Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
heavygrip
senior tag
válasz
Enigma1945 #28577 üzenetére
Ezért jó egy dual biosos alaplap, csak hát ugye az már ritka. Engem 2x is kihúzott a bajból a giga ax370. Érdekes mert rendeltetés szerűen zajlott minden és ami meglepő hogy utánna rögtön sikerült a frissítés, tehát nem tudni mi volt a baja. A lényeg hogy azóta is megy.
Nem is adom el a 2600ast, bármi van, azzal újra tudom rántani a BIOS -t ha behalna megint egy frissítés során. -
heavygrip
senior tag
válasz
Csupingo #28475 üzenetére
Amikor elérte a 70 fokot akkor a CPU z stressz tesztet nyomtam 10-15 percig.
A Cinebench többszálas tesztje alatt felment 80 ra.
Amikor csak egy magot tesztelt be ált 50 re. Gondolom egy olyan játék esetében ahol nem terhelődik minden mag extrémen ott se lesz 50 nél több. -
heavygrip
senior tag
-
heavygrip
senior tag
válasz
korren #28469 üzenetére
Ez nooooormális Maaargit?
Igen, minden Ryzen ilyen, ha megnézed egér mozgatására is képes ilyen agresszívan reagálni. Normális működés.
Más.
Össze raktam egy gépet, pontosabban a régi alkatrészekből csak egy alaplapot vettem hozzá, illetve egy Kingston SSD t.
Ryzen 5 2600 - Amd Spire réz mag hűtővel
Giga B450m K
2x8 GB Kingston
Fsp 550 hexa bronz
Rx580Tudom,a lap eléggé csirke, de nem is terveztem vele nagyon játszani, max ilyen régiekkel.
Elég jó eredményeket kaptam CPU Z-ben.
[kép]
Kíváncsi lettem volna milyen pbo val,de nem vagyok benne biztos, hogy ennél be lehet e kapcsolni,vagy azt csak a 2700x támogatja?A hőfokok jók, bár a vrm 70 fokra beállt, ez még így tűrhető? [kép]
-
heavygrip
senior tag
válasz
ggbuffon1897 #19116 üzenetére
Szia,nekem sosem járt még 60 fok felett a proci, igaz most egy spire van rajta,de a stealth hűtővel is 67 fok volt a plafon.
Nekem is mx4 paszta van, szóval mókolás nélkül szerintem sok az a hőfok. Főleg hogy sokkal komolyabb a hűtőd. -
heavygrip
senior tag
válasz
Feriboy2 #19081 üzenetére
Értem,majd megnézem, nem vagyok gépközelben.
Annyi még az észre vétel,hogy játékban (FC 5) meg tök normál értékek vannak: CPU 50 fok,illetve folyamatosan 1,18-1,2 feszt kap.
Aztán kipróbáltam egy másik egérrel és ott kevesebb feszt kap,meg nem emeli annyira fel az MHz-t,( idle- ben néztem másik egérrel) -
heavygrip
senior tag
Sziasztok,valaki tudna abban segíteni,hogy egér mozgatása közben miért megy fel a processzor feszültség? Alapból 0.7-0.8 között van,de amikor mozgatom felugrik 1.2-1.3 ra, és ezzel egyidőben nő a hőfok is ugyebár.
Ma lettem figyelmes a jelenségre, gondolom nem normális dolog, azért is kérdezek rá. Hwinfo val néztem különben.
Előre is köszönöm. -
heavygrip
senior tag
válasz
nyul105 #15332 üzenetére
Szerintem azok az eltérések rendben vannak, attól függ milyen terhelést kap a proci,úgy változik az MHz illetve a vcore.
Én csak azt nem értem, mért feszeli ennyire túl magát?
Nálam ugye a vcore értékek max 1,30-1,33 között változik.
Másnál 1.24-1,25. Sőt olyat is láttam ahol csak 1,55 volt 3895 MHz nél....
Természetesen rendben van a hőfok,mert ibt alatt a mai napig 62 fok, játék alatt meg 55-57.
Táp,lap hiba? Vagy egyszerűen ez ilyen és haggyam mert nem vészes? -
heavygrip
senior tag
válasz
SECTORnooB #14703 üzenetére
Szia, tudnál egy pontos linket dobni,hogy honnan töltsem le az IBT-t?
Köszönöm. -
heavygrip
senior tag
válasz
SECTORnooB #14703 üzenetére
Rendben,ezt fogom tenni. már csak egy jó paszta kell
-
heavygrip
senior tag
válasz
gyantaszuz #14697 üzenetére
-
heavygrip
senior tag
Köszönöm a válaszokat.
Enemy : szépnek szép, jónak majd meglátjuk, okos nem kell
Gyantaszuz : akkor inkább leszedem a pasztát...
előző gépnél úgy jártam,hogy procival együtt jött ki a hűtő, és gyári paszta volt rajta,alig bírtam leszedni, tényleg olyan mint a ragasztó,de nem sérült semmi, azután kb 1 év múlva tanulva az esetből 2-3 óra játék előtte és lejött szépen. -
heavygrip
senior tag
Sziasztok, a héten jött meg az AMD max Wraith LED hűtő.
Az lenne a kérdésem,hogy a ryzen master tudja kezelni a venti fordulat szabályzást vagy van külön progi rá.Illetve a gyári paszta mennyire jó? Hagyhatom rajta a hűtőn ?
Előre is köszönöm, azért ide írok,mert olvastam korábban hogy valakinek prism van és van e tapasztalata róla.
Illetve reménykedem hogy itt nem köveznek meg azért mert nem bequite,cooler master és ahhoz hasonló hűtőt vettem -
heavygrip
senior tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni.
Új a gép,lent látható. Az mért van,hogy CPU-z ben az nb frekvencia csak 1467 MHz? CPU terhelésnél sem változik.
A biosban xmp profil 2 van 2933 MHz, akkor mi lehet a gond? Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A zászlóshajó élmény újradefiniálását ígéri az Infinix Note 50 Pro+ 5G
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Építő/felújító topik
- Trollok komolyan
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Mini-ITX
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 13500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- Intel Core i5 14600KF - 14mag/20szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest