- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #197 üzenetére
Igen, de én először a buxámat kell, hogy megnézzem és az nagyon lapos ilyen árak mellett. De úgy is fogalmazhatunk, hogy semmi sem drága, csak nincs elég pénzünk. Ezt az árat nem mo-i keresetekhez állapították meg, ez biztos. Meg az is, hogy fog ez közel fele ennyibe is kerülni, és akkor is ugyanilyen lesz a teljesítménye.
-
ViiiiktorOC
senior tag
Elnéztem a topicot.
Már épp izétam mért nem jelenítette meg oda ahova akartam. Elnézést intézkedem egy modival!
-
szasanyi
félisten
válasz
ViiiiktorOC #194 üzenetére
Ez mi ez? És mi az amiért az AMD Radeon HD 7850/7870 topikba tetted be?
-
szasanyi
félisten
-
akela91
addikt
Iponon raktáron az első 7870, sajnos csak VTX:
VTX3D VX7870 2GBD5-2DH PCIE -
varmi2
nagyúr
Sziasztok!
Talán fél vagy 1 év múlva a saját 6870-m lecserélem erre, nagyon meggyőző a teljesítmény amit produkál.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #187 üzenetére
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #185 üzenetére
Kérdezted? Mármint, hogy mennyiért tudna beszerezni 7850-et.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #183 üzenetére
Tessék. Nem tudom kinek mi drága de én még jó ideig nem gondolkozok ilyenen.
És persze a teljesítmény és az ár akkor lesz pontosan értékelhető, ha piacon van az NV-s versenytárs is.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #181 üzenetére
Csak bolti, számlás ár érdekel?
-
Hanok
senior tag
válasz
csucsbicep #178 üzenetére
Nagykerekbe változatlan a helyzet, csak az MSI-t látom még mindíg, addig a kisker is elég reménytelen ameddig ekkora pangás van..
-
balu077
tag
válasz
csucsbicep #178 üzenetére
-
csucsbicep
nagyúr
Valaki látott már vmelyik boltnál 78xx-ast(Usersen kívül)?
-
szasanyi
félisten
válasz
radi8tor #175 üzenetére
A teszt alapján IDLE picit halkabb a refhűtő (37 vs 40dB), viszont a Giga hűtője LOAD is 40dB, de a refhűtő is 39dB-re hangosodik. Ami nem mind1, hogy a hőfok viszont sokkal (!) kisebb a Giga esetében, egész pontosan -15 fok a refhűtéshez képest 50 vs 65 fok). Szóval a hűtő sztem jó, nincs azzal baj.
A tapasztalatok lesznek fontosak, azaz a kártyával nem lesz-e az átlagnál több probléma, mint amire volt példa. Meg persze az ár, mert most drága, de remélhetőleg fél éven belül az átlag gamer által is elérhető kategóriába süllyed. -
Yany
addikt
Sajnos lejárt a szerkesztési időm, de ezt engedjétek még meg nekem... idézet a fenti cikkből, annak is a fogyasztás méréséből:
"We decided to move away from Furmark in early 2011 and are now using a game like application which stresses the GPU 100% yet is much more representable of power consumption and heat levels coming from the GPU. We however are not disclosing what application that is as we do not want AMD/NVIDIA to "optimize & monitor" our stress test whatsoever, for our objective reasons of course." -
Yany
addikt
Nyami, na ezt elolvasom: [Gigabyte 7870 review]
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #167 üzenetére
Hanok: Legalább 1 hete kint van, én is megemlítettem már
Aztán lehet, hogy csak marketingfogásra tették ki. Csomóan rátaláltak erre az oldalra, aztán holnap meg átírja az árat... -
Hanok
senior tag
válasz
csucsbicep #164 üzenetére
Fentebb már írtam Én is ezzel kapcsolatban..
-
balu077
tag
Nincs is olyan rossz árban mint mondották...........7850 2GB
-
-
Yany
addikt
válasz
csucsbicep #160 üzenetére
Valószínűleg másképp kalibrálták a fordulatszámokat. Mindenesetre az Asus hűtésében csalódtam, a Sapphire-ra meg volt egy konkrét tesztoldal, ahol jelezték, hogy hiába mutat picit többet a hangerő-grafikon, mint pl. az MSI-é (vagy vmelyik másik, nem emlékszem pontosan), de sokkal kellemesebb hangszínben suhogott, míg a másiknak morgó hangja volt. Pont ezt éltem meg a Giga hűtőjével is eddig, ha hangja is volt, sima szélzaj volt, nem úgy, mint az Asus 3 slotos monstrumának (az az interferáló, hullámzó hangerejű búgás kicsit az agyamra ment, hiába is volt halk).
-
Yany
addikt
Azt hiszem, én majd erre gyúrok: [Gigabyte 7870 OC], vagy esetleg a Sapphire-ra. Csendben ez a kettő jött be a legjobban már több generáció óta. Ha az Asus nem módosít a DCU2-es hűtésén, akkor kerülje el minden csendkedvelő (szvsz).
-
csucsbicep
nagyúr
PH tesz is kint van!
-
Yany
addikt
No, megjelent az anandon az igazi, boltban kapható verziók tesztje:
[Retail 7870 review @ AnandTech] -
hahakocka
őstag
Ja sajnos.
Én Sapphire-ra gondoltam, árra szintén kíváncsi lennék de mivel még 2-3 hónapot várok addigra csak lejjebb megy majd. Sapphire-ból lesz megint VaporX-es megoldás majd? Most is az van a gépemben a HD 4850-en és valami csodás halk és még nyáron se megy 65-70 fok fölé soha. S azt 31 ezerért vettem még a régi szép időkben 2009-ben.
-
xgamer.pc
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon, így még nem találkozhattatok velem. Látom, hogy több ember is izgatottan várja már az új 78-as sorozatot. Én kint élek amerikában, és én úgy hallottam, hogy itt nálunk valamelyest olcsóbb lesz a két kártya mint a 27%-os Áfás csodaországban..Ha valakinek kell valami segítség, nyugodtan írjatok. Úgy hallottam, hogy a 7850 - $280 körül, a 7870 pedig $390 körül lesz.Bízom benne, hogy befogadtok magatok közé.
Hali
-
Yany
addikt
PH cikkről nincs hír? Mikor jelenik meg?
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #143 üzenetére
Abban lehet nem csak a hűtő a hibás, bár kitudja. De ha jól tudom 7850/7870 DirectCu III. jön már, és nem is lesz annyira forrófejű...
-
csucsbicep
nagyúr
A Powercolor és a VTX szinte ugyanaz, ugye TUL. 6800-asoknál tök ugyanazt a hűtést is kapták meg, csak az egyik piros volt másik meg fekete... Amikkel vigyázni kell inkább az a GB kártyák. Én a VTX-et simán bevállalnám, mivel nem kevés elégedett tulajjal találkoztam, legalábbis a 6000-es széria esetén. Sapphire meg az egyik legjobb AMD esetén. Asus DCII hűtésről pedig olvastam hideget/meleget 7900-as topikban.
-
tajcsi
őstag
Zotac-ot. Az AMP szériás kártyáik állatok. Egy AMP szériás kártyát sem kaptam még javittatásra...asus, gigabyte volt alegtöbb, aztán msi...EVGA-t és XFX-et is szivesen elfogadnék
Stukker1987
Egyáltalán nem hülyeség a design, én is szeretem az esztétikát és sokan mások....
-
Stukker1987
senior tag
-
tajcsi
őstag
VTX nagyon kevés van referencia hűtővel. Powercolorok nagyon jó minőségű kártyákat csinálnak. Asusról nem nyilatkozok, inkább AsRock
Másik meg a gariztatás csaka bolttól függ...törvény írja elő, hogy ha xx napig nem javitják meg, akkor újat kapsz...sok híres gyártó átment tömegtermelőbe, s már rég nem hozzák azt a minőséget amit valamikor....
-
akela91
addikt
Személyes tapasztalat nincs, külföldi/magyar fórumokat böngészve az általános tapasztalat szerint minőségileg nem ér fel a nevesebb pl Sapphire, Asus kártyákkal. Több gariztatás. Gyengébb hűtés. Lehet nagy eséllyel jót fogsz ki, de ez mindenre igaz kb. Arányokat szem előtt tartva nem annyira megbízható- Ugye a PowerColor leányvállalata a VTX, azokról sem olvastam fényeset. De lehet csak a Google-t nem szponzorálják és emiatt olvastam róla rosszat.
-
deicide
veterán
válasz
csucsbicep #132 üzenetére
Bruttó 95k körül lesz a VTX3D, elérhetőség pár nap múlva.
-
hahakocka
őstag
Érdekes hogy kevesebb shader részleg van a HD 6870 hez képest a HD 7850-ben, s mégis jobb annál sokkal.
-
deicide
veterán
Van már teszt.
-
akela91
addikt
Mélyen le vagyok sújtva, még sehol semmi...
-
akela91
addikt
válasz
Stukker1987 #118 üzenetére
Az már elég, ha kirakják megrendelhetőként, csak legyen árak.
-
Stukker1987
senior tag
Lehet hogy kirakják rendelhetőként,de nem hiszem hogy rögtön hétfőn,így sztem nagy mák kell,hogy bárki kapjon kézhez jöv héten normál magyar kiskergarisat.
Érdemes itt ph-n is szétnézni,mert lehet hogy itt páran hamarabb tudnak nagykergarival keríteni.Árakban nem nagy eltérés lesz az előre beharangozott árhoz viszonyítva. Érdemes picit várni a vásárlással. A 7970 esetében is kellett egy kis idő mire "normalizálódott".
-
gyiku
nagyúr
-
akela91
addikt
Egyébként ez a holnapi rajt, ez pontosan mit jelent? Magyar üzletekbe is eljut(iPon stb) még holnap a cucc, vagy csak innentől engedi ki a gyártó a termékeket. Szóval mekkora esélye van, hogy holnaptól kint lesznek az árak Ft-ban?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
ViiiiktorOC #113 üzenetére
Előzetes Abu hsz-ek elég nagy rá az esély, hogy holnap lesz teszt. Megjelenés napján PH teszt, így szép.
tajcsi: Valószínűleg lesz, de ha nem, vissza tudod keresni régebbi tesztekből is, nem nagyon dolog.
-
tajcsi
őstag
válasz
hahakocka #110 üzenetére
Én is ezt várom nagyon. Nagyon örülnék neki, ha pl a tesztben lenne egy két gynegébb kari, pl 5870, gtx560ti 448bit, meg ehhez hasonlóak, hogy akiknek pl iyen VGAjuk van azok lássák, hogy érdemes e újítani...arról nem is szólok, mennyire örülnék ha a tesztben szerepelne egy OC eredmény is a táblázatokban
-
ViiiiktorOC
senior tag
Remélem, akkor holnap már lehet róla tesztet olvasni.
Szimpatikus ez a kártya nagyon. Már csak az a kérdés hogy a következő kártya mennyivel enne kevesebbet kicsit nagyobb teljesítménnyel.Ez a jövő titka.
-
akela91
addikt
válasz
hahakocka #110 üzenetére
Holnap jönnek ki a kártyák a boltokba, és lesz teszt is elvileg már holnap!
Mindig többet írnák rá a tápra mint amennyi szükséges. A gagyi tápok miatt van ez. Bőven elég lesz hidd el, 250W-300W-nál nem fog többet enni a Cpu+Vga kis tuning esetén sem, marad bőven tartalék is... -
hahakocka
őstag
Az jó köszi. Sajnos még nem nagyon van magyar teszt 1-2 angol cikket néztem csak. PH-n remélem lesz hamarosan 7850-7870-ről egy nagy teszt.
Várok rá remélem két hónap alatt lemegy az ára kb 5-10 ezer ft-al mert még elég drága azért a 65-70 ezres sávban. Míg 6870 most van 45-50 ezer között is sok helyen.
Mellé megy majd egy 6 magos/szálas AMD FX 6120 95 watt tdp-vel és 3.6 ghz-el amit fel lehet húzni 4.2 -re is.
Remélem a 450 wattos Chieftech régi tápom még elég lesz nekik.
Mert a HD 7850 dobozára mint láttam 500 wattosat ajánlanak.
-
akela91
addikt
válasz
hahakocka #105 üzenetére
2 hónap múlva szerintem korrigálódni fog az ára lefelé egy 10%-ot biztos(Ha nem módosulnak az árfolyamok). Itt össze tudod hasonlítani a két kártya közti különbséget: Link ~27%-al erősebb a 6780-nál a 7850 ref modell. Kis húzással 35% elérhető lesz.
___
csucsbicep: Elég kevesünknek adatik meg, hogy mielőtt VGA-t vásárol meghallgathatja azt. -
hahakocka
őstag
Üdv néktek. 2 hónap múlva szerintetek vajon melyiket éri majd meg jobban ár/teljesítményben megvenni? Egy HD 4850-est akarok leváltani HD 6870-re vagy HD 7850-re.
-
akela91
addikt
Ref modellekről egy mindenre kiterjedő teszt: [link]
-
Hanok
senior tag
válasz
csucsbicep #99 üzenetére
Én már annyira nem szeretem, ez már rendesen befűti a házikót egy pár óra alatt. Kíváncsi leszek a többire talán most már jönnek a Review-ok..Nagyon kéne valami halk és hűvös megoldás..
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #99 üzenetére
IGen 70 °C azt mondom ok, csak ugye ezt 925 MHz-n érte el, ha GHz edition-t akarunk csinálni belőle lehet emelkedni fog, de az is lehet, hogy vele együtt a venti rpm is. Valóban nem tudjuk, hogy kézzel, vagy automatán volt állítva Sapphire tesztnél...
__
szerk: Isten ments, hogy én 1175-ön járassam, csak örvendetes, hogy elbírja. 70%-on járva 1000MHz-n 70°C már ideális lenne nekem. -
törölt tag
Sziasztok!Szerintetek mennyibe fog kerülni a sapphire féle változat nekem nagyon tetszik az a kari kb. mennyibe fog kerülni forintban?
-
Hanok
senior tag
válasz
csucsbicep #93 üzenetére
Kicsit soknak tartom a saphirre hőmérsékletét, ennél jobbnak tűnik a hűtése..Kíváncsi lennék még a Giga WF-re...Bár a vas ott is karcsúnak tűnik a ventik alatt...
Szerk: akela91: olvass is ne csak a képeket nézd..
100% fan...
Bár a képen is látszik.
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #93 üzenetére
Köszi! Hasznos link
Kiragadnék egy két információt ha megengeded ami idevág a hőmérsékletekhez:LOAD TEMP értékek!
Radeon HD 7870 71°C /860MHz
Sapphire Radeon HD 7850 OC 70°C /925MHz
Asus 7850 DCII TOP OC 47°C /1050MHz
Asus 7850 DCII TOP OC 55°C /1175MHz voltage to 1.3V (up from 1.21v) /6100MHzPersze kezeljük fenntartásokkal ezeket az értékeket, de ha ezek igazak, rohanok ASUS-t venni!!!
-
csucsbicep
nagyúr
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #87 üzenetére
Azzal nem lesz gond! Haf 912+ ház, 2x 20cm + 2x 12cm venti + Noctua procihűtő ami a környékét is hűteni fogja.
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #85 üzenetére
Úgy gondoltam, ha tönkremegy a kártya ilyen okból(vagy akármilyen okból "elfüstöl"), akkor be tudják-e bizonyítani, hogy te bizony túlhúztad a kártyát. Fesz emelés felejtős, főleg olyan szinten, hogy tönkremenjen. Remélem hagytak alapfeszen bőven tartalékot...
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #83 üzenetére
Azért is pont jó lesz az 1GHz, nem szeretnék teljesen a határon lenni vele...
(Garivesztéssel jár a húzás? Igazából nem nagyon tudják bebizonyítani hogy húztam, szóval gondolom a gari marad)
-
akela91
addikt
Lesz bizony, 860 Mhz alapon, ASUS az OC változatot húzta 975-ig. És ugyebár biztos van még benne tartalék, mivel nem fogja megkockáztatni egy ilyen gyártó, hogy túlhúzzák... Egy kellemes 1000MHz magórajalre és 5000MHz mem. órajelre belövöm, aztán had szóljon.
De miért pont hétfőn jön ki, pont kedden lesz 3 nagy ZH-m :S -
tajcsi
őstag
válasz
Stukker1987 #80 üzenetére
Ahogyan a teszteket néztem lesz benne tuningpotenciál...néhány napon belül úgyis eldől
-
TTomax
félisten
Vennem kell egy ilyen kártyát,hogy kockásra offolhassam a topicot...az 580 topicban már bannolnak ennek a feléért is ami itt megy... [link] sőt lehet kettőt veszek rögtön...
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Stukker1987 #76 üzenetére
2GPU-s csúcsmegoldás még AMD oldalról sem érkezett meg.
Mindenesetre jó hír ez szerintem ettől függetlenül és a PH-s tesztből elvileg ki fog derülni az is mennyit hozott a konyhára a "csodadriver". -
tajcsi
őstag
válasz
Stukker1987 #76 üzenetére
De csak mert te is beszámoltad az über szénné húzott oc+x%-ot
-
Stukker1987
senior tag
válasz
csucsbicep #73 üzenetére
Ez mindig így van. Sőt én még abban is látok fantáziát,hogy a csúcsra érkező Nv megjelenésekor is kiadnak majd olyan drivert,ami ugyan kis mértékben,de ismét megdobja a Amd karikat...
-
tajcsi
őstag
válasz
DeckardCain #58 üzenetére
Eddig más nem szólt...
csucsbicep - nem, nem hülyeségről ment, hanem egy flame beszólásra válaszoltam érvekkel...
-
csucsbicep
nagyúr
-
D-evil
aktív tag
válasz
csucsbicep #67 üzenetére
erre akkor tudunk válaszolni,ha meglesznek az árak...amúgy tervben van/lenne...
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #69 üzenetére
Mindenképpen egyedi hűtőset szeretnék. Duplaventis Sapphire lenne az igazi.
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #67 üzenetére
Én mindenképpen, rá egy 2 héttel tervezem kb! Árazástól függően, de szerintem 7850 és kap egy OC-t ami felér egy 7870-el.
Valószínűleg Sapphire lesz, bár Asus sem kizárt.
-
csucsbicep
nagyúr
Valaki készül a forgalmazás után közvetlenül ilyen karit venni?
-
más: a TPU tesztekre annyira nem érdemes építeni, hajlamosak mindent összeirkálni. de az biztos, hogy a 7870 nincs messze az 580-tól - persze az összehasonlítás műszakilag akkor lenne fair, ha a GT110-ből is lenne 28nm-es verzió, mondjuk GTX585 néven, magasabb órajellel.
Azért ez eléggé erősen "ha" kategória, főleg IT esetén
-
ha ez a fő kérdés, akkor ez oda megy vissza, hogy melyik chip van jól pozícionálva. játékra szerintem egyértelműen a pitcairn - ebből következően a 7950 lassabb, mint kellene, és ebből következően a 7970 is.
más: a TPU tesztekre annyira nem érdemes építeni, hajlamosak mindent összeirkálni. de az biztos, hogy a 7870 nincs messze az 580-tól - persze az összehasonlítás műszakilag akkor lenne fair, ha a GT110-ből is lenne 28nm-es verzió, mondjuk GTX585 néven, magasabb órajellel.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Nem mellesleg hülyeségről megy a vita. NV majd a Keplerrel fog a HD7xxx-re válaszolni...
-
tajcsi
őstag
válasz
Előbb én is arra gondoltam, viszont magamból kiindulva nem szeretem akülső linkeket, meg szebbet is mutat így, az áttekinthetőségéről nem is beszélve.
-
tajcsi
őstag
"Hagyd, mar bele szamolta a szenne huzott uber-OC +x%-ot.
"
írtad te, ami már alapból flamelés mivel te állítottad, hogy már beleszámoltam a szénné húzott über-OC+x%-ot (már maga a kifejezés is enyhén szólva röhelyes), pedig szerintem nem vagy látnok... Erre én beteszek ide egy komoly összehasonlító tesztet, alátámasztom azt amit már előzőleg mondtam, ezzel is is alátámasztom azt amt hondtál, hogy márpedig hülyeség azt mondani, hogy OC über szénnéhúzott stb, mikot itt áll feketén fehéren...
És te erre az írod, hogy "bebofogni egy paraszt szemelyeskedest", nem értem mi a gond, nem azt mondtam, hogy te milyen vagy, hanem azt minősítettem, amit mondtál de csakis azért, mert alaptalanul mondtad, s ez jól látható.
Az már más lapra tartozik, hogy te ezt "paraszt személyeskedésnek" veszed, mert én objektívan néztem a dolgokat, viszont te már másodszor "böfögsz bele" a tényekbe amiket írtam....Olvass mielőtt beszósz valamit. Elismerés helyett ismét mindenki figyelmébe ajánlom ezeket a teszteket, megközelítőleg egyforma eredményt kaptak.
Metro 2033 teszt (hogy ne kelljen ismételten annyit irogatnom, legyen csak egy teszt), mind 1920*180 felbontáson:
Andantech
HD7870: 58,2 fps
gtx580: 65,8 fpskülönbség: 7,6fps
HEXUSnet
HD7870: 38,4 fps
gtx580: 43,4 fpskülönbség: 5fps
TPU
HD7870: 48,7 fps
gtx580: 52,3 fpskülönbség: 3,6fps
Guru3D
HD7870: 39 fps
gtx580: 43 fpskülönbség: 5fps
összes különbség: 7.6fps , 5fps, 3.6fps, 5fps - ezek az értékek persze beállításoktól és konfigtól is függnek, de nagyjábol egyezenek, megközelítik egymást, szóval az én véleményem az, hogy ennyien nem tévedhetnek...
-
csucsbicep
nagyúr
Én csak ismételni tudom magam. Árról még véglegesen fölös beszélni, mert még, úgyis változnak... Bízzunk benne, hogy a refhűtős olcsóbb verziók ára alacsony lesz.
Amúgy érdekes lesz ez a 7850 is. Több helyen 1050/1450-ig jutottak vele. Csak, hogy itt elfogyott a csúszka CCC-ben, azért lett vége a tuningnak... Persze tovább is azt állítom, hogy a tuning lutri. -
akela91
addikt
Már annyiszor átnéztem ezeket a teszteket, de újra és újra meglepődök, hogy milyen jól sikerültek ezek a kártyák. Az meg külön vicces, hogy valahol a 7850 veri a 7950-et. És ilyenkor még eszembe jut, hogy nincs is rá kiforott driver + még lehet is húzni szépen, nem fog melegedni mint az őrült ilyen kevés fogyasztás mellett. gtx580 ehhez képest vicc kategória.
-
tajcsi
őstag
Kb fél órát körmöltem, erre vmit beszart a rendszer uh előröl kezdem....most rövidebb leszek
Aliens vs. Predator
1920*1080külömbség:1,9 fps
Batman: Arkham city
1920*1080külömbség: 12,8fps
Battlefield 3
1920*1080külömbség: 3,6fps
Battleforge
1920*1080külömbség: 8fps
COD4
1920*1080külömbség: 13,8fps
Civilization 5
1920*1080külömbség: 9,5fps
Crysis
1920*1080külömbség:1fps
Crysis 2
1920*1080külömbség: 19 fps
a 7870 javára
DIRT3
1920*1080külömbség: 13fps
Dragon Age II
1920*1080külömbség: 13,1fps
Hard Reset
1920*1080külömbség: 14,6fps
Metro2033
1920*1080külömbség: 3,5fps
STALKER: COP
1920*1080külömbség: 3fps
Starcraft II
1920*1080külömbség:5,8fps
a 7870 javára
Shogun 2
1920*1080külömbség: 4,5fps
a 7870 javára
Skyrim
1920*1080külömbség: 2fps
IDLE fogyasztás
külömbség : a 7870 idle-ben 20W-al fogyaszt kevesebbet mint a gtx 580
MAX fogyasztás
külömbség : a gtx 580 182W-al fogyaszt többet mint a 7870
A külömbség néha 1FPS ami se 1%, max 12-13% egy játékot kivéve, a Hard Resetet, ott kb 20% a külömbség, viszont nem számolom bele azt az egy esetet sem amikor a 7870 19FPS-el megeszi a gtx580-at.... Magasabb felbontásban van ahol kevesebb is a külömbség. ami a tuningot illeti, nem kell szénnéhúzni, hogy jobb legyen mint a GTX580, és még úgy is kevesebbet fog fogyasztani.
Az ára már az MSI frózerhűtős modelljének is olcsóbb mint bármely gtx580 kártya ára, szóval kicsit nézz utána a dolgoknak mielőtt hülyeségeket írsz...
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #44 üzenetére
Vagy inkább a 7950 sikeredett túl gyengére
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #42 üzenetére
Igen, ezt írtam is lejjebb. 7970 megléte már fontos lehet, viszont ez már nem az az árkategória! Bár gondolom csökkenteni fogják az árat a 78xx megjelenésével valamelyest, de ez már a high-end kategóriát képviseli, míg a 7870 csak szimplán high(mid-high).
-
akela91
addikt
Szerk gomb már nincs, de akkor nézzük az új árakkal:
Én még ha egy áron lenne a 7950 és a 7870, akkor is elgondolkodnék, hogy a 7870-et vegyem az EDDIGI tesztek alapján. Nem csak a nyers teljesítmény számít, ha jól bírja az OC-t (márpedig elvileg jól bírja), illetve sokkal kevesebbet fogyaszt, sokkal halkabb, akkor szerintem nincs miről beszélni. -
-
akela91
addikt
-
Hát 100K-ért nem igen érdemes megvenni. Akkor már inkább 80K-ért használtan 580-as, vagy 120K-ért új 7950, vagy szintén 120K-ért használt 7970
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #29 üzenetére
Amit egy minimális OC-vel ki lehet küszöbölni...Nem beszélve arról, hogy a 7950 a legfeleslegesebb, legrosszabb ár/érték/teljesítmény arányú kártya lesz a piacon hétfőtől. 7850 OC meg ott van a 7870-en. Melegedni se fog annyira, ergo hangos se lesz annyira a kis tdp miatt. Best buy lesz. Csak jönne már ki...
-
gera021
aktív tag
válasz
csucsbicep #29 üzenetére
akkor egy kicsit javul driver téren és szinte ott is van, a 7950nek meg szerintem sok értelme igy nincs h ennyire megközeliti, de a késöbbi tesztek mindent meg fognak mutatni h valojában merre hány méter...
-
gera021
aktív tag
válasz
csucsbicep #27 üzenetére
talán egy pár driver javulás és még közelebb hozhatja magát...
-
ViiiiktorOC
senior tag
Elgondolkodtam én is a cserén elég erősen!
-
tajcsi
őstag
válasz
Stukker1987 #22 üzenetére
Mé lenne kva sok? Tőlem lehet alsó kategória is, veri majd a gtx 580-at vagy egálban lesz vele -/+ 5%-al, nem zabál annyit....mi a probléma? 102 ezerért már lehet venni twinfrózerosat is...szal a referencia hűtős még olcsóbb lesz...
-
Stukker1987
senior tag
Sziasztok!
A 7870-ek ára tényleg 350 euro környékére várható?
A picit kva sok nem?
Nem a teljesítményt,hanem a kategóriát nézve,hiszen ez elvileg a felső-középkategória "csak"... -
BioNiCMaN
addikt
válasz
csucsbicep #19 üzenetére
Köszi.
-
BioNiCMaN
addikt
A megjelenésük a hazai piacon mikorra várható?
Az 5850-em cserélném egy 7870-re.
-
Ha minden jól megy akkor ez az új kártyám topicja, ha sikerül majd max 80K környékén akasztani egy 7870-es ref darabot
. /Mondjuk lényegében a teljes gépcsere most érik be, augusztus óta nincsen normális asztali masinám
/
Szóval várósak az első tapasztalatok.
-
Innox
tag
Sziasztok!
Már én is vártam, hogy mikor is indul ez a topic. Én 7850-et szeretnék majd venni ha kijön. Eddig gtx 560 ti volt tervben, de ez 2 GB -os plusz 130W-os fogyasztással jön. Mindegyik gyártó így fogja kínálni a termékeket, vagy csak a referenciák rendelkeznek 2 GB memóriával. Apropó, milyen proci fogja ezeket a kártyákat kiszolgálni? Gondolom azért egy 4 magos i5 már alsó hangon szükséges lesz.
Már csak az a kérdés, hogy mikor és milyen áron fognak bekerülni a kínálatba. -
gera021
aktív tag
válasz
csucsbicep #10 üzenetére
olvasgattam olyan 10%-al veri el, asus meg gyárilag elég nagy tuningot nyomott a 7870re...
-
MarcZ
senior tag
Várjuk a fejleményeket. Valakinek tervbe van akármelyik kártya a kettő közül?
-
tajcsi
őstag
Köszönet az új topicért!
-
gera021
aktív tag
várom nagyon a megjelenését, iet akarok venni 7870, erös kártya, de számomra a fogyasztása az ami nagyon tetszik...
-
odorgg
addikt
válasz
csucsbicep #2 üzenetére
Ideje vólt, csodálkoztam is hogy még senki nem lépte meg.
Márcsak 1 jókis CF tesztre lennék kiváncsi
-
csucsbicep
nagyúr
Gondoltam még nincs külön rendes topik nekik, így csinálok.
-
csucsbicep
nagyúr
A Radeon HD 7800-as széria a GCN architektúrájú Pitcairn cGPU-ra épül, amely 212 mm²-es mérettel rendelkezik, 28nm-es gyártási technológiával készül(TSMC) és emellett ~2,8 milliárd tranzisztort tartalmaz.
A Radeon HD 7870 20 aktív CU-val rendelkezik, így 1280 db shader részelemhez 80 Gather4-kompatibilis textúrázó csatorna tartozik. Az 1GHz-es magórajelnek köszönhetően megkapta a GHz Edition jelölést hasonlóan a 7770-hez. A modell 2,56 TFLOPS-os számítási teljesítményre képes.
A Radeon HD 7850 esetén már csak 16 aktív CU-val számolhatunk, ez 1024 db shader részelemet és 64 textúrázó csatornát eredményez. A magórajele 860MHz-re csökken és számítási teljesítménye is 1,76 TFLOPS-ra minimalizálódik. Mindkét termék összesen 2GB méretű memóriával rendelkezik, amelyek GDDR5-ös szabványra épülnek és effektív 4800MHz-es órajelen dolgoznak. A 256bites memóriavezérlőnek köszönhetően 153,6GB/s-os memória sávszélességgel rendelkeznek.
Fogyasztás tekintetében gyári órajelek esetén a 7850 130W-os, a 7870 pedig 170W-os limittel rendelkezik, emiatt előbbinek elég egy 6 tűs PCI Express tápcsatlakozó, míg utóbbinak már ebből kettő szükséges.
Szolgáltatások tekintetében a Radeon HD 7800-as sorozat ugyanazt nyújtja, mint a Radeon HD 7700/7900 széria.AMD Radeon™ HD 7850
AMD Radeon™ HD 7870
Tesztek és elemzések:
GCN architektúra - PH!
A játékosok keménymagját célozza a Radeon HD 7850 és 7870
techpowerup
anadtech
guru3d
hexus
hardwaresecrets
techspotGyártók megoldásai:
Bemutatkoztak a Radeon HD 7850 és 7870 VGA-k
*** Az Sapphire nevű gyártó, 7870-es szériájának elismert, lehetséges hibája, BS, vagy Black Screen néven ismert. A hiba kisebb mértékben más gyártó termékeivel is előfordulhat, és a 7850-es szériát is érinti, de ezen gyártó, ezen termékénél a leggyakoribb. ***
[ Módosította: radi8tor ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Medence topik
- Autós topik
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Torrent meghívó kunyeráló
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Everest / AIDA64 topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmvilág
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest