Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cifu

félisten

válasz Man0gatya #67 üzenetére

@Man0gatya: Ez erősen játékfüggő is lesz, lévén a 2 CCD kihasználásához az kell, hogy 16+ szálnál is jól skálázódjon a játék. Plusz érdekes lesz látni, hogy kezdenek-e valamit a GDI-k szinkronizációs problémájával (ha a CCD0 beolvas valamit RAM-ból és a CCD1-nek is ugyanaz az adat szükséges, akkor újra ki kell olvasni azt a RAM-ból).

Én a jelen állás szerint nem hinném, hogy kiesik a topból a 7800X3D 2-3 éven belül...
    A Zen6 pedig még nagyon messze van...

@joysefke: Ha megnézed, a most-ról beszélünk, hogy milyen fejlesztési utat lenne érdemes követni. Xaels ideiglenesen venne egy Ryzen 7600X-et, majd utána váltana, ha kijön a Zen5.
    Én erre írtam, hogy ez így számomra illogikus fejlesztés. Amíg a 9800X3D nem jön ki, a potenciális 9700X nem valószínű, hogy érdemben előrelépés a 7800X3D-vel szemben.
    Az az érv, hogy "minden másban lényegesen gyorsabb" pedig azért mókás, mert miben másban?
    Van itthon egymás "mellett" egy 7700X és egy 8500G, utóbbiban 6 mag van, abból 4 Zen4c, és mindegyiknek sokkal alacsonyabb a boost limitje, mint a 7700X-nél. A "minden más" hétköznapi felhasználásban (böngészés, excel, fájlkezelés, stb.) egyáltalán nem észre vehető. A 7800X3D pedig a 8500G-hez képest erőmű.

Hogy a Cinebench vagy CPU-Z pontszám magasabb, az meg valójában csak a répa méregetésre jó, zéró haszna van belőle egy átlag felhasználónak.

Privát vélemény, de aki meg munkára keres erős procit, ahol a sok szál kihasználható (videószerkesztés és hasonlók), annak meg akkor a Threadripper felé kellene vennie az irányt...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák