Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fujifilm X
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Hobby elektronika
- Alaposan kitolhatod az Steam Deck üzemidejét egy új funkcióval
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sennalacy
aktív tag
válasz
sz.zoli25
üzenetére
Crysis 8x élsimítással fullhd-ben mindent megfektet szerintem.
Amellett felesleges is, full HD-re 8xost tenni. Én már annak is örülnék, ha élsimítás nélkül elvinné fullhd-ben a 5850-esem, de egyenlőre még csak a játék elejét néztem meg vele, de tudom, hogy korábban amikor végigvittem, akkor is a végén feküdt meg a gép, úgyhogy nem csoda, hogy neked is ott jelentkezett a szaggatás. Szerintem vedd le az élsimítást inkább, minthogy visszavedd a beállításokat alapra és nézd meg úgy...Ami az processzor órajalet illeti, megnézheted, hogy futtatsz 3dmarkokat különböző felbontáson, és ha az 1280-as alap érték és a fullHD-s felbontás pontszám nagyon közel van akkor valószínű a processzor fogja vissza... Nem tudom mennyire hülyeség, de ha a képpontok számát nézzük, akkor 58%-al több van kb fullHD-ben, azaz kb 1,5x több pontot kéne kapnod alap felbontáson mint Full HD-ben hogy ne legyen értelme tovább húzni a procit. Nálam 3,6 on megy szintén 4 mag, és szerintem örülne még a 5850-esem is a 4Ghz-nek is. (a proci persze nem!
) Persze erre nincs pontos szabály, mert programfüggő. Pl ha egy dx11-es programot nézel, és nagy élsimításokat állítasz be, teszellációs móka is lesz, akkor ott már a videokártya is elfogyhat..
De arra is érdemes odafigyelni, hogy a 8x élsimításnál nagy textúrák esetén már az 1GB videó memória is szük keresztmetszet lehet és lehet hogy emiatt esik drasztikusabban a teljesítmény. Crysis erre is jó példa, úgyhogy ott szerintem az élsimítást vedd le ameddig akad és csak utána butitsd a grafikát, ha még mindig szaggat...
Új hozzászólás Aktív témák
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Bomba ár! Acer Travelmate P215 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Amellett felesleges is, full HD-re 8xost tenni. Én már annak is örülnék, ha élsimítás nélkül elvinné fullhd-ben a 5850-esem, de egyenlőre még csak a játék elejét néztem meg vele, de tudom, hogy korábban amikor végigvittem, akkor is a végén feküdt meg a gép, úgyhogy nem csoda, hogy neked is ott jelentkezett a szaggatás. Szerintem vedd le az élsimítást inkább, minthogy visszavedd a beállításokat alapra és nézd meg úgy...
) Persze erre nincs pontos szabály, mert programfüggő. Pl ha egy dx11-es programot nézel, és nagy élsimításokat állítasz be, teszellációs móka is lesz, akkor ott már a videokártya is elfogyhat..