokára kint lesz, az is valami.
Az árak meg drágák. Meg kellene érteniük a VGA gyártóknak, hogy nem csak egymással versenyeznek, hanem a konzolokkal is.
Persze esélytelen küzdelem, de megszab egy lélektani határt, ami fölé ne vigyék a VGA-k árát. Amit persze nem tudunk, hogy mennyit drágultakat a gyártási költségek.
Erre választ a Samsung 7 nm eljárással gyártott Turing/ Ampere fog választ adni, ahol elméletileg nem lesz extra költség gyártáson, csak a normál 7 nm EUV extra árazás( jaj) és Nvidia a most kapott gyomrost is abszolválni fogja, talán jön a Navi is,beesik a PS5, magyarul sok tényező lesz ami befolyásolni fogja a következő gen árazását. Én mindenképpen egy sokkal jobb ár/értékű generációban bízok. -
válasz
hokuszpk #38602 üzenetére
No problem
Azért írtam,Mert nem csak ő van. Mint írtam feljebb páran beestek anno az RTX topikban hogy hülyék vagyunk mert a vásárlással támogatjuk NV üzletpolitikáját, mert ilyen áron veszünk kártyát tőlük.
proci985:
Egyetértek a Piaccal, mert mindkettő kártya drága 2 évvel az 1080TI után. Ezeknek 500 dollár vagy alatt kellett volna jönniük. persze tudom én hogy mekkora GPU meg milyen horribilis költségek,menyi tranyó, csak ez az átlagusert nem hatja meg.
De ezt már leírtam feljebb , hogy ez a széria ilyen áron halálra van ítélve.( kivéve RTX 2060 és az érdekes módon nem halálozik el. Szóval tudják a hiba okát ,de valamiért nem jön róla infó)
Kellene 20- 25 % árcsökkentés, akkor helyre kerülne az a kártyacsalád szerintem ( 750$-500$-399$-300$) -
válasz
#45185024 #38595 üzenetére
Mert az RTX 2080 drága és Radeon 7 olcsó ! hajrá!
Remélem sokat fogtok még sírni az RTX ára miatt miközben remeg a kezetek 700 dolláros Radeon 7 előrendelés gombján és elaléltok tőle.De az legalább gyorsabb... ja nem, de legalább RTX... ja nem, de legalább kevesebbet eszik... ja nem. jaj de 7 nm vazze és 16 GB RAM!!!! 444Várhatjátok majd az olcsó Navit ne aggódj, ha elviszitek a A Radeon 7 karikat ennyiért, AMD sem hülye.
legalább Nvidiánál másról sem szól az összes fáma a fórumokon , hogy milyen drága az RTX és minden szakújságíró ezt írja róla, itt meg örömködés megy ugyan annyiért a radeonnak. EZ több mint elkeserítő, mennyire nem látnak át egyes emberek a saját fanboyságukon, többek között te sem. -
válasz
Devid_81 #38521 üzenetére
Na ja csak elég benézned az Nvidia találgatósba lapozz vissza őszig és nézd meg hány AMD-s sírt ott hogy röhejes 700 dollárt kérni egy 2080 kariért, és hogy idióta minden RTX vásárló ,mert a pénztárcájával szavazzon az ember és mutassa meg hogy ez nem jó így. Most ezek a z emberkék remegő újakkal várják a radeon 7 előrendelhetőségét.
Hogy őszinte legyek röhejes, hogy el lehet adni kihasználhatatlan 16 GB rammal és 7 nmre ráfogva egy kártyát ennyiért, de az RTX re is ezt mondom. Se az RTX nem elérhető normálisan még ,de a 16 GB ram nem kell semmire, és így a 7 nm nem ér semmit, mert a kártya 300 wattot eszik, többet mint a hasonló teljesítményű 2080 vagy 1080 TI.amik 12-14 nm -n készültek. Közben persze ilyen kommenteket olvashatsz:[link]
mer ' 7 nm érted és megint 2080 Ti teljesítményt remélnek már, szóval tipikus álmodozás, miközben AMD is a 2080 hoz viszonyítja a kártyát.Egyébként ez a legdrágábban legyártott nvidia VGA sorozat valóban az eddigi történelmük során, mert a gyártási költségeken túl ki kellett bérelniük és tartósan átalakítani gyártósorokat TSMC től,mert eredetileg nem erre a NOD ra volt tervezve a Turing hanem a Samsung 10 nm gyártására.
Persze ez mellékes a mi szemszögünkből, de az szinte elkönyvelhető, hogy kevesebbet keresnek rajt, mint a Pascalon kártyánként. A minőségi problémák miatt is , ahol minden egyes csere darab amit biztosítanak a vásárlónak, nekik eredetileg új eladott példányt jelentene bekalkulált haszonnal. Ezért okoz gondot nekik is a sok minőségi probléma, persze a megítélésen túl. -
válasz
hokuszpk #38522 üzenetére
Nem akartam flame wart, meg egyre kevésbé érzek erőt magamban hogy lefolytassak ilyen küzdelmeket az oldalon.Kevés értelmes AMD. párti van már akivel le lehet folytatni érdemi vitát, mint Petykemano például.
A többiben kb szemét nvidia rohadt köcsögök meg amúgy is az lakáshitelükért is nvida felelős...... nem mintha nekem ezért Nvidia fizetne, egyszerűen rühelem az egyoldalú megítéléseket.
Manapság a sajtó már inkább AMD párti ,kialakulnak direkt erre szakosodott sajtó orgánumok amik egy gyártót jobban előtérbe helyezik, mint a másikat, lásd pl Adored Tv és társai. A z emberekben kialakul egy megítélés az ilyen hírek alapján is, miközben baromira nem értenek a tőzsdéhez és nem látják át mi folyik itt.Nvidia azt csinálta, hogy mikor felmentek a részvényárak, akkor 3 havi részesedést kezdett osztani, ez szinte példátlan a tőzsdén. Vannak erre szakosodott kalmárok, aki vagy cégek vagy saját vagyonukat forgatják ezekbe a részvényekbe kockáztatva. AZt sem tudják sokszor mibe fektetnek dollár százezreket , de látják mi van, 3 hónapig jegelik a pénzt és kapják a jutalékot. Persze bedőlt a bánya, a régi részvényesek nem is ugatnak, hisz nekik ez az 1-2 év aranytojást tojó tyúk volt és a 3 éve 80-90 dollárért vett részvényük még mindig többet ér mint akkor, közben meg kerestek egy valag pénzt.
AZ ilyen tőzsdecápák meg most sírnak a sajtónál, hogy meg lettek vezetve.Pedig ez egy kereskedés, erről szól a tőzsde egyszer fent egyszer lent. Ha nvidia azt gondolta volna hogy nem fog a bánya tovább menni akkor nem verte volna tele a raktárakat pascallal, amit most sem tudott még kiárulni.
De ezt is leírtam már feljebb.
Egy gondolkodó újságíró nem írna le ilyet, csak akkor ha közben nvidia nem gyártott volna le hardvert milliókért és alapozta volna erre a dolgokat.De nem ezt tette, telegyártatta a raktárakat , mert azt gondolták, hogy a bányászat még Ok lesz. Hát nem lett az, ezzel ők is kockáztattak, meg a részvényesek is.. Józan paraszti ésszel kellene csak gondolkodniuk. -
értelmetlen vitát folytattok. Mindegyik céget saját magához kell nézni. Nvidiának a saját elvárásaihoz képest ez most bukó, AMD nek meg elég jó eredmény.
Jensen nem véletlenül fogadkozik most, hogy majd odapirítanak és megmutatják. Mondjuk tőle azért ezeket a dolgokat lehet komolyan venni, mert elég agresszív kismalac a srác és ha ő azt mondja hogy ez most gyomros akkor az, mert ők eleve bekalkulálták a bányászat miatti visszaesést és ez ahhoz képest is alulteljesítés.Meg talán azt is lehet komolyan venni, hogy majd a következőben megmutatják.
Ebből én már őszre egy Samsung nodos 7 nm-s szörnyet várok.Palkó1972(#38490) : Hát ettől a gentől azért nem kellett volna ezt remélnie, hisz az RT nélküli kártyák is elég szarok lesznek a leakedek alapján. Az 1660TI kb 1070- 10 % teljesítményt hoz 279$ áron, ami szerintem nulla előrelépés a Pascalhoz képest, mivel itt még RT ről sem beszélhetünk. Számomra a 2060 az egyetlen kari, amire, azt mondom hogy ok, ez nem rossz.
-
válasz
szmörlock007 #38466 üzenetére
Tökéletesen összefoglaltad, ennyi.
-
itt [link]jelent meg először a hír hogy az első szériás micron modulok voltak hibásak , aztán EVGA is hírül adta hogy Nv is váltott.[link]leírtva gyártási számmal,amiket főleg FE és pár gyártó tett magáévá, amik közül még sok most is kint van kiskereskedelmi forgalomban. Állítólag MSI azért nem adta ki először a gaming szériát, mert az összes azzal lett legyártva.
Aztán hogy ebből mi az igaz...huh jobbulást, Én bármit elviselek csak ne a fogam és a fülem fájjon, együtt érzek.
-
redditen megjelent erről egy cikk ugye anno. Mivel Nvidia nem cáfolta és nem is erősítette meg ezt kb tényként kezeli mindenki. írták, hogy nem akarják a Micront kicsinálni, mert a pascalnál is ugyan így voltak gondok és több partner visszamondta tőlük a rendelést. A biztos,hogy következő gennél Micron ramos kártyát nem veszek.
szerk:
beteg voltál? már ha nem vagyok indiszkrét a kérdéssel, ha igen akkor bocs -
válasz
PeTeR_33 #38363 üzenetére
A hiba a Micron első szériás ramoduljaival van. sajnos még mindig van kiskereskedelmi forgalomban olyan kártya amit ezzel szereltek, de november közepe óta elméletileg gyártói szinten nem kerül ki a gyártótól ilyen ramos kártya. 2060 már nem azzal készült, ott esetleg normál elhalálozások lehetnek de nem ilyen kiemelkedő, mint volt itt az RTX széria elején. ha új kártyában gondolkodsz akkor szerintem butaság venni azonos áron 1070 kártyát egy darab AMD szponzorált címből kifolyólag,ezzel kb azt csinálod amit AMD el akart érni ezzel a hülyeséggel.Ráadásul neked FHD ra kell amire a 6 GB elég lesz , max az AMD-s címekben valamit egy kicsit lejjebb veszel.
ha viszont használt 1070 ben gondolkodsz akkor nem rossz döntés figyelembe véve az árakat de Újan a lehető legrosszabb döntés 120 K vagy fölötte mennek az 1070 kártyák a 2060 nal szemben, akkor inkább egy 1070 TI vagy Vega 56 . -
na igen ebben van valami, utána Clairrel is ott a rendőrőrsnél megreccen, igaz ott 1440P.Mondjuk elvárható ha már fizetett érte az AMD.
Szerk:
Ott már lejjebb kellene venni egy kicsit ahogy írtad is vagy az árnyék minőségből vagy a textúrából, de lehet elég lenne az is ha 60 FPS re bekorlátoznák az is gondot okozhat ilyenkor már, több ideje lenne kezelni a cachet a vezérlőnek. -
Még az is érdekes hogy ha megnézed a cache ürités után mennyire dobja vissza a Vramodat, kb a te esetedben 1 GB ramot ürít ki és cachel újra. Ha nagyobb allokációval menne akkor szerintem ennél lényegesen erőszakosabb ürítésre lenne szükség főleg ha ilyen extrém 12-14 GB Vram szükségletről beszélünk.Engem inkább ez abban erősített meg, hogy a játékhoz elég lesz( egyenlőre) a 6 GB, ha csak nem működik az automatikus textúrabutítás már.
Ezt viszont élsimítás nélkül lehetne csak kipróbálni.Pénteken lesz nálam egy Vega 56 megpróbálom HBCC-vel engedni neki a maximumot és utána az én 1070 karimmal majd, mindjárt meg is veszem a játékot, amúgy is megakartam. -
A fenti dolog nekem azt támasztja alá,hogy a játék 8 GB ramot is cacheként használja és miután megtelt ürítgeti pont úgy ahogy a 6 GB ramnál a maximum beállításnál csak ritkábban.4- 5 GB az alap méret amit aztán feltölt a te mérésed alapján majd szinten tart. Igazából nem látok mást ebből a mérésből, csak ezt, amit mi is mondunk, hogy a játék addig nyújtózkodik, ameddig lehet, szóval igazából nem tudom mit akartál vele mutatni
.
Érdemes lenne élsimítás nélkül ránézned szerintem, hogy esetleg bántja e a textúra minőséget. Egyébként én is nézegettem videókat róla, [link]az RTX 2060 ban ultra beállításokkal is kifejezetten jó frametime értékeket produkál,5,4 Gb ram használat mellett, hiába üríti gyakrabban a cachet mint mondjuk egy 8 GB karin.
Szerintem ez egyenlőre ilyen placebó effektus, ráadásul fertelmes néhol milyen textúrákat tettek bele pont mikor azzal szeretnék reklámozni a játékot. lehet nem ilyen formában kellett volna adni hozzá a nevüket, mint ahogy nvidia nevében sem az Anthemhez.Kicsit lehetnének körültekintőbbek ilyen téren a cégek. -
De ,de számítom előrelépésnek, én nagyon örülök neki. Sőt engem a teljesítménye sem zavar mert nulladik generációnak nem rossz ez. Én 60 FPs sel eljátszoka metróval, ha látom hogy globális megvilágítás és real time fényviszonyok lesznek benne.
Ami gond hogy ezt úgy kellett volna adniuk hogy legalább minimálisan jobb legyen az árteljesítmény mutatója mint a pascalnak.tehát az RTx 2060@ 300 dollár alatt, a 2070 mondjuk 400 dollár az a 2080 pedig 500 dollár. a TI meg mondjuk 750 . tehát a problémám az árazás, semmi más, mert ez a generáció váltás egyik fontos kulcseleme, hogy az új gen a régihez képest olcsóban adja az adott teljesítményt. jelenleg ezt egyedül az RTx 2060 tudja. Ezért is írtam, hogy most az RT-től vonatkoztassunk el.
A memória nem lesz gond ebben 100 % ig biztos vagyok FHD-n jó darabig,de ebben nem fogjuk meggyőzni egymást ez biztos. 1440 P-n esetleg pár játéknál, ahol mint írtam akkor egy beállítással lejjebb veszi az ember a textúrát, de cserébe nem kell tőle félni, hogy még a 60 FPs-t sem abszolválja a kártya, ami engem meg speciel jobban zavar, mint bármi más. -
ja igen, amit hozzátettél az igaz.Amit írtam azt a jelenlegi árakon írtam. Ha a 2070 mondjuk 140-150 K lenne akkor igazat adok neked, én sem vennék 2060 karit. de nem annyi sajnos. 180 K , az értelmesebbek meg 200 K inkább, míg egy 2060 már tűrhetőbb hűtéssel, 130 K alatt is van. Gyengébbel meg 120 K. szóval nagy szakadék van köztük és ezért írtam amit írtam.
-
Mint ezt már megbeszéltük feljebb ebben teljesen nem értünk egyet.
AZ RTX 2060 mind FHD ra mind 1440Pre jelenleg egy jó választás. Ha elfogy a Vram abban az 1-2 játékban amiben várható akkor az ember lejjebb veszi az Ultra textúrát Higre és kész ha egyáltalán érzékel belőle valamit játék közben , nem pedig a kimért értékekre hagyatkozik.
FHD-n biztos vagyok benne, hogy nem lesz erre szükség, de 1440P-n sem sok.
Jelenleg a legolcsóbban ez adja ezt a teljesítményt mint a fenti FPS/ price táblázatokat is látod. A Vram semmit nem ér GPU erő nélkül és azt bizony nem fogsz tudni szerezni egy RX 580-590 kártyára, max ha ott is kompromisszumot kötsz, vagy a vega oldaláról ugyan ezt megteszed a pénztárcád kárára.
Persze jobb lenne 8 GB ram, ez tény.
Rajtad kívül sok ember szerencsére pont ezt látja amit én, hogy ez egy értelmes alternatíva az új generációban, úgy ahogy.
Ahogy csökken az ára úgy lesz egyre értelmetlenebb az RTX 2070 180 K tól kezdődő több mint 50 % felára a plusz 2 GB ramért és 10-15 % különbségért alapórajelen.
Számomra a 2070 és a 2080 és a TI meg főleg kuka a Radeon 7 tel karöltve.Ez nem generációváltás és nem előrelépés.
RT-t direkt kihagyom mosta számításból, mert az viszont tetszik már most is, BF5 alatt is jól néz ki mondjon bárki bármit, még ha értelmetlen is egy multiplayer játékénál, bár a sztori alatt azért el lehet lenni éppen 60 FPS sel is.
Metro-t kíváncsian várom az RT világítás miatt. -
válasz
keIdor #38323 üzenetére
egyetértek, az egyetlen értelmes RTX kártya jelenleg az új kártyákból a 2060 aztán kb annyi,a többi erősen túlárazott.
RTX 2060 mpost már felbukkant magyar üzletben hivatalos garival 112 K ért ami már nevezhető előrelépésnek az előző genhez képest minden szempontból.
Persze mindkét esetben ott van hogy brutális a gyártási költsége mind az RTX nek mind a Radeonnak, de most őszintén, nem igazán érdekel szerintem ez senkit.
2019 ben mindkét cégnek az 1080 TI teljesítményét 500 dollár alatt kellene mérnie és legalább 60 % kal túlszárnyalni a csúcskategóriás kártyával annak a teljesítményét majd 2 év után.
Mindkét gyáróra igaz ez, nem is értem ezt a z örömködést a Radeon 7 nek ilyen áron miközben az RTx széria földig lett gyalulva az árazása miatt.( részben joggal)
RT szerintem mindegy, mert ott van egy lehetőség ami aktiválható, és kikapcsolható. Gondolom, most hogy az új xbox is RT képes lesz, kint a dev kit a fejlesztőknél, lassan elkezdenek szállingózni az olyan játékok amik profitálnak belőle és nem probléma ha mondjuk 60 FPS van csak meg egy sztori orientált játéknál.
Jelenleg én ebben a státuszban csak globális világításra használnám, mint ahogy Metro teszi, de azért ez az RTx semmire sem jó dolog is hülye hozzáállás.Dehogynem ,jó dolog lesz az.
Pontosan az kellene hogy az AMD kártyák tudják az RT-t, az nvidán meg nyomjanak több Vramot és nagyobb sávszélt ezért a pénzért, bár elég röhejes hogy a 2060 karinál több mint 20 % részét az a 6 GB ram teszi ki az árnak mert 9-11 $-t elkérnek a bérgyártók 1 GB GDDR6 stackért. -
huh a vörös oldal aztán nem semmi mostanában itt a PH-n.. ámokfutás rulez..minden fasza, nem jön a navi, de jön helyette egy 700 dolláros kártya ami ámulatba ejt mindenkit és vörös ködöt varázsol ,mert eléri 300 wattos fogyival a 2,5 éves 1080 TI-t azonos áron , ráadásul hirtelen értelmet nyert a 16 GB ram is. 8700K is egy kalap szar satöbbi, miközben az I5 8400 is több FPS -t csikar ki, mint a 2700. No offense, én sem azt venném,de azért ne már....csak semmi realitás, az a lényeg
Anthem meg kártyától függetlenül bugos mindenen. Mondjuk lehet hogy majd jó játék lesz egyszer., ha beesik 5 K alá talán áldozok rá.
-
-
nem tudom mennyire ismered a játékot , zárt helyeken játszódik az egész,labor, kastély ilyesmi, nyílt helyszínek minimálisan vannak benne. Pár udvar ilyesmi. Annak is a nagy része félhomály, nyomasztó atmoszféra satöbbi, nem sok látvány van benne textúrák terén.Gondolom nem azt csinálják, hogy a demóban med textúrákat tolnak a pénteken megjelenőbe meg már ultra lesz.
ha jól tudom az ultra textúra csomag majd egyszer elérhető lesz a közeljövőben külön letölthető formában.
Anno én párszor végigtoltam a régit is meg a demót is oda vissza, mert az egyik kedvencem ismerem a játékot, bár gondolom azért változtattak rajt dolgokat. -
válasz
#04430080 #38256 üzenetére
nem tudom hogy van itt a mémóravezérlő, de vagy 6 vagy 12 GB tal tudott volna szerintem teljes sebességen jönni , 6 darab stack van rajta.vagy 6x2 vagy 6x1, vagy 3x2 vagy 3x4 GB felépítéssel 192 bites busszal.
A plusz 2 GB nem tudott volna működni, nem feltétlenül bőrdzsekire kell -
Erre szerintem itt a kollega megadta a választ. [link] Ezzel egyet tudok érteni, jelenleg ez a mutató a legfontosabb a piacon ráadásul a 2060 az új árával konkurenciát nyújt a használt piacon lévő azonos árú előző generációs termékeknek is, 2 GB ram ide vagy oda, ami azért nem rossz dolog.
Mint látod jelenleg a tesztek azt mutatják elég a 6 GB ram, aztán meddig majd meglátjuk.Persze aztán a Ph kocka fórumán lehet más tényezőket is bevonni, de a piac nem ebből a fórumból él, talán azt kell hogy mondjam, szerencsére.
Volt itt anno Rx 580 4 GB is, az sem rosszabb kártya jelenleg vagy rendelkezik arányaiban több Vrammal, még is sok emberkének best buy volt és az a mai napig.
Nyilván jó lenne ha az 1080 vagy a Vega 64 is 125 K lenne, de 160 K a legolcsóbb idehaza jelenleg és ahogy olvastam AMD nem is vágja meg az árát már. -
Igazad van, én csak arra utaltam, hogy nem történt igazán előrelépés ar/arany téren. Egyetértek veled.
Én BF5-ben láttam az RT- egy kollégámnál tetszett amit láttam. Ez miatt eszek egy 2060 karit én is jön Metro és azzal szeretnem vegigjatszani.
Jók ezek a dolgok mármost is, csak bántó az, hogy az árak elszalltak vele, és ezt azért nehéz feldolgozni. -
válasz
TTomax #38204 üzenetére
Hát jah, nem csodálom, mert teljesen igazad van abban amit írtál feljebb. 2070 szinte értelmetlen a 2060 mellett és az 1080 után, a 2080Ti meg brutálisan túlárazott még az eddigi Titanokhoz viszonyítva is.
Egyszerűen jelenleg a 2060 kártyán kívül nem látom értelmét így az egésznek. Mondjuk szokták írni, hogy rossz kártya nincs, csak drága van, szóval nagyon remélem megnyesik az árakat sürgősen. Úgy gondolom a 2080 nak simán 500 dollárra kellene lemennie, a 2070 nek 400 ra a 2060 nak meg 300 körülre és akkor lenne értelme 250 dollárért az1160Ti nek és 200 körül az1160 nak.
2080Ti meg 750 dollárért talán elmenne. -
válasz
TTomax #38199 üzenetére
2060 az előrelépés azért ugye az ára miatt, mert azért 20 % árelőny is van az 1070 TI hez és kb 30 % az 1080 hoz. A többi szerintem is értelmetlen ilyen áron. ha a 2080 lenne most 500 dollár akkor azt mondanám, hogy talán oké,de azonos áron mint az 1080 Ti hülyeség...
Az egésznek kellene egy 20-25 % árvágás.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Elektromos autók - motorok
- E-roller topik
- Villanyszerelés
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Bibliai bőség a Tesla negyedik mestertervében
- Megreformálja az otthoni AI-t a Framework Desktop
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest