Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Videós, mozgóképes topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Custom vizes 5600x OC :
[Ryzen 5 5600X 4.85ghz OC Water Cooled and Memory Tweaking 3800C12] -
MPowerPH
félisten
5600X valakinek?
[link]
-
Omli85
őstag
-
Motyi
senior tag
Nézőpont kérdése. A 3600-3700-3800(X) -hez képest mondhatjuk, hogy javult az 5600X - 5800X, de igazából Zen 2 1 CCX = Zen 3 1 CCX latency szempontból. A 3900X - 3950X viszont = az 5900X - 5950X-el, szóval itt meg nézőponttól függetlenül változatlan maradt a késleltetés. De iagzából tök mindegy, mert a gyakorlatban mindent verő CPU-k lesznek ezek az 5xxx-ek. Tőlem lehet a késleltetés 500ns is, ha ezt a teljesítményt kapjuk
-
Motyi
senior tag
válasz
MPowerPH #810 üzenetére
A latency pontosan annyi mint a 3xxx szériánál. Csak míg ott egyedül a 3300x tud 55-56 ns-ra lemenni (extrém időzítéssel még 54 alá is), mivel csak 1 aktív fullos, 4 magos CCX-et használ. Ezt tudja majd az 5600X-5800X is, mert ezek is 1 CCX-re épülnek. Az 5900X-5950X ugyan úgy 65-70ns között lesz, memória sebesség, időzítés és IF függvényében. Szóval semmi szép nincs ebben (bár ettől még b@szó teljesítményű CPU lesz).
-
Devid_81
félisten
válasz
AsakuraDave #835 üzenetére
Sztem igen, varni kell.
De mar csak 2 nap -
AsakuraDave
őstag
Mikor várható független tesztek? Várni kell egészen megjelenésig?
-
Omli85
őstag
"Early information on Ryzen 5000 FCLK overclocking // Jumper118's Ryzen 5 5600X."
https://www.youtube.com/watch?v=BH0ATuUwNRo&ab_channel=ActuallyHardcoreOverclocking
Vannak benne finomságoksry ha volt már.
-
MPowerPH
félisten
Igen, ez kaphato, es ez nem az uj szeria, es csak single rank, ami nem a legjobb Ryzenhez.
Az uj szeria 3600 C14, es nem 8GB -s modulok, hanem 16GB-s dual rank, ami dupla elony. 4000 -et valszeg lazan tudnak majd azok is C15 -el, leven a nalam levo modulok is tudjak a 4000 -et annyival, pedig ez csak a 3200C14 -es par. Bar eselyes, hogy a 4000C14 is meglesz veluk, csak ezzel a procival nem allok neki szorakozni vele.
-
MPowerPH
félisten
3600 C14 volt az a kit, en ugy emlekszem.
-
Frozen
addikt
Ez az info honnan van? Mert nemrég a g.skill jelentette be hogy 4000 res cl15 öt ad ki 16gb os kitben és zen3 alá szánják úgy néz ki mivel kb pár hete olvastam róla előszőr azóta piacra még nem nagyon került. Itt egy kép miszerint a 4000 is jó hozzá én azért kiváncsi lennék vajon felette is kezelni tudja e egy minöségibb darabot?
-
MPowerPH
félisten
A Zen 3 -ra gondoltam, ott a 8 mag mar egy CCX -en belul lesz. Magyaran ha van belole 2db, akkor sem kell feltetlen egy alkalmazashoz mindegyik CCX -et hasznalni, hanem meg lehet osztani, hogy a BFV mondjuk megy az 1 -esen, a 2 -esen meg a Win folyamatok, meg mondjuk a live stream, csak irtam valamit.
Nekem ez igy tunne logikusnak, es a leggyorsabbnak, mert a folyamatok teljesen ellennenek kulonitve egymastol.
-
Chaser
legenda
válasz
MPowerPH #821 üzenetére
ez nem a win sara
egyszerűen hiába van 8 magod, ha azok két külön tokban vannak, amiket még össze is kell kapcsolni
ha belegondolsz pl videóvágásnál ez nem gond, ott az l3, ram
de játéknál real time kell virítani, nem az az érdekes hogy összességébe mikor készül el a munka, hanem hogy minden pillanatban maxon menjen az a munka, sztem ez bukik el a több ccx-nél játéknál
ott az ac od. amit már kismilliószor mondtam
1600af-fel 4g-n játszhatatlanul "szaggat", de 4g-s 3600-nál már táltos, ami max 4400mhz körüli értéket jelentene 2600-nál, és nyilván nem az indokolja meg
de érdekes, smt-vel még hitványabb eredmények vannak 1600af-nél, a 3600 smt nélkül is jobbat produkál
ott valamit nagyon meghackeltek a ccx-ek közt, sokan nem értették - én sem -, mért annyival drágább a 3600, de az smt is sokkal hatékonybban működik már, nem utánfutó mint sokszor 2xxx-nél
ezért gondolom hogy most beéri intelt az 5xxx, pontosabban ráver, kérdés hogy mennyit
lisa ha leadershipnek' mondta és gamingnek, akkor megcirógatták ők az azokat a részeket amik eddig még visszafogták a 3xxx-etszerk:
nyilván nem olyan tesztet kell keresni, ahol a 4 mag már eleve kevés
ez meg hogy beírkál számokat valós játék alatti grafikonok vagy értékek nélkül az nem teszt
kevés tesztre lehet alapozni, sztem ez pont nem az -
MPowerPH
félisten
Szvsz holnap kiderul. De 8 magot tartalmazo CCX -ekkel szerintem mar nem problema az sem, ha 2db van beloluk. Nem tudom elhinni, hogy ezt a Win nem kezeli le rendesen, tehat gamingre hasznal 1db CCX -et, a tobbi folyamat meg megy a 2. -on. Nekem igy lenne a logikus, es az idealis.
Ez pl. kamu lenne? Itt a 4 magos nagyon csunyan ki van pics@zva.
Itt van par jatek, ahol a 4 magos elorebb vegez.
Az biztos latszik, hogy a 4 mag mar most sem eleg, es a jovoben ez a kulonbseg meg nagyobb lehet.
-
sittes79
addikt
válasz
enginev3.0 #806 üzenetére
Amúgy semmi gond nincs, sőt legjobb ár/érték arányú cpu a piacon, de kiváncsi vagyok az új procikra!
-
Chaser
legenda
válasz
MPowerPH #818 üzenetére
valószínűleg eddig ezért is vert rá amd-re, ott nincs ccx, nincs "felesleges" kommunikáció a magok közt, ipc-ben már jóval erősebb egy 3xxx mint az intelek, órajelben meg oké, elmarad 5ghz-es inteltől, de az ipc pótolja
viszont mégis jobb az intel, én csak erre tudok gondolni, hogy ez miatt -
Chaser
legenda
válasz
MPowerPH #812 üzenetére
de, játék alatt "baj" volt, ezért vérzett el nagyon a 2xxx a 3xxx mellett, 12% ipc upgrade van köztük, de az emelt órajel és az ipc az magában kevés volt ahhoz, hogy annyira meglóduljon az fps, l3-at szépen megnövelték, és valamivel még gyorsították a kommunikációt a ccx-ek közt
épp tegnap volt példa, 3300x jobbat teljesít egy tagnál mint a 3600 vmelyik játéknál - nyilván olyan játék, ami egyébként nem használna 6 magot, de a 2 ccx miatt lassabb game alatt a 3600 -
de lassan úgyis valós tesztek, oszt' kiderül ténylegesen -
DeathAdder
veterán
válasz
sittes79 #805 üzenetére
Én is talán ez a 2 között vacilálok játékra, másra nem használom a gépet ami cpu igényes úgyhogy kizárt hogy a 300+ ezres 5950x-et vegyem. 5900x még játszhat, de szerintem játékban az sem ad majd többletet, akkor meg nekem felesleges. Persze jó lenne ezt látni is teszteken...
sutyi^ - kétségtelen, hogy ezt fogom csinálni
-
sutyi^
senior tag
válasz
DeathAdder #797 üzenetére
Előbb megrendeled, aztán olvasol és ha nem kell akkor lemondod. 200IQ.
Különvélemény: Én rendeltem magamnak egy büdös talpú 3600-ast az 1600AE helyére, közel kétszer annyiért kell a bánatnak az 5600X.
-
Chaser
legenda
válasz
abridabri #808 üzenetére
azt meg kellene érteni, hogy az órajel magában csak egy tényező
másik tényező az ipc
és jelen esetben az, hogy nem 2 ccx-ből épül fel az 5600x, hanem egyből, a 3600 pedig kettőből
egy 2ghz-es cpu is lazán sz@rrá verheti az 5600x-et...ha lenne olyan cpu ami ipc-ben annyival erősebb
ha csak 10%-ot gyorsult ipc-ben az 5xxx, akkor is egy 4ghz-es 5600x szintjét egy 4,4ghz-es 3600 tudná hozni, ebből ki tudod számolni, mennyivel gyorsabb egy 4600-4700mhz-es 5600x egy 4300-as 3600-hoz képest, és még mindig ott az egy ccx-es felépítés, ami a 3600-nál kettő -
válasz
sittes79 #805 üzenetére
6/12 rol 6/12 re valtani szerintem nincs ertelme ,meg ha par 100mhzel tobbet is tudna az 5600. 1ev mulva mar ugyis keves lesz a 12 szal.
Engem mar 3eve husegesen szolgal a 8700k , ha most valtok akkor min 3evig nem tervezek cseret .Igy a 8/16 is kerdeses , biztosra megyek inkabb es 12/24 lesz. -
PuMbA
titán
válasz
MPowerPH #798 üzenetére
[link] Minimálisan gyorsabb a 8 mag a 6 magnál RTX2080TI-vel - természetesen csak azonos CPU architektúráról van értelme beszélni
Még a részletes frametime grafikonokon sem látszik semmi. Ha odaültetnének egy gép elé, amit nem ismersz, akkor nem tudnád megmondani, hogy melyik van a gépben.
-
Chaser
legenda
válasz
MPowerPH #798 üzenetére
persze, mert mindkettő ccx-es, game alatt meg nagyobb órajelet tol a 3900x, szóval ez egyáltalán nem mérvadó 5600x-5900x viszonyára, nyilván minden több szálas melóban gyorsabb lesz utóbbi, de játék alatt nem feltétlen
Dusee
ez jelenlegi ft mellett sztem korrekt, ha 370-es eur-ral számolom az msrp-t, 110 kereken az 5600x, ha kis árfolyam ingadozást is belekalkulának ott a 116e
azt mondjuk még mindig nem értem, hogy az msrp hol nettó, hol bruttó, ez így bruttóval "értelmezhető" csak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest