- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Pánik a memóriapiacon
- Fujifilm X
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Az Intel korábbi vezére szerint a kvantumforradalom gyorsan elsöpri a GPU-kat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz
kovsol
üzenetére
Köszi!!
Nem tudom mennyire reprezentatívak ezek az eredmények (ez ugye két jól skálázódó játék volt), mindenesetre elszomorító, illetve én egy kicsit meg is lepődtem. Miért?
Mert kb az utóbbi 1-2 évben itt a PH-n szinte minden VGA teszt végén ott volt a megjegyzés:
/szabadon idézek/ a játékok futtatásához elsősorban erős videókártyára van szükség, a processzor másodlagos. Na most akkor mégse??Az hogy van néhány multiplayer játék (pl BF3) ami jól skálázódik sok magon és nagy a CPU igénye, ezért keresztbe lenyel a kis kétmagos procikat jól tudtuk/tudtam. Ezért is írtam én, hogy single player (multival ugye kb semmi releváns tapasztalatom nincs). Mindenesetre a HD4830/G850 1280x720 ill 1280x1024-ben régebben jól eltekert, DX9-ben mindenhol magas beállítások mellett, feltéve, hogy az AA-t nem rakom 2 fölé.
Csak most ugye lett egy FHD TV-m....
A DX9->DX11 illetve 720p-> FHD váltás ilyen brutálisan sok plusz teljesítményt követel?
Nah mind-1 emlékszem is, egy korábbi tesztben a Phenom 2-t is (single player játékokban) egy i3-2100 szépen lenyomta, a négy mag előnye nem jött ki, a kettő gyorsabb mag többet ért. Játékban egy G850 nem sokkal van /tudtommal/ lemaradva az i3-2100 tól.(kb mint az órajelkülönbség)
J
-
-
AAntii
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
Érdemes lenne ezt a tesztet elvégezni egy sandy i3-mal is. Nyilvánvaló, hogy i5-tel jobban menne, de lehet pl. egy i5 3570k és egy i3 2100 között van 30 ezer különbség (használt, jelenlegi HA árakkal számolva), ez a a különbség meg lehet, hogy kárpótolja az embert az fps különbségért. Persze ha van keret a jobbra, akkor nincs kérdés.
Ami még eszembe jutott. Szokott lenni a vga tesztek végén ár/érték arány iránymutatásként ft/fps érték lenni, jó lenne egy ilyen tesztet végezni jelenleg összerakható konfigok terén is, melyik éri meg a legjobban, melyikkel a legolcsóbb egy fps és utána lehet mérlegelni, kinek hány fps a minimum, ami alatt az ár/érték nem érdekli.
igen, i5 3770k-t írtam, természetesen i5 3570k-re gondoltam, bocsi, ha megzavartalak

Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Háztartási gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Villanyszerelés
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Pavilion 15-eg2002nh - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - Win11 - 512GB SSD - Garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

). Nem is értem Joysefke kollegát