- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz Eagle16 #36073 üzenetére
Ezzel én is így vagyok 1440p 144 hz monitorral, sokszor variálok hogy legyen kicsit jobb fpsem. Néha azért jól jön, főleg régebbi játékoknál amikor megy a magas fps.
Ezt az új driverből lévő Radeon Image Sharpeningnek viszont nagyon örülök, kellemes meglepetés volt. 1080p-n is fasza éles lett a kép. Majd ha dx 11 címekre is lesz, akkor lesz teljes az öröm.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz Eagle16 #36071 üzenetére
Igen itt már nekem is ki volt tolva a power limit +10%ra és így vmi huszonwattal több fogyasztás volt.
Pl. most ha 1245@0.95V-ot nézem 208-210W-ot mutat a mérő, gpu-z meg 98-108 időnként -felugrik 120ra a gpu only power draw.
Szerk. Most akartam 1330@1.03at ujra tesztelni erre elszállt a wattman. MSI ABból pedig ment. Talán nem volt eléggé kitesztelve.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Lőttem új profilt, ez már sokkal jobb fogyasztásügyileg és a gyárítól csak 2%al van lemaradva.
Ezek az órajelek mind stabilnak tűntek tesztelés során.
1200 Mhz 0.95V
1330 Mhz 1.03V
1345 Mhz 1.06V
1290 Mhz 1.00V
1243 Mhz 0.97V
1243 Mhz 0.95VAmi számomra nagyon érdekes volt az az hogy 18W különbség van (falból húzva) 1200 Mhz 0.95V és 1290 Mhz 1.00V között. Pedig itt már szépen alá van feszelve a gyári 1.15ről.
Piszkálás és + power limit nélkül, alapon 1205-1220 Mhz órajelet kapok 1.01-1.08V-on 20 w (falból)al nagyobb fogyasztást kapok gpu-z szerint a 120w-os tdp limit közelében.
Ha unjátok a beszámolómat szóljatok. -
bobalazs
nagyúr
Végső soron a #36009ben osztott kép alapján állítottam be, abban pedig a kísérletezés csak a végső órajelre terjedt ki. Azt pedig úgy hogy egy Witcher 3 futott a háttérben, és az alapján állítgattam a feszültséget. Ment a 1300 mhz. is 0.99V.-on de egy kicsit stabilabb most ez a gyári 1268@1.01V-on.
A többi state fesz.ét hasra ütésszerűen csökkentettem, a lényeg ott is hogy a 7. statettől minimálisan kevesebb fesz.t adjak meg. Az órajel maradt.
Igen, amúgy most az afterburner vezérli. Nincs fenn az adrenalin szoftver, csak a drájvert tallóztam be az eszközkezelőbe.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Engem az érdekelne, ha valaki tudja ne fojtsa magába, hogy az alap 300 mhz-es memória órajelhez hogy tudok hozzáférni hogy megemelhessem. Csak a végső 1750 mhzt látom hogy módosítható.
-
bobalazs
nagyúr
-
bobalazs
nagyúr
[kép]
Tudja, mert belefér a tdp keretbe a fogyasztás és hőmérséklet is stimmel hűtés is csak 40-45%on pörög nem kell a ventiknek több áramot felvenni.
Egyelőre a Relivet nem erőltettem, azóta nincsenek grafikai glitchek.
Pl. egy a sok közül. A VSR (virtual super resolution) is bekavarhatott. [link][ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz tesz-vesz123 #36003 üzenetére
Alapon, 1.150V-on, el sem jut a 120W-os gyári TDP miatt a gyári 1268 Mhz-et.
Tesztelés után 1.006-1.01V-ig jutottam, itt már tudja az 1268at a 570 Armor OC . -
bobalazs
nagyúr
válasz Speed® #35970 üzenetére
Köszi, nekem nagyon halknak tűnik ~40%-on a hűtés, valahol 50-55% körül kezd csak süvíteni, Az alulfesz miatt nem kell olyan sok hőt elvezetnie. Persze szubjektív, mert 1 ventis EVGA 1060 után minden halk tud lenni. ;)Szerk-re kidobta a ph. [link] Azt hiszem lejárt a limit.
-
bobalazs
nagyúr
Egyébként elég jól alá tudtam feszelni szerintem. Armor 570 8gb ez. Hangja nincs is egyébként, mindenhol osszátok hogy milyen szar hűtése van a kártyának.
1265 Mhz. 0.98V mellett.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Faszán beragadtak az órajelek, pedig semmi játék sem használja a gput. -
bobalazs
nagyúr
-
bobalazs
nagyúr
válasz mtomi95 #35951 üzenetére
Ha akarsz egy jó tanácsot, és jó kialakítású gépházad van, rárakod az oldallapot és beállítasz hátulra egy 12 cm-es ventit szívásra, meleg levegőt szívja ki. Ha még mindig nem megfelelő, akkor előre beraksz egy 12 cm-es ventit befújásra, hogy szívja befele a házba a hüvöset. Ez a legalapabb megoldás és 10ből 9szer jól működik. Levett oldallappal csak ártasz a porral az egésznek.
-
-
bobalazs
nagyúr
válasz Pécsi gyerek #35867 üzenetére
Eleve nem tervezek 300 wattot húzni a pcvel. Nekem nem csípi.
-
bobalazs
nagyúr
ARMOR 8G OCn szerinted elég lesz lejjebb venni az órajelet vagy a fesszel is pöcsölnöm kell majd?
Itt is talán láttad hogy 300w tápot használok és a ryzen sem éppen alacsony fogyasztású, hiába hiszik sokan hogy a 2600as 65 tdp akkor 65w-ot fog fogyasztani, nagy tévedés.
CPU OCval meg egyenesen le tudtam kapcsolni a tápot, ahogy terhelést kapott a 1060as kártya.
Gondolom bios, windows betöltés stb.nél nem vesz fel teljes áramfelvételt a kártya, nem fog nekem 180w-ot benyalni?[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Rx 570 fogyasztását le lehet vinni 120 W körülire teljesítmény csökkenés nélkül? Valós fogyasztás érdekelne.
-
bobalazs
nagyúr
válasz NdrewSunix #33863 üzenetére
Azt irja hogy ha pillanatra megáll a kép a windowzon ne csodálkozz, mert úgy van beállítva neki. Szeretnéd hogy javítson a helyzeten. Nyomj igent.
-
bobalazs
nagyúr
válasz NdrewSunix #33857 üzenetére
Így van vram hibát egyből észrevenni mert szétesik, pixelesedik, kockásodik a kép, összeomlik a rendszer, ez jellemző erre.
-
bobalazs
nagyúr
válasz NdrewSunix #33855 üzenetére
Csak a szokásos terheléses tesztek vannak. Meg a játékok amik megtöltik a vramot, annál jobb tesztet nem találni.
-
bobalazs
nagyúr
válasz badxgirl #33751 üzenetére
OChez nem értek, de annyit tudok mondani hogy ha 0-t ír az Afterburner, akkor a driverrel valami nem okés. A 20-30% ha 60 fps mellett játszol, még tűrhető érték. Ahogy korábban itt is, ajánlott display driver uninstaller (DDU) lefuttatni lepucolni a drivert és újat feltelepiteni. Ha még mindig problémás, akkor a bios után kell nézni, használt kártyánál van esély hogy bányászásra használták és a bios módosított.
-
bobalazs
nagyúr
Nem osztom az észt csak bosszant hogy aztán egy 1070 mini beéri egy 8 pinessel, aztán ég és föld a kettő.
-
bobalazs
nagyúr
válasz ReFleXx #27945 üzenetére
Abban nem lesz sok előrelépés. Amúgy is elég szorosan egymás mellett van a két kártya.
De ha minden áron cserélni akarsz tedd azt, te dolgod.That’s quite an ambitious stance for the game to take. Outside of the RX 580 vs GTX 1060 debate – two of our favourite graphics cards – Nvidia’s GPUs are generally quicker in terms of both average and minimum frame rates. Even the highest-spec card AMD offers, the RX Vega 64, sits behind the second-tier GPU of Nvidia’s last generation of graphics cards. Maybe PUBG ought to be rewarding AMD gamers for their Radeon frame rate handicap instead, y’know, like some sort of golfing system.
Ezek szerint jobban teljesít az Nv kártya pubgben.
-
bobalazs
nagyúr
válasz távcsőves #18876 üzenetére
Tudom hogy poénnak szántad, 3 fps differencia az általam linkeltben nem nagy ügy (azonos custom beállitások mellett [konzol szint] / a high-ultra beállitás számomra semmit nem jelent)
Annyit a videódhoz hozzáfűznék hogy 120-80 vagy 60-50 fps-re zuhanás nem mindegy egy játékban 60 fps vsync mellett. -
bobalazs
nagyúr
-
bobalazs
nagyúr
Érdekes TPU tesztjén rendre 10+ fpsekkel van elmaradva 970től.
Ennek mi az oka? Hiába van agyonoptimalizálva, mindenfélre extrákkal telerakva architektúrája, mégis
ilyen szintű hátrányba van? De még a 480 is ha azt nézem, elég BF4-et néznem.
Vagy ennyire bias van a TPUnál?
A multi-monitor fogyasztás teszten meg csak röhögni tudok.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Köszi a linkeket a tesztekhez.
-
bobalazs
nagyúr
Várhatóak ma tesztek 470ről? Itt vagy másutt?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest