- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ZIDOO médialejátszók
- Külső SSD operatőröknek: Aiffro P10 bemutató
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sennalacy
aktív tag
válasz
sz.zoli25 #7025 üzenetére
Crysis 8x élsimítással fullhd-ben mindent megfektet szerintem.
Amellett felesleges is, full HD-re 8xost tenni. Én már annak is örülnék, ha élsimítás nélkül elvinné fullhd-ben a 5850-esem, de egyenlőre még csak a játék elejét néztem meg vele, de tudom, hogy korábban amikor végigvittem, akkor is a végén feküdt meg a gép, úgyhogy nem csoda, hogy neked is ott jelentkezett a szaggatás. Szerintem vedd le az élsimítást inkább, minthogy visszavedd a beállításokat alapra és nézd meg úgy...
Ami az processzor órajalet illeti, megnézheted, hogy futtatsz 3dmarkokat különböző felbontáson, és ha az 1280-as alap érték és a fullHD-s felbontás pontszám nagyon közel van akkor valószínű a processzor fogja vissza... Nem tudom mennyire hülyeség, de ha a képpontok számát nézzük, akkor 58%-al több van kb fullHD-ben, azaz kb 1,5x több pontot kéne kapnod alap felbontáson mint Full HD-ben hogy ne legyen értelme tovább húzni a procit. Nálam 3,6 on megy szintén 4 mag, és szerintem örülne még a 5850-esem is a 4Ghz-nek is. (a proci persze nem!
) Persze erre nincs pontos szabály, mert programfüggő. Pl ha egy dx11-es programot nézel, és nagy élsimításokat állítasz be, teszellációs móka is lesz, akkor ott már a videokártya is elfogyhat..
De arra is érdemes odafigyelni, hogy a 8x élsimításnál nagy textúrák esetén már az 1GB videó memória is szük keresztmetszet lehet és lehet hogy emiatt esik drasztikusabban a teljesítmény. Crysis erre is jó példa, úgyhogy ott szerintem az élsimítást vedd le ameddig akad és csak utána butitsd a grafikát, ha még mindig szaggat...
Új hozzászólás Aktív témák
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3243
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest