- TCL LCD és LED TV-k
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gee_-
tag
Egy r9 390 kártyát kihajt egy fx8350 ?
-
-
Gee_-
tag
Most átvariáltam egy picit mert találtam itthon egy 80mm ventilátort.
Most a felső-hátsó ventilátor ami kifelé fújja a levegőt az egy 80mm venti
és ami ott volt régebben 120mm ventilátort beraktam a gép aljába ami befelé fújja a hideg levegőt.
Nemsokára kipróbálom hogy így hogy melegszik a gép.A sys_fan és a pwr_fan között mi a különbség, melyik ventilátort kéne melyikbe dugni az alaplapon?
-
Gee_-
tag
válasz
robertosz91 #34961 üzenetére
A házamba még 2 ventilátort tudok rakni egyet oldalra hogy fújja befelé a levegő egyet alulra ahol ugyan úgy befelé fújja. Most a ház elejében van egy aki fújja befelé a levegőt és a ház hátuljában ahol kifelé visszi a levegő. Úgy vettem észre ott a legmelegebb a gépház ahol hátul az a venti van ami kifelé fújja a levegőt. Mitol lehet hogy ott ragad meg a meleg levegő csak?
A hazám egy collermaster k380Az oc gurut használom a ventilátor beállításához ott elég egyszerűen betudom állítani hogy hány foknál hány % menjen a ventilátor. A msi programja mivel jobb?
-
Gee_-
tag
Mivel tudnám jobban hűteni a videó kártyám mert nagyon zavaró hogy ennyire felmelegszik 80fokokra is akár. Hosszú távon nem teszi tönkre a kártyát ez a hő fok? Gigabyte R9 390 GV-R939G1
-
Gee_-
tag
Az fps limiter jobban bejött mint a vsync de köszönöm a válaszokat nagyon jó kis kártyának tűnik gyönyörű a képe a játékoknak elsem hiszem olyan szép az meg csak a rá adás hogy akár milyen szép 100+ fps simán hoz a kártya gond nélkül. Picit a melegedese zavar még nem szoktam meg hogy 70-80fokos lehet a kártya. A ventilátor beállításait módosítodtam mert zavart hogy néha nem ment a ventilátor és nem voltam biztos benne hogy az automata szabályzó jól működik. Most már csak még több játékot szeretnék kipróbálni aminek szép a grafikája csak még nem találtam jókat ami tetszik.
-
Gee_-
tag
Hol tudom beállítani hogy mennyi legyen a max fpsem?
Vagy ezt külön programmal kéne szabályoznom ? -
Gee_-
tag
Kipróbáltam és úgy néz ki idáig szerencsére hogy nem kapcsol ki a gép játék közben és 70-80 fok körül mozog a hőmérséklet.
Lenne még egy olyan kérdésem hogy hol lehet beállítani a radeon beállításokba hogy játék közben mi legyen az fps limit, nincsen szükségem 60-80 fps nél többre.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítségét ha valaki tudja milyen tápot érdemes vennem azt szívesen meghallgatom mert ez csak ideglenes megoldás lesz számomra ez a csere táp.
-
Gee_-
tag
válasz
Malibutomi #34934 üzenetére
Megnéztem két külön ágon van egy 6 és egy 8pines pce csatlakozó.
Akkor az 550 táp jobban bírhatja mint a mostani?
-
Gee_-
tag
válasz
Malibutomi #34932 üzenetére
Ez a táp segíthet a dolgon érdemes megpróbálnom, vagy 550 már nagyon kevés? Chieftec GPS-550A
Ezen ha minden igaz 2 darab PCE van.
-
Gee_-
tag
válasz
Malibutomi #34930 üzenetére
Ez az egy ág van sajnos ilyen molexes csatlakozóval. Mit tudnák tenni ideglenesen hogy tudjam használni? valahogy lejjebb tudom venni a teljesítményt hogy ne vágja le ?
Vagy még van itthon egy Chieftec GPS-550A tápom ha minden igaz ehez nem kell ez a molexes átalakító sem, érdemes kicserélni megoldja a problémám? -
Gee_-
tag
Kipróbáltam még egyszer a videokártya 70 fokos volt és kikapcsolt a gép magától.
Csináltam egy képet a tápról mert én annyira nem értek hozzá.
Az baj ha egy érpáron van a 2 molexbe bedugva az az átalakító, vagy két külön érpáron legyen?
Itt a tápról a kép -
-
Gee_-
tag
Sikerült megvennem az átalakítót.
Most a problémám az lenne hogy elindítok egy játékot és 10p belül kikapcsol a gép, gondolom azért mert túlmelegszik a videokártya az aida az 80 fokot ír ki. Mivel tudnám orvosolni ezt a problémát van valami speciális szoftver ami a hűtését segíti vagy valami? -
Gee_-
tag
válasz
Tomdriver #34904 üzenetére
Most megyek az üzletbe ahol vettem megkérdezem mit ajánlanak.
Ha gyári beállítássokal használom a kártyát akkor is melegedhet? Mekkora hő fok az ami még nem baj a kártyának?
Sose volt még ilyen erős videókártyám lehet hülye kérdés de ugye a kártyán van 8+6pin táp csatlakozás szükséges mind a kettő beledugni vagy csak elég a 8pinbe a táp?
-
Gee_-
tag
Hát most mit mondjak? Én is drágának tartom de nem tudok mit csinálni azt hittem hogy egy 100k-s videókártyához adnak megfelelő átalakított de nem most meg itthon ülök gép nélkül mert nem tudom a monitoromhoz hozzá kötni. Valami megoldás kell. De ha ez megoldás akkor megveszem csak menjen rendesen. Köszönöm a segítséget remélem tényleg ilyen átalakító kell nekem.
Egyebkent jó ez a videókártya amitt vettem? Vagy számítsak még meglepetésre?
-
Gee_-
tag
Sziasztok az a problémám hogy vettem ma egy Gigabyte R9 390 GV-R939G1 GAMING-8GD videokártyát de viszont nem tudom a monitoromhoz csatlakoztatni mert azon csak vga bemenet van.
Milyen átalakítót vegyek hozzá hogy tudjam használni? Egy HDMI-A Male --> VGA Female átalakító megfelelő lenne számomra vagy mit csináljak most hogy használni tudjam?Előre is köszönöm a válaszotokat.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest