Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Egy Sapphire Pulse RX 550 4GB-ra került a kezem közé a napokban. Mivel kevés tapasztalat van róla, ezért írok róla pár sort:
Pro:
+Halk volt még terhelés alatt is
+Max 67-70 fok volt terhelés alatt
+Félpasszív üzemmódot tud! (terhelés nélkül megáll a ventilátora)Kontra:
-Ki/bekapcsolásnál néha pár mp-ig maximumra felpörög a ventilátor. (Korábban RX 480 Nitro kártyánál is ezt tapasztaltam, valami Sapphire vagy AMD-s dolog lehet ez)Összességében pozitívan csalódtam, még az egy venti ellenére is komfortosan elvitte a kártyát a hűtés. Irodában próbáltam ki, ezért volt egy kis környezeti zaj, de közel hajolva a kártyához is csak finom szélzajt lehetett hallani. A félpasszív üzemmód pedig szenzációs, főleg ennyiért. (44e Ft körül van jelenleg)
-
Értem. Mindegy, ez van, arra van a gari, hogy javítsák, nem fogom így hagyni hangos ventillátorral. Elvileg a garanciában töltött idővel hosszabbodik, addig max megy a tartalék GT630 a gépbe.
Hát egy eredeti vételárnak igencsak örülnék, 42 ezer volt ez az RX460. Abból már vennék egy használt 470-et. -
MeroM
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #5672 üzenetére
Bevizsgaljak, váratnak kb 2-3-4hétig utanna cserélik. Én 4 éve megszìvtam az iponnal uj hardverek a vga venti rossz volt. Vásárlástól számított 1 napon!!! visszavittem hogy nem jo csere mint olyan nem létezik náluk. 2-3hetet akartak váratni végül a pénzt kértem vissza arra 4 hetet vártam. Azóta sem vásárolok abban a boltban gusztustalan a szervizük 3 ember terpeszkedett a székben 1 rohangált mert hogy "ő a szervizes"... csak tudnám a többi mire kapja a fizetést.
-
Üdv,
Valaki tudna nekem némi információval szolgálni, hogy egy Sapphire kártya ventilátorzörgés miatti gariztatása iponnál hogy működik manapság?
Nyilván gyári bios vissza, de mit szoktak ilyenkor csinálni? Ventit cserélnek? Vagy cserélik? Meddig ülnek rajta? -
PuMbA
titán
válasz
zsintai1987 #5666 üzenetére
Elhiszem, mert az AC: Odissey egy elég rosszul megírt játék, ahogy nézem. YouTube-on van fent sok videó róla és nincsenek elragadtatva az optimalizálástól.
-
PuMbA
titán
válasz
zsintai1987 #5662 üzenetére
2 vagy 4GB-os? A 2GB már kezd használhatatlan lenni a mai csúcs-szuper játékokhoz.
-
-
MeroM
senior tag
válasz
zsintai1987 #5662 üzenetére
géped többi komponense?
-
zsintai1987
tag
Üdv! Van egy rx 560 "D" rog strix kártyám. Az AC odissey-t 40-45 fps-el viszi full hd minimum grafika, elsimítás ki, árnyékok minimum. Azt hiszem elértem a kártya határáig... Úgyhogy eddig tartott nálam a kártya pályafutása. Lesz ebből egy rx 580. Köszönöm a segítséget amit adtatok vásárláskor. Csak 3 éves lesz már még sokáig is húzta. Addig marad a dota 2
-
MaddeNNNN
addikt
Sziasztok!
Tapasztalatok alapján melyiket ajánlanátok jobban? Árban szinte megegyeznek, mindkettő garanciás még.
MSI Radeon AERO ITX RX 560 4gb OC edition
Asus ROG-STRIX-RX560-O4G-GAMING 4GB
-
Gelli
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R #5657 üzenetére
Ha jól figyeltem akkor 0%-ra lehet állítani, de az is valamekkora fordulatot jelent. De ez nem biztos, megnézem neked. Ma kipróbálom több gépben a kártyát.
-
Sapphire RX460-ast be lehet állítani hogy idleben álljon a venti?
-
Gelli
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudtam elolvasni minden hozzászólást, bocs ha olyan problémát vázolok aminek már leírtátok a megoldását.
Sapphire 2GB-os OC rx460 két ventis kártyát szereztem és Asrock P55 Deluxe alaplapban használom egy X3470-nel és 8GB RAM-mal. Win 10-et használok.Az a probléma, hogy a teszteken 60% körüi kihasználtságot ér el a kártya és ez az FPS-ben is pontosan látszik.
Mi lehet a baj? Volt ilyen gondja valakinek? -
válasz
T0mBd1gg3R #5653 üzenetére
Ára az rendben van, RX 460-hoz képest szép nagy ugrás, hogy az egy hét gari elég e, azt meg mindenki maga dönti el, belefér e.
-
válasz
solfilo #5652 üzenetére
Gyakorlatilag 1050Ti árban van. Hát, igen de ha lenne rá gari nem ennyi lenne az ára, és most annyi sz*r összejött, hogy hétvégén raktam össze az elkövetkező másfél évre egy családi "mit kéne megcsinálni, megjavítani, lecserélni, venni" tervet, havi majdnem 100 ezer kiadás lenne, ebben ilyen autó karbantartás, kapunyitó, nyílászáró, villódzó tévé cseréje, télikabát, ilyenek vannak benne. Mondanom sem kell nincs ennyi ha a bevételekből kivonom a rendszeres kiadásokat.
-
válasz
T0mBd1gg3R #5651 üzenetére
Persze, hogy jó lesz, nagy ugrás teljesítményben. MSI Gaming X meg az egyik legjobb hűtés, az viszont kár, hogy nincs rá már garancia, ilyen értékű cuccokat csak úgy szeretek venni, de mindenkinek más a kockázattűrő képessége.
-
i7-2600k, 16GB, SSD, seasonic520 mellett jelenleg egy 2 gigás RX460 van amin van még 1 év gari.
Most holnap úgy néz ki cserélem a kártyát 18 ráfizetéssel egy 4 gigás doboz nélküli RX470-re amin sajnos már nincs gari, 1 hetet vállal a rendkívül megbízható eladó. A legjobb MSI gaming X verzió.
1060 jobb lenne mivel főleg GTA-zok, de árban ezzel nem tud versenyezni.
Jó lesz? Úgym látom pont duplaannyi van benne mindenből mint egy 560-ban. -
Pano
addikt
válasz
yrkalla1 #5645 üzenetére
Ilyet nekem is produkál a Ryzen 5 2400G, prosszoros grafikus meghajtója. De csak Chrome alatt.
Villan egyet a képernyő néha, egy pillanatra fekteség ( főleg ha van youtube-os fül), majd minden visszaáll. A youtube videók helyén meg zöld kép lesz amíg nem folytaotm a lejátszást.
Szerencsére ritka.
Ez csak Chrome alatt jön elő, más böngésző alatt nem. Így vagy google chrome baromság lesz, vagy az összes amd driver valamit nem csíp a chrome-ban. -
-
MeroM
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #5647 üzenetére
Lehet h a vga rossz milyen tápod van?
-
-
PuMbA
titán
válasz
T0mBd1gg3R #5644 üzenetére
Sokminden lehet. Vagy VGA memória hiba vagy régi driver (több, mint 1 éves van felrakva nálad) vagy Win 8.1, mert az már nem támogatott, csak a Win7 és a 10.
-
yrkalla1
csendes tag
válasz
kwisatz2017 #5642 üzenetére
A helyzet az, hogy hasonlót produkál a TV-n is HDMI kábellel. Vagyis 1-2 percenként elmegy a kép 1 másodpercre, aztán visszajön. Nem villog, vibrál, mint a Display porton a Monitoron, csak elmegy a kép és visszajön.
Win10 legújabb frissítés, Radeon driver18.9.2 legfrisebb.
Lehet, hogy nem is a kábellel és a monitorral van a gond, hanem a VGA-val? -
-
MeroM
senior tag
válasz
kwisatz2017 #5642 üzenetére
Nalam olyan volt h hdmi dvi kabel csunya kepe volt dvi dvi kabellel hibatlan
-
kwisatz2017
kezdő
Srácok, 1 db HDMI, 1 db Display port és D-Sub van a monitoron.
Ha csak a HDMI van rákötve a Monitorra, akkor nem tapasztaltam ezt, Display Porton keresztül igen.
A TV HDMI-vel a VGA-val összekötve, de korábban nem volt összekötve és akkor is ugyanezt a hibát produkálta a Monitor Display Porton keresztül.
Lehet, hogy a kábel rossz? Bár így lenne, de nem ez olyan fura, sose volt dolgom még rossz kábellel. -
pontyos
senior tag
Srácok, 18.5.1. Driver-t nem tudom installálni, nem találja a kártyát hiba üzenet
560 as van a gépben. Esetleg ötlet, jobb driver hozzá? Köszönöm
-
MeroM
senior tag
válasz
hegegabi80 #5639 üzenetére
Én is kábelre gyanakszom de jo lenne tudni milyen kimenet van a monitoron.
-
hegegabi80
addikt
válasz
kwisatz2017 #5636 üzenetére
Ki kell próbálni, hogy csak a monitor legyen rákötve. Külön Display Port-on majd külön HDMI-n is. Vagy esetleg másik kábel, ha lenne azzal is. De lehet valami beállítási gond is.
Pl. amikor csinálja monitoron, akkor megy a tv-s, vagy az ki van kapcsolva. Ha tv-n csinálja monitor szintén üzemben van? Korábban szívtam én is ilyennel, igaz kb 8-9 éve még s-video kábellel. -
MeroM
senior tag
válasz
kwisatz2017 #5637 üzenetére
Monitoron milyen kimenetek vannak?
-
kwisatz2017
kezdő
Az előbbihez plusz infó:
Ha csak a monitor van rákötve, akkor is villog néha a kép. Driver legfrisebb.
Ami még furcsa, hogy néha bootoláskor nem a native Full HD kép jelenik meg, hanem 640*480-ban rakja ki a képet (és ezt a monitor ki is írja, hogy nem az optimális felbontással jelenik meg), restart után általában Full HD-ben jön vissza.
Ez VGA vagy monitor hiba? Milyen irányba induljak el? -
kwisatz2017
kezdő
Sziasztok,
Félig offtopic, de érintett lehet a VGA is, ezért ide is írok.
Segítséget kérnék az alábbi hibajelenséggel kapcsolatban.
LG 24MP59G-P monitor, használat közben néha elkezd villogni a képernyő (fekete kép,vissza az eredeti képernyő, fekete kép stb), mint pl. amikor ablakot váltok, de semmi kiváltó oka nincs és néha 5-10 villanás után marad az eredeti képernyőkép, de van, hogy csak az újraindítás segít vagy a kábel ki-be dugása (vagy az se).
Display Portos kábellel van összekötve.
Mi lehet ez a hiba, monitor vagy VGA esetleg? Radeon RX 560 2GB VGA van a gépben.
Másik hiba, ami lehet, hogy összefügg ezzel (de lehet, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz), hogy egy HDMI kábel megy ki a VGA-ból egy Samsung TV-be, és filmlejátszás közben ott is néha villan egyet a kép, de ott mindig csak egyet és nem "ragad be" ebbe.
Bármi ötlet, mi okozza ezt az anomáliát? -
távcsőves
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #5634 üzenetére
Más is ilyen, illetve más böngészővel nem? Akkor Chrome fa@ság. Hardveres gyorsítás be van kapcsolva? Ha igen, kapcsold ki próbából. Meg milyen op.rendszer és milyen verziójú Chrome? és milyen radeon driver?
-
-
távcsőves
senior tag
Talán ha egy frissebb GPU-Z lenne amível a kedves vevő nézi a vga adatait.... Szóval akkor nem hülyeségeket írna ki. Ugyanis itt a GPU-Z 2.1-es verziója rosszul ismerte fel a vga-t, tessenek újabb verziót letölteni és azzal csekkolni. Nehogy visszavedd a gépet vagy a vga-t ezért!
Remélem még nem késő... Bár már 2 hetes a történet..
Amúgy mi az a "küccsább evryvan" a fotón? Mi a szart műveltek ezek? Mondjuk a kutyám is max a bill-re pi/ka...ni tudd, szerencsére nem vesz gépet, meg én sem adok el neki.
Egy régi-régi történet jut erről eszembe. Sok sok évvel ezelőtt történt itt a PH-n, egy tag eladott egy passzív hűtésű Radeon vga-t (R600 GPU korszaka, de szép is volt..), egy másik PH tagon közvetítésével egy apukának, aki a gyerek gépébe vette. Eladó jóhiszeműen vállalt rá egy hét csere garanciát, mert mi baj lehetne, rendben van minden a vga-val. Na de apuka és a közvetítő PH tag se most jött a falvédőről, van rá garancia, ellenőrízni kell mindjárt a második napon, minden rendben van-e a vga-val. Az ugyanis nem volt elég, hogy az első nap beszerelték a kártyát és a gyerek órákon át játszott boldogan. Elő az akkor még elég új furmark programmal, és hadd szóljon, rendesen legyen a portéka letesztelve. 1 óra múlva elégedetten néztek össze, na ugye, nem volt hiába a gyanakvás, a vga meghalt. Gyorsan közvetítő PH tag nyilvánosan jelezte a problémát a megfelelő PH szakfórumokban, és várta a mielőbbi kártalanítást. Nagyon kellemetlen volt a helyzet, az eladó ugyanis a vga normál használat melletti hibátlan működésére vállalt garanciát, nem pedig a vevők elmeállapotára. Sikeresen tönkretettek egy amúgy klassz vga-t a hozzáértésükkel. Passzív hűtésű vga-t furmarkkal hosszú időn át terhelni egy a kornak megfelelő szellőzésű házban. Nice!
-
Habi10
tag
-
távcsőves
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #5617 üzenetére
Feszültséget.
-
Kíváncsi lennék a következőkre:
Ha 30mV-ot undervoltolok és nem OC-zek, de felhúzom a fogyasztáslimitet akkor miért eszik 50-54 wattot átlagban, 58 wattot 1-1 pillanatra a kártya, mikor alapból 48W-os?
Mikor kicsit följebb húzom (1240 1210MHz helyett), akkor feszt vagy watto kéne neki adni, hogy ne fagyjon meg? Szerencsére nem a gép fagy meg, csak kidob mondjuk játékból egy hibaüzenettel. -
hegegabi80
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #5612 üzenetére
Én is gondolkoztam, hogy megpiszkálom kicsit az rx460-asom, de nem vitt rá még a lélek. Na meg igazándiból elég is, amire nekem kell, meg félek is, hogy esetleg kukázom a karit.
-
PuMbA
titán
Igen, ne állíts rajta semmit. Majd bekapcsol a ventilátor, ha kell. Igazából azért nem akkora hátrány a kis borda és az egy ventilátor, mert tényleg ez az egyik legkevesebbet fogyasztó videókártya, hiszen modern, mai kártya
60 fok fölé alig fog menni, ha jól szellőző házad van még így is.
-
t-joco
tag
Használtan vettem a Gtx 570et,ismerőstől,1 darabig jó is volt,aztán egyik pillanatról a másikra nem volt kép egyik kimeneten sem. igazából csak netezésre,videózásra,és filmnézésre használtam,használom a gépet,ezért is döntöttem "olcsóbb" kártya mellett. arra gondolom ez is megteszi?! akkor nem állítok rajta semmit sem,minden marad automatikus módban. gondolom úgy is bekapcsol a venti,ha már annyira meleg lesz?!
-
Igen, win8 alól. Minden rendben ment. Viszont nem bánnám ha lenne valami bios amivel nem kell az atikmdag-patch. Van ilyen?
Viszont azért én sem vagyok olyan bátor, benchmarkolgattam, és jó lett volna egy unlock előttit is csinálni, de azért visszatenni az eredeti biost amíg lebenchmarkolom aztán újra unlockolni azt már én sem mertem.
Nem tudom, unlock előtt bírta-e, de 1250MHz felett csúnya dolgokat látni néha. -
CJ4567
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #5608 üzenetére
Te Windowsból flasheltél? Én egy Windowsos unlock kísérlet után majdnem féltégláztam a kártyámat. Első bootnál még Windowsban volt képem, de BIOS-ban nem, csak az üdvözöljük képernyőtől, futtattam pár benchmarkot (3DMark, Deus Ex: Mankind Divided), minden rendben volt, sehol se volt artifact, utána már Windowsban se kaptam képet. IGP-ről alig tudtam beletenni a gyári BIOS-t, de azzal tökéletesen működik azóta is. (Terhelés alatt semmi hiba nem volt.)
-
-
PuMbA
titán
GTX570-en dupla venti és hőcső is volt (DirectCU II), mert prémium termék, ezért egyértelmű, hogy alacsonyabbak voltak a hőfokok
Most meg vettél egy olcsóbb fajta RX550-et, amin meg csak kis bordácska van meg egy venti....75-80 fokig üzemi hőmérsékleten vagy, szóval ha átállítod, akkor hangosabb lesz a VGA, mint alapértelmezetten. Egy autóban lévő motor hűtését sem kezded el módosítani, mert 90 fokos, hiszen az semmi neki és mindegyik motor gyárilag 80-90 fokon üzemel.
-
Ezt hívják félpasszívnek, mivel 50 fokon semmi baja nem lehet de a fülednek jót tesz.
Nekem most úgy van, hogy egy görbét vettem föl, ami pontosabban egyenes:
40 fokig 0%
40-től 80 fokig egy egyenes az egész, 80 fokon 100% a ventilátor, tehát 40°-on 0%, 50°C-on 25% 60-on 50%, 70-en 75%
80 tól 100%
Általában 64°C-ra áll be terhelés alatt (ez egy unlockolt RX460 azaz majdnem RX560 kicsit meghúzva 1240/1850MHz-re, TDP limit kicsit kitolva)
Viszont hiába állítom 0-ra, nem áll meg, nem tudom mi az oka. -
t-joco
tag
válasz
T0mBd1gg3R #5605 üzenetére
Szóval az 50 fok az normálisnak számít?! az az "üzemi" hőfoka? igen,furcsa nekem is ezek a nagy számok. azt hittem valahol 30 fok körül lenne a normális. az ezelőtti kártyámon (gtx570) 2 ventillátor is volt,direktbe volt rádugva a táp a kártyára,azok a ventik mindig mentek. 30-35 fokos volt max. a kártya, ezért is lehet furcsa ez most nekem
hány fokra érdemes beállítani a cél-t? te hogy állítottad be?
-
Az 50 fok még semmi. Hogy megnyugtasd magad a 74 fokos célt lejjebb veheted, te szükségesnek nem szükséges. Engem is irritálnak ezek a nagy számok, nekem is lejjebb van húzva a hőprofil, mert magától képes volt 80 fok fölé is engedni. Viszont ha meg 50 fok alatt van fölöslegesen megy.
-
-
t-joco
tag
Sziasztok! a napokban vásároltam Amd Radeon Rx550-es kártyát. feltelepítettem hozzá a legfrissebb drivert,minden működik rendesen. viszont észrevettem,hogy a ventillátor nem megy. netezés,filmnézés közben így felmegy a hőfok 50 fokra is. ez normális? a beállításoknál a globális beállításoknál automatikusra van állítva a ventillátor sebesség szabályozás,és a hőmérséklet szabályozás is.a hőmérsékletnél a cél 74 fokra van állítva automatikusan,a max meg 85 fok. jó ez így? nem állítsak át semmit sem? hagyjam automatikusan? "kibír" ennyit a kártya?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ukrajnai háború
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mobil flotta- ajánló keresés belépéshez
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali játékos kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest