Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Korrekt táblagépet dobott össze a Motorola
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
korren
aktív tag
Egyszer - még egy 1800X-re - kentem TG Kyronaut-ot, de többet nem veszek. Drága, mint a csiríz, kenni alig lehet, mindezt ~2°C miatt. Ráadásul elvileg hamarabb is kell újra kenni mint más pasztát. Én az ArcticCooling MX4-re esküszöm. Megfizethető, erős közép mezőny, ár - érték bajnok.
De lustaságból kentem már a Bq! Dark Rock Pro 4-hez adott pasztát is, bár a 8700k taknyának úgyis mindegy volt... Na de a héten megkapja a magáét az a takony! -
Bishi
tag
Köszönöm a segítség felajánlást!
Sajnos még azt sem tudom mi a jobb. Ramot venni és működtetni a gyári órajelen gond nélkül, vagy belepiszkálni és úgy hozni működésbe.
10 éve belefutottam ebbe. I5-750. 1. generációs volt. Ram kompatibilitási problémák tömkelege. A ram piszkálás olyan csak félig jó a ramom érzetet okozott. Hülyeség lenne ez a hozzáállás?
Ott a ram csere megoldotta a kérdést, sokat szívtam. A 3. volt jó.Sajnos a Ryzenek esetében - és már a ramok terén is sokat felejtettem, mi a gyorsabb, jobb, stb. - annyira nem vagyok jól informált. Pénteken vettem a ramot, nehogy kicsússzak abból az időből, amikor még könnyű cseréltetni. Viszont úgy tűnik nem is tudom milyen ram a legjobb a ryzenekhez, főleg úgy, hogy a jövőben nyitva szeretném hagyni a lehetőségét egy cpu fejlesztésnek.
Végülis ami a legfontosabb, hogy stabilan és gyorsan menjen a cpu, és a skálázódása is megmaradjon. Azaz a fogyasztás legyen kevés, ha alig van terhelve, de nyugodtan kapcsoljon feljebb, ha kell.
1. Mivel érdemes tesztelni a stabilitást? Szerencsére jó helyen vagyok, sok tapasztalt ember van itt.
2. Azt látom, hogy Cinebench 15, ill. Super Pi amit talán sebesség tesztre jó használni. -
Albigator
őstag
Nem is írtam h rossz, csak h normálisan nem lehet tuningolni. A normális alatt pl azt értem, h mindent paramétert úgy ahogy szeretnék meg tudjak adni. A RAM-oknál is.
Az összefoglaló alapján az ajánlott MSI B450 Tomahawk-ot is fikázta itt vki elég rendesen.1.37-es max feszekkel, sőt tegnap először nagyobb offsettel is próbálkoztam +0.175V, ami 1.38V mas feszeket jelentett csak akkor már 78.1 max és 69.7-es átlag tempem volt IBT Very High-nél, ekkor léptem vissza 2 lépcsőt ami szintén még lefutott IBT Very High alatt 10 kört de Max alatt már nem. A hőfok sem volt számomra elfogadható itt se.
Írtam is, h a hűtésem és a házam se a legjobb de más is idáig jutott mint én ezért inkább nem is próbálkozok feljebb. -
Albigator
őstag
Igaz, X-es procit nem nagyon érdemes tunkolni főleg nem 450-es lappal...
(#4544) Feriboy2
Ezt már olvastam és ha jól tudom a 2600Xes procik válogatott 2600-asok, nem?
Csak az a durva, hogy kb 15 ezer Ft difi van a 2 példány között és némelyik jobb/több szilíciummal ellátott kocka ott van mint az Xes nagy tesója... Persze 1 magon elmarad tőle. De ez kicsit fura nekem.Nem adtam neki több feszt, offsetet így se voltam már hő szempontjából kellemes tartományban. 1.37V körül kaptak már feszt a magok egyébként.
-
Albigator
őstag
Na meg volt. Beállítottam -0.02500 V offsetet.
Első win-be jelentkezés után pár másodperc után megfagyott, a hangfalrendszerem meg sípolós hangot adott.
Gép reset, egyből állítottam vissza a VDDCR CPU Voltage Offset módot Autora...LLC-hez pedig tuti nem nyúltam azt se tudom hol található a BIOS-omban.
Amúgy PBO nélkül is elég nagyok a feszek: 1.5 - 1.51 V is előfordul. De PBO-val az 1.53 V simán meg van....
-
kago akira
tag
mAtx volt? Mert annál nincs felül semmilyen borda. A másik hogy nem véletlen nincs ekkora méretben 470es lap. Egyszerűen ahhoz hogy normál torony hütő beférjen a socketet felfele el kellett tolniuk igy a vrm-nek joval kevesebb hely jutott. A másik hogy lehet hogy most elmegy de 1-2 év után bedöglik mert kiszárad minden akkor nem fog örülni a tulaj
-
-
Atla
senior tag
-
micafighter
nagyúr
Ha fix orajelet akarsz, akkor az MSI lapjaival jobban jársz, azok a legjobbak erre a célra és elég jó a VRMjük is, plusz tudnak LLCt. Ha fix OCt akarsz akkor az X470 chip nem sok pluszt ad, a 450nél PBOval meg a StoreMIvel tud többet az x470. De azt jó tudni hogy MSI lapnál az idle fogyasztás is magas lesz fix OC mellett.
A kinézett giga lap viszont a legjobb választás PBO-ra abban az árban, ha esetleg azzal akarnal tuningolni. Vrmben elég gyenge a lap, főleg az msihez képest, de összességében PBOra igy is a giga a legjobb.
Én mivel nem akarok magas idle fogyasztást (nem csak játékra lesz a gép) igy PBO-val tervezek tuningolni, ezért x470 lapot fogok venni, de ar/érték arányban valószínűleg nem fogja megérni azt a pluszt játékokban, ahogy egy forumtarsunk is felhívta már itt rá a figyelmem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
4.0GHz valószínűleg menni fog gond nélkül, az felett már kellhet jelentősebb feszkó emelés is, attól függően, hogy mennyire vagy szerencsés.
Hasonló cipőben jártam, csak nekem húzott FX-em volt jó lapban, onnan váltottam 2600-ra, amit 4.0GHz-en használok. Csináltam méréseket meg mindent: [link]
A véleményem az, hogy ha elég a 6/12 felépítés, akkor egy 2600 / 2600X + jobb B350 / B450 lap párossal nem kevés pénzt spórolsz meg, amiből mondjuk combos vga-t vehetsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Már 25 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés.Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest