Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zanik
addikt
Neked is és Locutus-nak is köszi a segítséget.
Teljesen jó és jogos észrevételeitek vannak, de nálam nem opció az ATX.
Még várok egy kicsit, és közben gondolkodom, hogy mi legyen a megoldás.
És hátha előrukkol valaki addig is egy X570-es mATX/ITX lappal.@sati: szép a kuckód, én ennél azért kicsit nagyobb házban képzelem el az enyém, de lehet megkereslek privi-ben.
[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
válasz Locutus #6150 üzenetére
Inkább kötök kompromisszumot hangban mint méretben.
Tudom, hogy nincs tökéletes lap (egyelőre), de akkor mégis mit csináljak? Várjak, hátha a B550-ös lapok között majd lesz normális mATX vagy ITX?Amiket még néztem:
https://www.asrock.com/mb/AMD/X570%20Phantom%20Gaming-ITXTB3/index.asp#Specification
https://www.asrock.com/mb/AMD/B450M%20Steel%20Legend/index.asp#SpecificationA Phantom-nál ugye az aktív hűtés a "szopó", a Steel Series-nél meg az 6 Power Phase tűnik kevésnek.
Egyelőre még mindig a Asus tűnik a legjobb választásnak.Vagy pedig várok.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
válasz Locutus #6140 üzenetére
Az lehet, hogy nincs tökéletes lap, de én tudok és hajlandó vagyok kompromisszumokat kötni, ha kell.
Hangban pl. egyből, mert nem érdekel az alaplapi, hisz külső hangkártyát használok.
Kimeneteknél sincs szükségesem semmi extrára (még usb type-C se kell!).
Mindössze egy dedikált videókártya kerülne a konfigba, esetleg később egy m2-es SSD.
Valószínű a wifi-t is valami usb-s megoldással oldanám meg (kivéve persze ha van az alaplapon).Szóval szerintem nincsenek nagy igényeim, csak hogy a ne legyen a BIOS-szal probléma, egy 3200MHz-es 2x8GB-os RAM-ot azért elbírjon, és persze ne legyen szar a VRM.
Ezt figyelembe véve sem találni megfelelő lapot?
A linkelt ASUS-nál pl. te mibe kötnél bele?Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
Sziasztok!
Új konfigot raknék össze és Ryzen 7 3700X a kiszemelt processzor.
A gondom az, hogy egyelőre fogalmam sincs milyen alaplapot tegyek alá!Fontos leszögeznem hogy nem tervezek semmiféle tuningot (max. ha a legmagasabb memóriasebességhez kell az OC). A másik limitáció hogy mindenképp mATX-es házba kerülne a konfig, ezért csak mATX és ITX-es alaplap jöhet szóba.
A kérdésem az lenne, hogy mi a helyzet a 400-as alaplapokkal? Vannak már hozzájuk normális BIOS-ok? Kaphatóak már eleve így érkező lapok, vagy még a régiek vannak forgalomban és kérni kell hogy a viszonteladó frissítse nekem?
Ha sok a gond még a 400-asokkal, akkor mondjuk a B550-es lapok mikor várhatóak?
Nézegettem az X570-eseket is, de nem találtam olyan lapot ami szimpatikus lenne.Egyelőre az Asus ROG Strix B450-I a legszimpatikusabb lap, de bizonytalan vagyok hogy elég-e a 3700X alá, illetve hogy nem lesznek a gondok vele a B450-es chipset miatt:
https://www.asus.com/us/Motherboards/ROG-STRIX-B450-I-GAMING/Bármiféle tanácsot, javaslatot szívesen fogadok.
Köszi előre is a segítséget!Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest