-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
Mai nappal cseréltem egy Sapphire Pulse 9070XT-re, így a Vega56-om élvezi a megérdemelt szabadságát
Azt hiszem mondhatom hogy remek kártya, már hét éve használom, 2018-ban vettem, amivel akartam, tudtam játszani, nem volt gondom vele.
-
Cyberboy42
senior tag
Na, megkaptuk mi is a driver frissítést, fel is raktam a 25.3.1 -es drivert.
Érdekesség hogy ha az AMD oldalán rákeresünk a Vega vagy RX 400/500 -as driverekre, akkor nem teszi oda ezt a verziót (ezt gondolom később javítják), viszont a magából a driverből ha rákeresünk a frissítésre akkor feldobja ,és probléma nélkül fel is telepíti. Van benne egy smart technology fül aminél persze itt majdnem minden szürke, mert ugye "unsupported hardver" ugyanakkor a telemetriánál megjelent egy csomó más minden érték, ami megfigyelhehtő.
Ez a driver főleg azok várhatták nagyon akik mondjuk Warzoneozni igyekeznek ezeken a vasakon, ugyanis az előző driverben még nem volt benne a legújabb profil, itt most már benne vanugyan úgy ahogy elág sok más játék profilja ami mostanáig megjelent, vagy meg fog jelenni
Neki is rugaszkodok tesztelgetni
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
MILON12 #12931 üzenetére
Nagyon úgy tűnik hogy elhalálozott. Megesik az ilyesmi, elég régen itt vannak már ezek a kártyák.
tápcsatlakozókat gondolom ellenőrizted, ha van bios kapcsolója megpróbálhatod átpöccinteni. esetleg tedd átt a monitor kábelt az alaplapi kimenetre, és ha betölt a windows nézd meg gpu-z vel hogy felismeri-e. Megpróbálhatod egy másik pci-e slotba is bekötni, hátha azzal van a gond. nagyjából ennyi.
Kiváló ügynök volt. -
MILON12
tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni hátha volt már másnak is ilyen hibája. Egy gigabyte rx vega 64 LC játék közben eldobta a képet és azóta se ad jelenleg, gép indításnál csak egyszer felvillan 1db piros indikátor LED és ki is alszik.gép betölt de kép nincs
-
Azt hiszem kissé túlhajtottam. Vega64 bios. Custom driver max power..
500w-os táp van szóval hatásfokkal számolva ez bizony 100%
1700/1000 órajeleken. Ez már bőven gtx1080 szint felett van de ennyit azért nem ér meg. -
-
varmi2
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #12927 üzenetére
A vga56/64-en nem volt bányászbios, azt nem lehetett mókolni, tudom, mert nekem is volt egy 56-om, ilyen ref hűtéssel. Szerettem, mert jó kártya volt.
-
válasz
varmi2 #12926 üzenetére
Hirdető szerint videót vágott vele. Biosa gyári, nem bányász biosos volt.
Szét sem volt szedve, de az látszott is mert belül volt védő fólia a borda szélén amit a gyárban nem téptek le rendesen.
Mondjuk az a gond hogy minden akkori kártya hasonló árban bányászjelölt volt.
RX470/480/570/580, GTX1060/1070.... ez pont az az időszak.
Kiadásakor a GTX1070 ellenfele volt, azt hozta is, jól beállítva 1080-ast is.
Azt várom tőle hogy frame gennel sok sok játék játszhatóan fusson rajta. Bejegyzést is fogok róla írni.
Biosból Vega64 FE kerül rá. -
varmi2
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #12925 üzenetére
Jó kis kártya volt, megjelenésekor. Talán még mindig az, az biztos, hogy az rx4xx/5xx szériát veri. De ezzel is az a baj, hogy sokat bányászott annak idején. Lehet pont a tied nem, de kitudja......
-
Nem saját videó:
Cyberpunk 1440p ultra + frame gen. Vega 64 XTX
https://www.youtube.com/watch?v=krLDpIA2vFEJátszható rajta egész jól. Érdekes hogy a régi kártyákat mennyire életben lehet tartani framegennel. Nyilván raytracing nélkül (gondolom azt is rá lehetne hackelni ahogy BF5-nél). Én majd kiegyezek egy 60fps átlaggal ultrán fullhd-val azt könnyen fogja vinni.
-
Vettem egy vega56-ot. Az alap referenciát. 32eft volt postával apróról. Kellett egy kártya és ahogy néztem ennek van a legjobb ár/teljesítmény mutatója a 30eft-os kategóriában. RX580-asok túlárazottak szerintem 20 körül lenne a helyük az lett volna a másik jelölt.
Van vele azért munka. GTX1080 szint lenne a cél.
Csavarmatricás volt. Gyárilag ilyen értékekeken ment:
Hotspot 108 fok. Szétszedtem bordát letakarítottam nagyjából és újrapasztáztam. Viszont padom nincs hozzá (milyen kell rá?) A gyári padjai kemények, nagyrészt széttörtek.Pasztázás után kis alulfesszel jobban megy. De szerintem padozni kellene. Ahogy tudom ezeknek ennél többet kellene elérnie.
Bios gyári, rakok majd rá 64-es referencia biost. -
búcsút intettem a red dragon vega56-nak. Kiválóan szolgált az elmúlt 5-6 évben.
Most megnézem a zöld oldalt 15 év után... -
5leteseN
senior tag
válasz
Cyberboy42 #12921 üzenetére
Igen, nálam is ilyen MHz nélküli lett a kijelzés.
+ egyéni beállításnál pár percenként felpörög a venti 10-20 másodpercre, de a VGA egyik hőmérséklete sem indokolja.
Kb ide tartozik (mert a WX9100 panelját használja), hogy az MI25-nek tudja-e valaki, hogy milyen a VGA-n lévő 4 érintkezős venti-aljzat lábkiosztása?
Egy ilyenről tudok, de azért a biztonság kedvéért: a VGA-panel belső-vége alsó sarkában, kis csatlakozó.
-
Cyberboy42
senior tag
Ezekkel az új szériás driverekkel, nektek is eltűnt a Tuning fül alatt a Vram tuningnál a frekvencia megjelenítése? a túlhajtást meg lehe így is csinálni, de nincs visszajelzés arról hogy mégis mekkora frekvencia lett beálítva.
Esetleg ha van még itt élő ember, és hasonlót tapasztal, megtenné azt hogy reportolja a problémát az AMD-nek, had javítsák ki amíg még foglalkoznak ezekkel a veteránokkal
-
gyulank
addikt
A resizable bar-nak van értelme? Mondjuk lehet tőle gyorsabb a konvertálás? És ha igen, milyen drivert telepítsek hozzá? Amitől azt írnák ki a dolgok, hogy támogatott?
-
zseko
veterán
Úgy néz ki az új Alan Wake 2-vel már nem fogunk játszani Vega kártyával. Az fps meglenne, csak épp tele van grafikai hibával.
-
Cyberboy42
senior tag
Juhú, végre van új vega driver: [link]
-
gyulank
addikt
Ubuntun lehet használni? Jelenleg nem látja.
-
Remus389
veterán
Valaki játszik a Cyberpunk 2077-el, hogy fut 1080p-ben.
FSR 2.1 segít rajta?
-
gyulank
addikt
Konkrétan lassabban konvertál, mint a processzor x264 6:00; h264QS 0:45; h264VCE 1:00.
-
gyulank
addikt
Rájöttem. Viszont egyelőre én úgy veszem észre, hogy nem konvertál valami gyorsan. A blender se. És a kártya Adrenalin szerint 3-20W közt, és 0-20% közt mozog, a CPU pedig 97-100%-on, mikor konvertál AMD VCE-t választva. Vagy blenderben a HIP-nél kiválasztva. 1 perc 1080p60-ra a Handbrake kb. 1:27-et írt ki hátralévőnek. És ugyanannyit írt ki h264 és h265 esetén is.
-
gyulank
addikt
Na, vettem kábelt, működik, de sem az avidemuxban, sem a handbrake-ben nem látok erre a kártyára utaló hw gyorsítós kódoló lehetőséget. Avidemuxról úgy tudtam nem tudja, de handbrake-nek elvileg tudni kéne használni. Tud valaki erre megoldást? Elsősorban ezért vettem.
-
Pokesz007
senior tag
válasz
vezeralmos2 #12910 üzenetére
Mégis poton pénzért,vennék meg
Persze,már átalakult a piac rendesen..
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
Cyberboy42 #12909 üzenetére
Hát ajánlom is nekik, hogy ne legyenek nyugdíjazva, a Vega kártyák nem gyengék.
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
vezeralmos2 #12906 üzenetére
ez nem igaz, csak ritkábban jönnek majd a driverek, külön lett választva a RDNA szériától.
-
varmi2
nagyúr
válasz
vezeralmos2 #12906 üzenetére
Az ex 470 már 7 éves kártya. Ez az ok. A vega is 6 éves.
-
vezeralmos2
senior tag
Hali.
Van nekem egy Vega 64-em, Sapphire referencia kivitel.
Sokat tud fogyasztani, tény, de keveset is. A GTX kártyáktól sokkal energiatakarékosabb tud lenni.
Elég masszív, és erős VRM-je van.
Ha alacsony grafikán játszom, FPS limittel, akkor kevesebb mint fele annyi áramot kér, mint a 1080ti.
Viszont ma youtuben láttam, hogy az AMD leveszi a supportot az RX480- RX580 szériáról, és ezekkel együtt valószínűleg a Vega szériáról is.Igaz ez? Ha igen, mi az oka? Szerintem nagyon nagy kib*szás, mivel a Vega 64/Radeon VII a mai napig elég erős GPU-nak számít.
Üdv
Álmos -
gyulank
addikt
válasz
Pokesz007 #12904 üzenetére
Nem igazán találtam neten másik kábelt. SS-400FL dobozában 1 ilyen volt. Tudom, kicsi, de egyelőre konvertálásra használnám, talán az nem fogyaszt annyit. Legalábbis itt a dekódolás kb. 70W. Egyszer volt nálam egy RX580, az működött egy csatlakozóról. Tudtok linkelni valami olcsót? Nekem egy 60 centis van gyárilag, 8 a táp részen, 6+2 a másik végén.
-
gyulank
addikt
Vettem egyet, egyelőre csak egy kábelem van hozzá, így kipróbáltam, és csak a LED világít, nem pörög a venti, és nem látja a gép, hogy benne van. Lehet amiatt, hogy csak az egyik 8 tűs csatlakozó van bekötve, vagy hibás? Kipróbáltam külön mindkettő csatlakozót, egyiknél se csinál mást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest