- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Steam Deck
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- OLED TV topic
- SONY LCD és LED TV-k
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
#35434496 #11703 üzenetére
Semmi köze nincsen a lagolásnak ahoz, hogy egy kari újabb kiadású vagy 2gb-os, én tavaly októberben vettem a karit és eddig sehol nem lagolt még(A FC2-őt kivéve, de hamar kiderült a játék motorja hibás és Abu segített megoldani a gondot azótaa frankó!
), a Dirt2 1920*1080-ban ultra minden ami csak lehet és 8xAA és a beépített tesztben a minimum 70 az átlag 80fps volt(911mhz gpu) és egy darab lagot sem láttam ennél a gaménál semelyik driverel(9.10, 9.11, 9.12, 10.2, 10.3a), csak a nem kis gyorsulást vettem észre főleg a 10.3a drivernél.
Szerintem akinél akad annál vagy a ccc beállítások nem jók vagy a win már nagyon leharcolt volt a kártya beüzemelésekor vagy a bioszban nem teljesen korrekt valami (esetleg a drivert nem ajánlott progival távolította el). Nagyon ritka az, hogy ténylegesen a kari a rossz.
UI: Nálam a GRID is tökéletes.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
amper zoli #11521 üzenetére
Köszi!
-
Robi BALBOA
őstag
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #11376 üzenetére
Hát tudod ez a fránya szakdolgozatot meg kellett írnom (nem is akárhogyan) és nincsen olyan mákom mint havernak, hogy a csaja(csicskája) megírta helyette
És a tételek tanulása még csak most jön
A karim amúgy remekül üzemel és leteszteltem a Diablo1-el és ha hiszitek ha nem VISZI, nem szaggat nem dadog!
(Ez nem teljesen ide tartozik, de hátha valaki tud valamit mondani, a helyzet az, hogy a Dio1 egy viszi "szép a kép" semmi képhiba, a Dio1 kiegészítőjét (hellfire-t) is viszi viszint a kép nem szép mintha néhány textúra natívban jelenne meg, én a win7-re gyanakszom, ja és mind a két game eredeti)
-
Robi BALBOA
őstag
A konfigod nem egy nagy áram zabáló, de a HKC tápot nagyon gyorsan vágd ki a gépedból, úgy hogy a 5870-es vga közelébe se legyen(még egy légtérbe se
), és miután ezt megtetted mondj el egy imát, hogy eddig nem vágott mindent haza.
Tápot már nem írok, mert a többiek ezt már megtették, az már a te döntésed, hogy 450-es vagy 550-es tápot veszel, úgye ez függ a pénztárcától és attól is, hogy esetleg a jövében szeretnél-e CF-be még egy 5870-et, de a lényeg minősig legyen. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #10672 üzenetére
Köszi!
Ment Pü neked és a kollégának is!
Más: Ezt Abu linkelte a Fermis tropikban, hőkamerás felvételek eléggé sok kariról, érdekes kis teszt, érdemes megnézni! [link]
Az 5-ös széri nagyon jól szerepel a tesztben, még a Gtx470 is jól szerepel, de a Gtx480 főleg Sli-ben már durva, mondjuk egy-két régebbi radeon sem piskóta! -
Robi BALBOA
őstag
válasz
Colos1 #10670 üzenetére
Van a vga(k)-ban egyfajta védelem ez álltalában szoftveres, de újabban hardveres(nem megkerülhető), a szoftveres végelem amit meg lehet kerülni azzal az a baj, hogy a vga-t nem 100%-on hajtja, hanem száz százalék fölött, Pl: OCCT, úgyhogy van olyan program ami képes jobban megterhelni a gpu-t mint amire tervezték, és az ilyen progikat nem ajánlom.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #10618 üzenetére
Én most nagyon meg vagyok elégedve a konfigommal, stabil mint állat, szellős, hűvös, már csak egy PhysX kari kell aztán egy darabig elfelejtem(megpróbálom
) a fejlesztgetést. (esetleg ha nagyon megszaladná akkor vennék még egy vinyót aztán raid-be kötném)
Melyik AM3-as lap tetszett meg annyira? -
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #10602 üzenetére
Na erre kíváncsi leszek, hogy egy 8600 hogyan boldogul
, nemem a hűtéssel nincsen bajom aprocin jó a ramon is a vga meg maradhat ref-es nekem bejött.
Amúgy azon filózok, hogy várok pár hónapot és akkorra telítődik már a piac valamennyire GT220/240-es karikkal és akkor normális áron hozzájuk lehet majd jutni, mert most tényleg 10k-ért lehetetlen gt220-at szerezni, postával mindennel együtt minimum 13k, de inkább 14(#10610) Giot: A 9600GT az tökéletes lesz a fogyasztása sem olyan vészes(mondjuk nem egy gt220 az tuti, de nem is egy g80 gts
)
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
csucsu21 #10548 üzenetére
Mennyiért veszed a karit "MSI R5830", csak mert itt az apróban ma is láttam 5850-et 59k-ért(még használtan is fényévekkel jobban jársz vele, egy ilyen konfighoz jobban passzolna!
)
Amúgy egy 550-650-es tápban gondolkodj, mert ha netalántán veszel még egy karit majd vagy váltasz Fermire(GTX470/480) akkor elkélhet.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #10527 üzenetére
Volt fenn 8800gts(g92) és 9800GTX is 16k-ért, csak a 8800-ast elvitték előllem egyből a gtx meg Egerben volt és nem postázott a kolléga én meg ha itthonról legurulok mocival Egerbe akkor ugyan ott vagyok ahol a part szakad, de már azt is elvitték, miért nem tud itt a közelben lenni valakinek egy megfelelő kari korrekt áron!?
Amúgy én azt hittem azt te vetted meg(mert írtad itt(pont akkor), hogy úgy néz ki lesz kari), ezért is nem írtam a komának?!
-
Robi BALBOA
őstag
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
fsb1000 #10414 üzenetére
A Dirt2 eredményed még el is menne (mert tényleg egy hangya farknyival nagyobb felbontáson nyomod), de a heaven eredmény az már nem teljesen korrekt nálad, nem azt mondom, hogy csalsz, csak nálad valami(k) futhattak a hátérben vagy nem tudom milyen catalyst volt akkor éppen fent amikor ezt a mérést csináltad, de az tuti, hogy irreálisan alacsony értéket kaptál(még akkor is ha egy kicsit nagyobb volt nálad a felbontás).
Én el is mennék, csak hát valakinek dolgozni is kell, mert fater nem győzi a melót egyedül. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
azoli09 #10391 üzenetére
A Dirt2 nálam is jobban megy mint FSB-nél, 80 az átlag és 70 a minimum a beépített benchben. (10.3a cata) (1920*1080 8xAA minen max, Win7 64bit)
A Heaven 2.0-ás eredménye is fura, mert neki a minimum 7fps lett! az átlag pedig 35fps.
Nálam ez jött ki: (A procim 3520mhz-en ment, nem jól írja ki a progi, és a kari gpu ja pedig 900-on ezért 2fps-t le lehet vonni a minimuml és az átlag fps-ből) (10.3a cata) -
Robi BALBOA
őstag
válasz
yodamastah #10383 üzenetére
Nem kevés, de nem is sok azért ott van egy szénné húzott proci/ram és 2 darab nem kispályás vga, úgyhogy azt mondom ez még egy ilyen (kalibeű) konfig mellett istenes.
Tudjátok mi zabál egy Pentium D 840EE + 2db 2900XT(Volt hozzá szerencsém, húzva még az ember fejét is képes megenni!
)
(#10384)Sárpac: 12gb rammal nyomod?! (te sem vagy kispályás az már hétszent!
)
-
Robi BALBOA
őstag
Hát akkor nem tudom, mondjuk tök mindegy mert így is úgy is szép folyamatos.
(#10320)zuchy: Igen tudom, hogy az is tudja, de csak félig meddig működik.(egy kis saját profilozással mondjuk lehet tökéletesíteni), de ahogy te is írtad az 5-ös szériánál az a funkció már félelmetesen jól működik(szerencsére)!
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
csucsu21 #10317 üzenetére
Általában a 4890 jobb, de ha azt is figyelembe vesszük, hogy a 5-ös széria mostanában nagyon sokat javult teljesítményben a drivereknek köszönhetően akkor már mindjárt nem olyan egyszerű a helyzet, meg a 4890 nem támogatja a Dx11-et és a powerplay-t(energia gazdálkodást) sem, úgyhogy én a helyedben 5830-at venném, persze csak abban az esetben ha a két kari ára között nincsen nagy difi.
-
Robi BALBOA
őstag
Én nem kötök bele senkibe, ő szólt le engem miközben Abu-val beszéltem és erről ennyit már lezártam a témát, ezért nem is megyek oda, úgyhogy itt fejezzük be ezt az egész sztorit.
(#10312)ffodi: Szerintem egy új win kellene már annak a szerencsétlen gépnek
és már meg is lenne a 80fps átlag, már miket túlélt az a win PhysX oda-vissza, csomó teszt
(#10315)Daczy: Az itteni hozzászólásomban meg sem említettem FSB nevét, és nem az egész Fermis tropicot akartam leszólni csak azt a pár nagy Nv fant akik egyből ugranak az olyan emberekre akik nem azt mundják amit ők akarnak hallani, még Abu-ba is bele lett kötve, pedig ő tényleg egy korrekt ember.
-
Robi BALBOA
őstag
Hát ez a 61fps tényleg karcsú, nekem a full van meg mert ügye járt a karihoz és 1920*1080/8x AA minden max vga alapon 76fps vga alapfeszen kicsit tuningolva(921/1250) 80fps az átlag, a procim minden esetben 3520mhz-en ment (8x440) a memóriák pedig 1173mhz-en(5-5-5-15-ös időzítésekkel). (cata pedig a 10.3a)
-
Robi BALBOA
őstag
Grat üdv a csapatban, a Dirt2-őt meg ha teheted próbáld ki mert tényleg jó és nagyon szépen fut ezeken a karikon.
(#10275)BR4D: Na én ezért nem megyek többet a Fermis tropikba! Én ott felvázoltam egy-két olyan dolgot (ami be is igazolódott lásd Abu cikkét [link], hogy a HPC piascra készült stb...) ami nekik nem tetszett (pedig nem azért csináltam, mert, hogy Ati-m van csak tényfeltárás volt inkább részemről) és úgy leugattak, hogy nem igaz, mert ők az érett, okos, inteligens emberek, hát ez itt meg is mutatkozik.
Amúgy ha idejöttél volna és szépen felvázoltad volna, hogy miért is a Fermi a király és egy két tesztel be bizonyítottad volna, hogy a cypress miért is olyan Fos akkor azt mondtam volna, hogy oké bebizonyítottad ennyi, de hát így öregem
Annyit még hozzá kell tennem, hogy akkor sem kellene Fermi ha egy árban lennének, nekem az a +10-15% teljesítmény nem ér meg +100-130W-ot és egy 20w-os ventit ami majdhogynem fóron pörög. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
BullKoxa #10254 üzenetére
Igen olvastam pár hsz-el feljebb, hogy neked nem akarja az igazságot, mondjuk 1 biztos, hogy nem a karidon mulik, gondolom megpóbáltad már azt, hogy levakartál minden drivert(cata,physx,forceware) és újra fel az egészet, legvégső esetben új win és ha ígysem megy akkor satu, kalapács stb...
(#10255)CptMisi: "hétvégén az összes elfogyott" -Ezen jót röhögtem
Komolyan az ilyen boltokkal nem is tudom mit csinálnák
Én ezért vásárolok évek óta itt a PH-n(#10256)Giot: Ennek az OpenPhysX-nek én is nagyon örülnék, meg még elég sokan rajtunk kívül!
-
Robi BALBOA
őstag
Az tuti vissza fogná az 5850-es karidat, inkább nézzél GT220-at DDR2-et az eléggé olcsó vagy van most fenn az aprók között 8800gt 15k-ért vagy 8800gts(g92) 16-ért ezek jó áron is vannak és bőven jók lesznek fiziára még 2év múlva is! Azt a gts-t valaki vegye már meg, mert még kénytelen leszek kölcsön kérni és megvenni!
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
enormous #10176 üzenetére
Na a fene nem figyeltem, hogy Giga!
Hát ha ref hűtős akkor a gyári auto venti vezérléstől alacsonyabbra venni a venti fordulatát nem édemes, de ha arról a dupla ventis kis szörnyetegről van szó akkor lejjebb lehet venni a ventik fordulatát, mert valószínűleg úgy is megbírkózik majd vele.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
keIdor #10000 üzenetére
Hát MSI Lightning-ot nem tudom mennyire lehet kapni, de tesztek alapján nem valami nagy durranás.
A Vapor-X az jó, de nem árt egy jól szellőző kockó neki. (Én abban az esetben venném, ha max 5-7k-val lenne drágább mint a ref)
A Ref is tökéletes nem kell neki feltétlenül jól szellőző ház(de nem árt), ha nem tuningolsz nagyon (alapfesz gpu:920-950) akkor halknak mondható, ha pedig rendesen tuningolsz (1ghz+) akkor "kicsit" hangos a kicsike. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
Stukker1987 #9974 üzenetére
Szerintem most őszel nem igen lesz még 6-os széria, miért is lenne olyan jól sikerült az 5-ös széria, hogy kár lenne leváltani ilyen hamar!
-
Robi BALBOA
őstag
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
candyman83 #9927 üzenetére
Még nincsen olyan progi amivel a memnek a feszét lehet állítani, de ha lenne is akkor sem ajánlanám, mert a memek nem szeretik ha piszkálgatják őket, lehet hogy nyernél vele pár mhz-et, de teljesítményben nem vennéd naggyon észre, úgyhogy nem érdemes vele játszani, mert az a pár % plusz nem ér annyit, hogy a kari kinyiffanjon. A teljesítmény inkább a gpu órajének emelésétől függ jobban, inkább azt próbáld 1ghz környékén kis feszel stabilizálni, a stabilitás tesztet (pl:Heaven) legalább fél órán át futtatni és akkor stabilnak mondható.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
candyman83 #9912 üzenetére
Egy Asus bioszt neki és irány az 1ghz-es gpu órajel!
-
-
Robi BALBOA
őstag
Nekem csak a FC2 alatt lagolt eddig a kari, de ezt a problémát is megoldottam abu segítségével, a Gta4-et még nem próbáltam, de nem is fogom mertsoha nem jött be se a stílusa se a grafika, az egész game távol áll tőlem.
Amúgy nagyon kíváncsi leszek mire jut fsb1000 a fermivel. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
CptMisi #9775 üzenetére
Én is maxon játszom FullHD élsimítás nékül, DoF, Tesseláció és Advanced PhysX on és még soha nem láttam 2-3fps-t, neha van amikor lemegy 15-16fps-re, de általában 25-35fps megvan, a 15-16fps is csak a PhysX kari hiánya miatt van nagyrészt.(ezért is veszek majd egy PhysX karit)
De ez az 1-2-3fps-es stori nem tudom honnét jött, de felejtse már el mindenki mert KAMU!
(még élsimítással sem voltam 10fps alatt) -
Robi BALBOA
őstag
válasz
adamssss #9634 üzenetére
Én azért a helyedben nyomnák neki egy MemTest-et!
(biztos ami tuti alapon
)
Sárpac: Na ügye, hogy csak az a fránya Crysis ilyen mocsok
, szerintem neked azért "hibázik, pöttyözik" többet a karid a crysisban mint pl nekem, mert neked ahogy írtad a gyári feszed is csak 1,1v az 1,162v helyett, úgyhogy szerintem a karid jó csak kellene rá írnod egy bioszt amiben a feszt beállítod 1,162v-ra és még a gpu-t is felnyomhatod ilyen fesz mellett 920-950-re.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
adamssss #9623 üzenetére
Ezek a memók 1250-re vannak hitelesítve és gyárilag is csak 1200-on mennek és ha te azzal vissza viszed, hogy nem viszi az xxx órajelet tuningolva akkor úgy körberöhögnek, hogy besz.rsz!
A kékhalál már más téma(nem vga hibára utal), ezek a vga-k inkább csíkozni szoktak, amúgy a konfigod is tuningolva van esetleg mindent vegyél vissza alapra és úgy próbáld meg, a ramjaidat is teszteld le és nem tudom az oprendszered előéletét, szűz win lett rakva az új karinak vagy nem, ha nem akkor érdemes azt is kipróbálni, hogy új wint raksz fel a karinak. -
Robi BALBOA
őstag
Nálam nem fagyott soha le!
Amúgy a Core pályán az alagutakban vettem először észer meg amikor egy fagyott hajóban voltam és a játék végén a hajón volt itt-ott ilyen hiba.fsb1000: Mi futott le? A game stabilitásával nem volt soha gondom és nem is akadozik, csak itt ott voltak ilyen kis hibák még a régyi 9.12-es driverrel, de felteszem holnap újra a gamét és megnézem új driverrel van e hiba.
De szerintem szoftveres a hiba (nálam legalábbis), mert nehogy már 20 játékból és 6-7 mark-ból csak itt legyen hibák még alap freki alatt is!?
-
Robi BALBOA
őstag
A Crysis-ban nekem is voltak hibák, ilyen fekete kis kockák, de nem minden páyán és csak a textúrák úgymond összetételénél/szélénél(nem nagy és nem zavaró mennyiségben), kipróbáltam a fesz emelést, visszább vettem a gyári órajelből stb, de nem segített, ugyan ez van a Crysis Warhead esetében is de ott csak nagyok kevés helyen vettem észre.
Amúgy más játékokban még tuningolva sem vettem észre még egy pici hibát sem, úgyhogy szerintem a crysis ilyen.
Ja és markokban sem vettem észre semmit, stabil mint állat! -
Robi BALBOA
őstag
Alapfeszen ha állítasz egy kicsit az autó venti szabályozáson akkor 950-960-at is mehet(ha nem állítasz az auto ventin akkor 920-tól többet nem érdemes neki adni, mert lassul a nagy meleg miatt vagy egyszerűen fagyogat), a mem az alapból ügye 1200-on megy, 1250-re vannak hitelesítve, vagyis 1250-et megy minden féleképpen, de van akinek megy 1350-et is, én pl. nem sok értelmét látom a mem tuningnak, mert nem sokat hoz teljesítményben és az szokott meghalni a legkönnyebben egy karin, úgyhogy én ezért is használom "csak" 1250-en.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
front3r #9287 üzenetére
Én a proci tesztből a Linpack-ot vagy mit indítottam el, hát nem semmi, a prime95-el sem ment még a proci 65fok fölé, de ez olyan volt, hogy az egyik pillanatban 50 fok körül 2mp múlva már az látom, hogy 80fok és egyból le is állt a progi(a gép nem fagyott meg szerencsére)
-
Robi BALBOA
őstag
Nem sok a 80 fok, ref hűtés auto venti szabájzással ennyin megy, ha akarod akkor MSI afterburner-rel csinálhatsz egy saját profilt ventivezérléshez itt is megának szabályozza a ventit csak te állítod be, hogy mekkora fordulaton menjen bizonyos hőfokokon.
Én is csináltam egy saját profilt és így 70-75 fok max, egy kicsit hangosabb is lett, de még pont belefér! -
-
Robi BALBOA
őstag
Mikorra várható a hivatalos 10.3-as cata? Nagyon remélem, hogy a Metró meglódul tőle egy kicsit!
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Hobbbyt #8891 üzenetére
A nyomtatott áramkörben a Vrm gyengébb, de így is nagyon jól bírja a tuningot, flasheléssel viszont nem tudod elővarázsolni a letiltott 160sp-t, mert hardveresen vannak tiltva, ha minden igaz, de hidd el nem nagy veszteség, azonos órajelen max 10%, de valahol jóformán semmi kölönbség nincsen a két kari között.
-
Robi BALBOA
őstag
Na ez aztán az idegesítő, hogy egy szer úgytűnik mintha meghalt volna visszaviszed és jó, aztán othon sincsen már semmi baja
, csak nehogy megint előjöljön a hiba, mert gondolom nem igazán élvezed ezt az ide-oda ingázást?!
Amúgy a hűtés auton van vagy állítottál rajta egy kicsit?
-
-
Robi BALBOA
őstag
-
Robi BALBOA
őstag
Hát az komoly (pont ez a legrosszabb ha othon sehogy sem megy, a szervízben meg akár mi van megy!
) akkor hahazaviszed akkor jól nyaggasd meg a kicsikét, hátha újra előjön és akkor már úgy viszed vissza, hogy tudod, hogy mit nem szerert!
A tápodat nem is kérdezem, hogy jó-e mert ha a másik ment róla akkor ....
-
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
yodamastah #8829 üzenetére
Valami ott nincsen rendben, 50%-os venti mellett 70fok nak kellene lenni max furmark alatt, gaméban meg 65fok körül.
Az lenne a normális ha furmart alatt 33-37% között mene 80fok körül, gaméban pedig 75 fok körül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest